France, Niece 2012

Etter Spania gikk turen til Nice i Frankrike. Jeg har mange venner som alltid har snakket varmt om Nice, så jeg visste jeg var nødt til å ta turen dit før eller senere. Lite visste jeg om hva som ventet annet enn at det var ved kysten og visstnok skulle være veldig pent. Og jeg tørr å påstå at det stemmer.

Da jeg ankom Nice på kvelden fløy vi over en liten by. Synet av lysene fra denne byen i mørket tok pusten fra meg. Det er faktisk noe av det vakreste jeg har sett av alle ganger jeg har landet forskjellige steder. Aner ikke hvor denne byen var, men et lite stykke unna Nice. Rakk ikke ta bilde heller, jeg ble helt fascinert av utsikten.
Vel fremme etter landing fant jeg Andreas sittende å vente på meg i ankomsthallen. Vi avtalte denne ferieturen ganske tidlig i våres.

Utsikten fra hostellet.

Dette bildet er tatt etter den vakreste joggeturen
jeg har hatt noensinne! Og, JA! Jeg jogget på
ferie! Det var digg!

Du fant mange sånne som de her langs gatene. Man får
lyst å spise det bare fordi det ser pent og innbydende ut.

Greide å begrense meg, da.

Bygningene i Nice var kunst i seg selv.

Uansett hvor du ser så er alt rundt deg så
estetisk vakkert at du ikke vet hvor du skal
starte å ta bilde.

Søte butikker var over alt.

Noen franskmenn er virkelig flinke til er å pynte
gatene sine med blomster. I Norge gjør vi ikke
det på grunn av…? Været?

Jeg vet ikke om noen egentlig vil samle på ting
som dette men det er jo litt søtt, da.

Kokken sitter å taster på smarttelefonen sin.
Leter siiiikkert etter oppskrifter.

Kan dere se for dere hvordan det var å jogge nedover
disse gatene? Det var FANTASTISK! Så ikke
kritiser meg for å ha jogget på ferie! Jeg var
flink, ok?

Jeg har 2 dårlige ting å kommentere om Nice. Det første er stranda. Hvem synes det er behagelig å ligge på stein på stranda? Uansett hvordan du vrir og vender på deg så stikker det en stein opp både her og der. Ikke særlig behagelig. Selvfølgelig, om du er rik så kan du jo bare gå å leie en solseng og en sol-parasoll. Men ser det ut som jeg betaler alt fra 140 kr- 200 kr ++hver dag for det? Nei, det gjør jeg ikke. Så kjære Nice, det var ikke kult.

Denne damen ser ikke ut til å ha noe i mot stenstrand.
Men så kom ikke hun nettopp fra Spania heller, da.
Tror jeg.

Jeg har visst jogget vekk puppene mine. Men det går bra.
Da tar det kanskje lengre tid før jeg får hengepupper.

Pent å se på, vondt å gå på.

Vel, jeg var så heldig å få sitte ved siden av noen russere
som jodlet og sang i flere timer ved siden av meg på
stranda. Jeg trengte ikke bruke ipoden min engang!
Fantastisk altså.

Etter mine besøk i Tyskland er jeg på evig jakt etter ølbrusen Radler, men jeg ser aldri ut til å finne den. Istedet endte vi opp med en ekte ingefær-øl. Den var veldig god, men det var ikke som radler nei. Ingen ting kan slå deg, Radler <3

Fikk gnagsår. Det er kjipt.

Husker da jeg leste bøker som dette. Den tiden var ikke asiatere de mennene jeg trodde jeg skulle være tiltrukket av. Herregud, at jeg orket å lese disse bøkene. Egentlig står det jo akkurat det samme i alle bøkene bare med litt forskjellig setting. Jeg tok heldigvis til fornuften etterhvert, da.

Altså det var ikke meninga å blotte BH’en, men Andreas sa heller ikke fra om at jeg gjorde det, så da får dere bare se den, da.

Etter kakesmaking dro vi til gamlebyen.

Kunne fint tenkt meg å ligge død i denne graven. Da virker det ikke så ille liksom.

Det var litt høyt der jeg satt, så jeg ble redd.

“ÆÆÆ! HJÆLP MÆ!”

Kameraet fikk seriøst ikke være i fred i Nice.

Det var alt for mange ting å ta bilde av.

Vi fant en japanskfransk restaurant hvor vi bestemte oss for å spise, tross det faktum at det var litt dyrt. Sjekk den vakre reservasjonslappen de har laget til oss. Det er Andreas sitt navn som står der om noen skulle lure.

Fukuda-sama

Maten var helt fantastisk! Restauranten heter Mayucca om noen skulle finne på å ville spise her mens de er i Nice.

Jeg rett og slett elsket Nice. Angrer på at vi ikke var der en dag til. Folk var hyggelige og servicen var bra. Byen var vakker og idyllisk. Akkurat sånn som jeg så for meg Frankrike eller bedre.

I arrived in Nice during night time and I saw one of the most beautiful scenes I’ve ever seen from an air plane. From above one of the cities we flew over before landing looked like diamonds shining. When arriving in the arrival hall I found my friend reading a book while waiting for me. Then we headed to the hostel and the next morning we started the day with jogging along the shore which was so fantastic that I have no idea how to describe it. It was the best jogging trip I have had in my whole life.
Nice is filled with wonderful buildings, cute shops, nice people, flowers along the street and much much more. There is so much to see and I promise you; If you are a photographer you cannot stop taking pictures. I have only some few complains about Nice though. The first thing I have to mention is the beach which is not made of sand but stones. It is really not comfortable lying on the beach as you feel all the stones poking you everywhere. Of course you can rent a beach chair (?) and a sun parasol but first of all you need to be rich because it cost from 20 Euro +++.
We went to the oldest part of the city in Nice. It was lovely and cute with cute shops everywhere.
During the evening we went to a Japanese French restaurant (Mayucca) and had a wonderful dinner. It was a little expensive but it is definitively worth it. I regret that we didn’t stay for one more day because I really love this city.

夜にニースに着いた時に飛行機から本当に綺麗な景色を見えました。着陸するまえに、空からダイアモンドのように光る町が見えました。着陸ホールに入った時本を読みながら待ってた友達を見つけました。そのあと一緒にホステルに行きました。その次の日に朝早く走りました。ニースでジョッギングするのはとてもすばらしかったです。
ニースはたくさん綺麗な建物があって、可愛い店があって、優しい人もいて、道に綺麗な花がいっぱいあります。見ることがいっぱいで、写真を撮るのが好きなら絶対写真を取りやめません。あまり好きじゃない事はニースのビーチとビーチであるいすとビーチパラソルです。ビーチは砂じゃなく石です。快適ではありません。ビーチいすとビーチパラソルの値段は高すぎて、お金持ちしか借りられないと思います。
ニースの古い町に行って、観光しました。とても可愛くて、可愛い店もいっぱいです。
夕方になった時は和食レストランに食べに行きました。マユッカというレストランはとても美味しかったです。本当はもう一泊ニースにいたかったんですが。またもどりたいです。

About wictorianart

Freelance artist and photographer based in Oslo, Norway. Mainly doing character design, concept art, illustration and wedding photography.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to France, Niece 2012

  1. silverfoxfangs says:

    Flotte bilder også denne gangen ^^. Hadde ikke sagt nei til vær som det i Nice om vinteren her i Norge også! Ønsketenkning, men får nok følge mottoet til Eddard Stark istede. Maten på det nederste bilde så delikat og god ut btw ^^

  2. Liv Elin says:

    Vet du…av alle bildan du har posta i sommer e disse de fineste å de som mest gjer mæ løst tel å reise…har lenge hadd en mistanke om at æ kommer tel å like Sør-Frankrike…helt sidn æ hadde en brevvenninna der i tenåran. Æ trur æ må reise dit en gang snart…Nice, Marseille, Narbonne, Carcassonne! Å vet du ka…æ så en næstn helt identisk rickshaw i Tønsberg! lol

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s