Mont Saint-Michel

 

Etter å ha vært innom Chenonceau fartet vi avgårde til det fjerde slottet for dagen: Mont Saint-Michelle. Nå er det vel egentlig ikke et slott, men det ser ut som et slott så da sier vi det sånn.

Solnedgangen på vei til Mont Saint-Michelle var nydelig.

Vi ankom Mont Saint-Michel rett før klokken 1 på natta. Var så utrolig vakkert å se slottet som lyste opp om natta. Gleden var dessverre kortvarig ettersom alle lysene ble slukket presis klokken 1. Men jeg fikk i det minste tatt et bilde, da. Hadde jeg ikke stoppet for å ta dette bildet på veien mot slottet så ville jeg nok drept meg selv. Kan leve lenge på dette ene bilde.

Mr. Snegle var også med på ferden og ble meget lei seg da lysene slukket.

Dermed fant vi ut at vi måtte lete etter lys et annet sted, og da tittet vi opp og fant masse lys. Så da får dere et bilde av det.

Dette bildet er altså tatt klokken 5 om morgenen. Vi bestemte oss nemlig for å stå opp grytidlig for å ta bildet av Mont Saint-Michel ved soloppgangen. For å spare penger og gjøre det enkelt bestemte vi oss for å sove i Molly (Bilen om dere husker). Det var ikke fult så komfortabelt som jeg hadde håpet på. Jeg frøs meg gjennom hele natten, men det var verdt det til slutt.

Skal begynne å gjøre ting som dette oftere: Stå tidlig opp, fryse, ta bilder, surmule.

Men det er utrolig hva fotohjernehalvdelen min kan få til med innstilling. Det er ikke ofte jeg ofrer søvn for noe.

Ser dere tåken? :D

Litt sivilisasjon- På en måte.

Hva er det jeg ser i det fjerne?

Det var andre mennesker om også hadde bestemt seg for at ideen om å stå opp alt for tidlig var god.

Litt tydeligere?

Solen begynner å nærme seg.

Øhm… Hva er det der?

Tåken begynner sakte med sikkert å forsvinne.

Føler jeg er på vei til Disney Land eller noe sånn.

Bare for å si det sånn; Det var bra at jeg sto opp klokken 5 om morgenen sånn at det var tåke, for når den forsvant så ble hele idyllen borte i og med at det var biler, gravemaskiner og alt som ikke skulle være der.

Ikke like pent nå nei.

Men jeg har gjort mitt beste for å prøve å skjule alle sånne ting som ikke skal være her. Så nå kan dere være glade <3

La oss leve i rotet drømmen der borte!

Fant det var best å kutte av nedre delen her, jeg.

Vi tok oss selvfølgelig turen innom Mont Saint-Michel

Andreas er litt trøtt kanskje?

Et handkle var min løsning på å ikke fryse til døde.

Så gikk turen tilbake igjen. Annerledes, ikke sant? Fint likevel, da.

Anbefaler alle å dra hit! Det er ikke så langt unna Paris, så det bør være mulig for de fleste å dra hit. Var helt magisk å se alt dette, på alle tider av døgnet.

Vi var nødt til å sove litt i Molly igjen etter dette. Vi var trøtte… Veldig trøtte. Det ble bare en time søvn eller noe før vi fortsatte mot Paris.

After visiting Chenonceau our trip went to Mont Saint. Michel. We wanted to see the castle during the night, so we arrived right before 1 am. What we did not know though was that at 1 am the lights go off at the castle. At least I was able to take one shot of the castle before it went all dark. I would’ve killed myself if I couldn’t get even one shot of it. We spent the night in the car as we had planned to wake up at 5 am to see Mont Sain-Michel during the sunrise. It was freezing as hell, but I promise you it was definitively worth having a bad nights sleep. It was a wonderful sight- Until the mist disappeared and you could see all the construction work around the castle. I totally recommend you to go there if you are in Paris. It’s probably around 2 hours from Paris.

シュノンソー城を行ってからすぐモン・サン=ミシェルまで運転し始めました。モン・サン=ミシェルの夜景を見たくて、午前1時ちょっと前に着きました。びっくりすることで1時になった瞬間にお城の電気が消えました。電気が消える前に写真を一枚撮れましたから何だかそんなに悲しくなりませんでした。一枚も撮れなかったら死ぬと思います。この夜に車の中で寝ましたが、とても寒くて、あまり寝られませんでした。凍え死ぬと思いました。朝の5時に起きてモン・サン=ミシェルを見に行きました。霧で眺めはとても幻想的でした!凍え死んでも、関係ないと考えたほど美しかったです。ですが、霧がなくなった時にもうそんなに綺麗ではありませんでした。工事で車などがいっぱいで魅力的ではなかったのです。でも、やっぱり工場があってもモン・サン=ミシェルを見た方がいいと思います。人生のいい思い出になります。

 

 

 

 

About wictorianart

Freelance artist and photographer based in Oslo, Norway. Mainly doing character design, concept art, illustration and wedding photography.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Mont Saint-Michel

  1. Liv Elin says:

    åååh så fint d va der…å vet du ka…æ har brukt et bilde av dette stede her http://cuielrilwen.deviantart.com/gallery/#/d2lf87i kjente silhuetten igjen! :D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s