Pcproblemer, leseproblemer, eseproblemer

FORRESTEN! Er det mange som leser bloggen min, som studerer japansk eller befinner seg på UIO!?

Nå har jeg vært på alle timene jeg har dette semesteret, bortsett fra en og den er i morgen klokken 8. Må… Ha… Med… Kaffe…

Ja, jeg er litt skeptisk til en av lærerne mine, fordi hun virket som en liten snerpe om jeg skal si det meget så pent. Men jeg har tross alt overlevd den verste lærerinna jeg noensinne kunne ha fått; Som var på Kansai Gaidai. Så dette er vel bare en liten fjert sammenlignet med henne, tenker jeg.

I dag var jeg også, for første gang i hele mitt liv, glad for at jeg faktisk tok språk-exfac første året jeg startet her på UIO. Endelig kom det til nytte! Om jeg ikke hadde tatt exfac tror jeg heller at jeg hadde hatt litt større problemer dette semesteret, siden det er så mye grammatikk og terminologisnakk!

Da jeg dro hjem fra Japan, trodde jeg jo at; Når jeg kommer til UIO så kommer det bare til å være meg, Asaki og Karrochan der- Men der tok jeg helt feil. Da jeg kom inn i kantina så jeg mange kjente fjes, jeg ble nesten litt redd. Det var jo ikke dette jeg hadde skapt scenarioer om i mitt hode. Nå må jeg omtenke alt sammen.

De fleste i Japan-klassen har rømt over til Kinesisk da. Men jeg og
karro har en chill høst med engelsken. Kos dere med flere
hundretusen kanjier dere Kinesisk-studenter!

Forresten så føler jeg meg så sosial som aldri før! Kanskje fordi jeg på en måte følte meg litt isolert i Japan, og nå finnes ingen hindringer? Men vent litt, da. Har jo egentlig ikke vært så sosial ennå da. Og det blir vel ikke noe mer av det heller. Jeg er jo alltid for opptatt. Ikke fordi jeg har sååå mange fag, men fordi jeg er for dum til å lese ting en gang og så huske de. Så da må jeg gjerne bruke tid på å pugge alt dette, da.

Og da skjønner dere sikkert at jeg virkelig har sittet med nesen knødd langt inn i ryggraden på de nye bøkene for dette semesteret. Og når jeg har pause, hva gjør jeg da? Jooo, da prøver jeg å fikse asaki sin pc som er syk. Men det er jo kjempe enkelt, for alt sammen er jo på japansk på hennes pc, da. Og da driver jeg jo og roter inni der og gjetter hva ordene betyr ved å se på kanjiene.

Og egentlig skulle jeg ønske jeg kunne legge ut om Asakis dårlige dataegenskaper, men da får jeg sikkert ikke et sted å bo lengre. Også fikk jeg vite at som regel, når pcn din slutter å virke i Japan, kjøper de bare ny. Iallefall i Asakis vennekrets. Morro!

Karrochan!

Etter å ha mistet 7 kg siden starten av februar, lurer
jeg veldig på hva som kommer til å skje når jeg er
hjemme i Norge igjen. Nå er det jo ikke så varmt at
jeg mister matlysten heller. Er jo mye morro å spise
her allerede.

I går ble Bakaneko fornærmet på meg. Fordi jeg dyttet han vekk
fra dyna som han lå på. Men hva annet kunne jeg gjøre?!
Han hadde jo stjelt den!

Så nå driver jeg å godgjør meg med katta. Sånn at han skal
like meg igjen. Makrell i tomat-trikset?

FORRESTEN! Er det mange som leser bloggen min, som studerer japansk eller befinner seg på UIO!?

About wictorianart

Freelance artist and photographer based in Oslo, Norway. Mainly doing character design, concept art, illustration and wedding photography.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

18 Responses to Pcproblemer, leseproblemer, eseproblemer

 1. LilleSilje says:

  Hadde vært hyggelig å hilsa på deg ^_^ Haha, bare vent til jeg får med meg speilrefleks’en – da kommer det nok bilder på bloggen! XD

 2. Jeg studerer japansk. Jeg er bare 17, så jeg går ikke UiO, men jeg skal på utveksling til Japan om 6 dager :-)

 3. Carinchen says:

  Jeg har nettopp begynt på Japanske studier her på UiO ;) Men for to år siden var jeg på utveksling i Japan, så jeg kan litt allerede.

  • wictorianart says:

   Så morsomt, da! Trives du så langt da? De få dagene det er du har vært på timer og sånn? Jeg tror nok du får fritak om du snakker med tomoko kanskje. LITT vel kjedelig med katakana og hiragana liksom XD

 4. Håvard says:

  Begynte nettopp førsteåret på Japansk på UiO, spennede og hektisk allerede, så blir bra ^,^

  • wictorianart says:

   Ja det kan jeg skjønne! Men det blir nok spennende vl jeg tro! Skulle ønske jeg kunne utveksle igjen! :D
   eller… Kan jo det om jeg tar master da, men vi får se.

   • Håvard says:

    ja, åssen har du gjort det med emner o.l. siden du har vært ute i 1,5 år no? Tok du Japansk 3+4 på høsten, eksamen på våren, dro ut igjen i 1 år for Japansk 5+6 på høsten og har sisteåret ditt no på bachelor-graden?

   • wictorianart says:

    Ja det stemmer! Helt korrekt. Det er akkurat sånn jeg har gjort det :) Og det har funket godt!:D

 5. Mamma says:

  Neheiiii,har ikke studert japansk da.Kun bare hørt på når d har blitt snakket japansk,å sett enkelte ting på japansk,å bilder,sett japanske folk,hørt japansk musikk.Såee e vell helt blank der.Meeeen syns jo det er artig at det er så mange som jeg kjenner som gjør det,å som jeg har hilst av nye folk som gjør det.Åja,så har jeg jo da sett japanske tegn :))) Meeen veit jo ikke hva de betyr.Jeg kan sikkert skrive japanske tegn,men å lese de blir nok straks mye værre.Men vet jo at de som skriver japansk bynner å skrive fra høyre mot venstre da,å så bynner de bakerst i bøkene,jaaa ¨å så vet jeg at japanerne liker norsk natur,å de liker å ta masse bilder,å så sier de OOOooooohhh t alt.Joda,kan jo litt japansk da dere,ikke sant :))))) Kos dere å stå på:))) Syns dere er flinke å tøffe :))))

 6. Marte / marilla says:

  Jeg er fortsatt på blindern, men tar ikke japansk lenger. Det ble med det ene året. Vi sees kanskje en dag, jeg prøver å oppsøke japanskstudentene i kantina når jeg har dødtid. :)

  • wictorianart says:

   Hvorfor dro du ikke til Japan? :) Eller hadde du aldri tenkt å gjøre det? :)
   Vi ses nok! :D

   • Marte / marilla says:

    Jeg skulle bare ta det ene året samtidig som jeg tok opp noen informatikk-fag, selv om det fristet VELDIG å dra. Fant ut at jeg burde gjøre ferdig en grad snart. :\

 7. Marie says:

  Hihi, morsomt. Ser du har nytt design på bloggen også? Fint!
  Jeg kom ikke inn på japansk ved UiO i år, så jeg må ta opp en del fag for å få opp snittet mitt. Også på den skolen jeg tar opp fagene, Sonans, så har de japansk, så jeg får tatt litt japansk dette året allikevel. Da får jeg jo bestemme meg på om jeg virkelig skal satse videre på dette språket. :)

  • wictorianart says:

   Ååå? Får man faktisk tatt Japansk på sonans? Det visste jeg faktisk ikke!
   Så dumt du ikke kom inn da:/ Men da får du jo i det minste sjekket ut språket i år, og det er jo en fin ting!

   jaaa, møtte bytte litt design. Det er fint med litt forandring!:D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s