Nytt år, siste muligheter!

Jeg og Andreas startet gårsdagen med å møte noen venner vi ikke har sett på en stund. Vi skulle alle møtes i Roppongi hvor min venn, Yoshi, skulle ta oss med til en ramen restaurant hvor Keenu Reeves har spist!

Naomi, Ken og Yoshi. Naomi og Ken er søsken, halvt norske halvt Japanske. Yoshi
var overrasket over at det fantes så mange halvt norske halvt japanske mennesker.

Vi endte også opp i Harajuku ettersom Andreas ville
handle litt nye klær. Det var egentlig ikke så mange
her i dag sammenlignet med ellers.

Det som er morsomt med Tokyo rundt nyttår er at de fleste
som bor/jobber her drar hjem til familiene sine et eller annet
sted i Japan, så det blir mindre folk i hovedstaten på denne
tiden.

Denne er så skummel! Hvorfor vil noen ha denne utenfor
butikken sin? Tror heller den skremmer vekk kunder!

Denne butikken skremmer meg generelt, bare ved å være seg selv-
Uten å plassere skumle kaniner utenfor.

Etter å ha vandret ned langs Harajuku, sett mye rart og mange rare- Endte vi opp på en SINNSYKT dyr kafe! Altså, en kaffe kostet 1000 yen! (Litt over 70 kr). Vi betaler jo ikke det i Norge en gang! Alle ble kjempe sjokka da vi havnet inne på kafe’en! Men hva kunne vi gjøre når vi allerede hadde satt oss?

Kjøpte heller dessert til 600 Yen. Billigere. Den var god,
men det pulveret på toppen holdt på å kvele meg flere
ganger.

Her har vi en kake med et gullflak på! Og det kan spises! Derfor det er
litt dyrt kanskje? Jeg MÅ ikke spise gull altså, kan heller gå et annet
sted å spise noe uten gull og betale mindre.

Andreas, meg og Naomi.

Yoshi og Ken.

Her er kaffen til 1000 yen btw. Vel, vel, det er jo bare
nyttårsaften en gang i året!

Forresten, da vi tok oss en titt på butikkene rundt oss,
skjønte vi hvorfor det var så dyrt. Gucchi var ved
siden av f.eks.

Mann sover på toget.

Andreas også

Mot kvelden havnet vi i nærheten av Tokyo Tower.

Vi fant oss et sted hvor vi kunne nyte litt voksenbrus
før selve count down’en.

Meg og Naomi. Glade som aldri før.

Edamame og øl er den beste kombinasjonen!

Japansk sake.

Da klokken nærmet seg 12, bevegde vi oss mot Zojo-ji ( et tempel rett nedenfor Tokyo Tower ). Det var faktisk helt forfærdelig å komme seg dit. Det var så _mange_ mennesker. I det vi nærmet oss åpningen av tempelportene ble vi nærmest klemt til døde av alle menneskene som kjempet seg mot inngangen. Jeg er hundre prosent sikker på at om vi hadde falt der, hadde vi blitt tråkket ihjel eller noe. Jeg fikk litt panikk i det øyeblikket vi ble presset frem og tilbake og folk ropte rundt deg. Men heldgivis kom vi oss på siden av folkemylderet til slutt. Desverre hadde vi ikke noen god utsikt over det som skulle skje ved tempelet, men vi var iallefall der.

Her er klokken slaget 12 og masse ballonger sendes opp i luften, mens
munkene ved siden av slår på gongongen. Gongongen skal slås på
108 ganger. Gongong = Japansk klokke?

Og der stod det plutselig 2012 på Tokyo Tower.

Så skulle alle rømme ut fra tempelet. Men da bestemte jeg meg for å stelle meg
midt i busken, for da slapp jeg å bli tråkket til døde. Men da jeg kom hjem hadde
jeg masse blader i skoen og sånn da.

Andreas er klar for Dressy!

På det øverste bildet ble jeg helt satt ut av at noen randome nordmenn ropte
“GODT NYTTÅR”, så kommer jeg meg over sjokket, blir glad og til slutt
er jeg lei av å bli tatt bilder av.

Etter alt kaoset ved tempelet satte vi oss på en kafe og feiret videre.

Hjemturen var litt kaos, vil jeg si. For det første sovnet vi begge på toget og endte opp på endestasjonen. Heldigvis var vi bare en stasjon unna hvor vi egentlig skulle, så det gikk bra. Men det kunne gått ille om vi hadde sovet hele veien tilbake til Shinjuku igjen, som er en ganske lang togtur!

Så vi kom oss ikke i seng før 8 tiden i morges. Og klokken 2 måtte jeg stå opp for å spise nyttårsmat.

Her stekes mochi- Riskaker.

Rå blekksprut! Nå har jeg spist det også! Vi må jo bare gjøre/prøve så mye
vi kan det siste året vi lever! :P

Vet ikke hva dette er, men det var godt.

Vel, etter brunchen hadde vi et jordskjelv som ønsket oss velkommen til 2012- verdens undergang. Norge blåste jo det opp til de grader. Eller, aftenposten gjorde. Fint ingen har noe bedre å skrive om. Men uansett, da kan jeg krysse det av 2012 listen. Nå mangler bare vulkanutbruddet, så må vel ta meg en tur til Island i år.

Året som var har vært fordet meste veldig bra. I løpet av 12 månder har jeg vært 8 månder i Japan og 4 månder i Norge, pluss to turer til Korea. Det har vært ups and downs, kanskje mest det siste halvåret. Kan ikke si det var helt lett å komme seg gjennom de siste måndene av 2011 i Norge både pga økonomiske situasjoner og dramaopplegg litt her og der. Men jeg overlevde jo, og det er takket være alle de gode menneskene jeg har rundt meg. Familie og venner. Jeg hadde aldri i verden kommet meg gjennom tjueelleve uten dem. Da hadde jeg forlengst bodd i en eske på gaten. Mange flotte mennesker har jeg blitt kjent med i løpet av dette året som var, og jeg tror ikke jeg angrer på noe jeg har gjort.

I det siste året vi lever kommende året håper jeg på å få gjort så mye som mulig. Altså, jeg liker jo å tro at vi skal dø i 2012, ikke fordi jeg tror på at det kommer til å skje, men fordi da har jeg unnskyldning til å pushe meg selv til å gjøre ting jeg ikke har gjort før, dra steder jeg ikke har vært, være mer sosial, leve som om det er min siste tid og bare kose meg.

Så jeg har jo noen planer for 2012 og det er;
– Reise minst 3 steder jeg ikke har vært før. På planen så langt er det;
*Praha
*Skottland
*Island?

Jeg har bestemt meg for å skjerpe meg når det kommer til tegning. I år skal det tegnes! Jeg har en ganske flott timeplan på universitetet dette semesteret, så det bør bli tid til tegning!

Jeg har planer om å prøve meg på det høyeste nivået på den internasjonale japanske språkprøven. Men da må jeg virkelig lese skriftspråket nøyet, så som et undermål skal jeg prøve å lese så mange bøker på japansk som mulig (deriblant Harry Fjotthead).

Eee, hva mer?

Jo, så skal jeg prøve å dykke i lava og sjekke om jeg overlever.
Ta meg en tur til Danmark i Robåt (det er sikkert billig).
Se Hobbiten
Tvinge Karrochan til å lære meg å lage makroner.
Klarte Mount Fuji

Og jeg hadde mange flere planer, men nå har jeg glemt de likevel. Så da har jeg ikke noe å skrive om.

Men! Jeg har en plan for 2013, om vi overlever; Da skal jeg bli gravid og gifte meg.

.

.

……Not.
Ble noen skremt?

Nei, da skal jeg dra til Japan og feire at vi alle overlevde! Og så skal jeg shoppe masse om jeg på et mystisk vis har masse penger! Og hvis jeg ikke fikk klatret Mount Fuji i 2012, så skal jeg gjøre det i 2013!

Håper alle har flotte planer for 2012!!! Godt nytt år! Løv ju ål!

About wictorianart

Freelance artist and photographer based in Oslo, Norway. Mainly doing character design, concept art, illustration and wedding photography.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

8 Responses to Nytt år, siste muligheter!

 1. Liv Elin says:

  D der ser ut som om nån steike såpestykka :S Kanskje du treng å vaske munnen din, ikkje vet æ :p

  Æ vil være m alle de stedan! Men iaffall…vesst du klare å få ho Karro t å lære dæ makrona så vil æ åsså på kurs.

 2. Carnivora says:

  Godt nytt år! :D

 3. piamj says:

  hey:) der er jo Yoshi! hils han! og selvfølgelig de andre også:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s