Første helg på jobb!

Nå har jeg så langt hatt 3 skift på jobb! Det er utrolig morsomt å jobbe i den lille restauranten. I går var jeg selvfølgelig kjempe nervøs før jeg skulle på jobb, men sjefen virker utrolig snill og tålmodig, så tror dette skal gå bra.

Det er mye å huske. Japanske ord som ikke blir brukt ellers i hverdagen. For eksempel må jeg snakke ”keigo” som er den høflige versjonen av Japansk, hvor verbene og ordene endrer seg. Selv om jeg er utlending, må jeg altså huske alt dette da. Men det går for det meste fint.
Det største problemet er vel egentlig å huske hva matrettene heter, hva de forskjellige tallerkene heter, hva sausene heter osv.

Jeg prøver jo å la være å drite meg ut foran sjefen. Jeg vil ikke være en plage på jobb. Så jeg prøver å gjøre alt så bra som mulig! Men selvfølgelig blir jeg stående som et spørsmålstegn når han sier et eller annet ord på japansk, og jeg vet jeg har hørt det før, men ikke kommer på i første sekund hva det betyr.

En annen ting som er mer pinlig, er jo det faktum at jeg fremdeles er syk. Så jeg hoster som en 90-åring med astma til tider. Og jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Dere vet når dere står der, og prøver å holde tilbake hostinga, blir rød i ansiktet og tårene presser seg frem. Og etter hosteanfallet prøver man å snakke, men høres ut som man ikke har brukt stemmen sin på 5 år. La meg bli frisk, vær så snill!

Kundene har så langt vært veldig søte, alle sammen. Den vanlige reaksjonen når de ser meg er ”EH!?!?”
Så vet de ikke engang om de kan snakke japansk til meg. Og noen begynner å si bare ord og ikke sammenhengende setninger, og da skjønner jeg i alle fall ingenting. Eller når de prøver å si ting på engelsk i stedet da, selv om dette er en japansk restaurant, med japansk mat.

I går var det en kunde som insisterte på at jeg måtte drikke japansk alkohol med han da. Og jeg tittet bort på sjefen og lurte på; Hva gjør jeg nå!? Og sjefen hevet glasset han også, og så tok vi oss alle en slurk av risvinen- Som ikke er mye å skryte av uansett. Men jeg var lettere sjokkert. I Norge drikker man jo ikke på jobb.
Og i dag hadde jeg en 70 år gammel mann i restauranten, da. Og han var _kjempe_ morsom. Og lurte på om jeg ville være utro med han, mot Jay. Når jeg skulle gifte meg. Om jeg bodde alene. Hvor lenge jeg skulle være i Japan og gudene vet hva. Så vi har altså de gjestene også, som syns at utlendinger er live-porno, bare med klær på. Mange asiatiske menn tenker litt sånn om oss hvite jenter.
Men dette er jo bare en interessant opplevelse i seg selv. Men jeg bare sier at jeg ikke skjønner hva han snakker om, jeg.

Vel, dette var oppdateringen om jobb. Så har jeg to nye skift i morgen. Fra klokken 12-15 og klokken 18-21.30. Og på mandag blir det et blogg-innlegg med bilder.

Forresten… Jay er på Gay Club. Lol. En av våre felles venner tvang han med seg på Gay Club i Osaka. Så i løpet får jeg vel en melding om at han aldri kommer hjem med, for Jay ble gay. Men det er nok koselig det også! Skal oppdatere dere om hvordan det er å gå på Gay-bar I Japan, via Jay selvfølgelig.

About wictorianart

Freelance artist and photographer based in Oslo, Norway. Mainly doing character design, concept art, illustration and wedding photography.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to Første helg på jobb!

 1. Liv Elin says:

  awwwe hoste du enda dakash…kor plagsomt d må være når du ska være m kunda å servere mat da! :( Håpe du blir fort frisk igjen! *sende virtuell pizza*

 2. Miina says:

  hahahahaha GAAAH! XDDD Jay på gaybar, det måtte jo bare skje :D At vi aldri tenkte på å dra han med på det når vi hele tida har kalt han gay jay.

  Tomo drikker seg jo alltid dritings på jobb, så de har jo et helt annet syn på drikking på jobb der enn i Norge ja.

 3. mamma says:

  Hoffda,hørtes ikke bra ut,m tanke på det første navnet han fikk av meg,mens jeg pusset tennene mine,hahahahaha.Ikke si d går troll i ord;))) Klemme deg dukka mi <3 <3 <3 Du e flink,går nok bra skal du se:)))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s