Alice in monkeyland

Så, Jay’s familie er hyggelige. Moren er veldig opptatt av at jeg skal ha det bra, og vil at jeg skal føle meg som hjemme. Hun prater i vei på koreansk til meg, hvor jeg står som et spørsmålstegn og ikke skjønner hva som blir sagt.
Jay’s far var veldig koreansk, i følge Jay. Han spurte hva foreldrene mine jobber med, hvor mange familie medlemmer vi er osv. Og så var han veldig opptatt av de blå øynene mine, da. Men ellers hadde han veldig sterk utstrålning, så jeg visste ikke helt hva jeg skulle gjøre. Jeg tror det er en bra ting at Jay er mellomledd, for føler meg på en måte beskytta i siden de ikke skjønner hva jeg sier.

Forresten, så greide Jay å vandre rundt i bokser i stua, mens jeg og søsteren hans var her. Søstra ble en smule sjokkert og lurte på hvorfor han vandrer rundt halvnaken mens dama hans er her. Så avsluttet hun med; Jeg er skeptisk…

Og når vi snakker om flere slike tilfeller, så kan jeg fortelle at hans mor fortrolig hadde spurt; ”… Har dere… Gjort det?” Hvor Jay svarte; ”NEI NEI! Hun har jo innetid i leiligheten hun bor i.” ”Flink gutt”. Jeg har så lyst å bare brøle ut med sannheten, men det er bare ønsketenkning.

Koreas gater i dagslys.

Jeg og Jay’s venn var sammen på lørdag. Jeg kjeder meg litt, helt ærlig. Men det er fordi jeg ikke skjønner gorillaspråket. Så da sitter jeg jo der, da, i min egen verden og funderer på livets gang.

Men vi tok oss turen på kafé, og det var hyggelig.


Jeg prøver å finne ulikheter mellom Korea og Japan, som jeg kan blogge om. Men det er ganske likt utseende messig, så jeg har dessverre ikke kjempe mange interessante bilder å servere i dag heller.

En av de mest populære iskremene her omkring.

Har noen hørt om denne kremen!? Dette er det koreanere tenker på
når man sier Norge. Jeg har i alle fall aldri hørt om den! Eller sett.


På lørdag kveld, dro jeg og Jay ned til en av de berømte strendene her i Busan. Så langt må dette være min favoritt plass her i Busan. Veldig vakkert med neonlysene på kvelden.

Lørdag kveld var det også et danseshow nede ved stranda. Og det var underholdene å se på. Jeg tror jeg må innrømme at koreansk musikk er så mye bedre enn japansk. Det er så utrolig fengende og likende, mens japansk musikk er bare suppe og ”jeg elsker deg mer enn meg selv, og mamma og pappa og generelt alle sammen. Og da du dro, ble jeg såååå lei meg, fordi dyyypt dyyypt, elsker jeg deg inni hjerterota. Men jeg tror du kommer tilbake til meg, for jeg, ja jeg, elsker deg” Blæh.

Etter å ha spist og kost oss, dro vi innom en liten fornøyelsespark. Hvor de hadde en viking båt, som vi tok 2 ganger, mens vi beundret supermånen. Som var kjempe stor. Så ikke forskjell en gang, jeg. Men uansett, etter at jeg hadde tatt vikingbåten andre gang, så ble jeg super kvalm og hadde lyst å kaste opp. Og da innså jeg; Ja nå har jeg blitt voksen, så nå trenger jeg aldri mer å dra til fornøyelsesparker. Not…

På søndag, før kirken, var vi innom MCDonalds. Det var jo et must. Er morsomt å prøve de forskjellige type burgere de har i forskjellige land.

Jay and friend.

Dette er Shanghai Spicy Burger. Den var helt ok. Ikke kjempe imponerende.

Mega cola.


Dette er visst det fattigste strøket i Korea. Ligner egentlig litt på et eller annet fattig land i Øst-Europa kanskje?

Men dere, nå kommer kirkehistorien. For det første så har de brukt masse penger på kirka. Og… Uff, jeg vet ikke hvor jeg skal starte og snakke om dette engang. Vel, jeg følte det mer som om jeg deltok på et kult møte enn å være i kirka. Presten var så brutal og hylte i vei på apespråket. Tro meg, jeg kjente stresset komme.

Og på et punkt så måtte vi alle lukke øynene og be eller messe, eller jeg vet ikke hva det var. Men det orket ikke jeg å gjøre. Men da sa Jay: ”Plis bare lukk øynene dine, folk kommer til å tro at du er djevelen om du ikke gjør det.” Fikk jeg lyst å lukke øynene mine da? Hihihi, NEI! Men jeg gjorde det jo selv om. For de hadde nemlig videokameraer i kirka, som filma alt, og da tenkte jeg: Om jeg ikke lukker øynene, så kommer det koreanske kirkepolitiet og brenner meg på bålet for å være heks.

Så på slutten tok det jo helt av, og for meg virket det som om presten rappa. Så jeg visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg.

Etter det samlet alle de unge seg i et rom, der jeg måtte presentere meg selv over mikrofon. Og det var jo helt greit. Men så skulle disse ungene ha meg til å velge ut fra 1-5, hvem som var de peneste guttene blant de som var valgt ut. Her prøvde jeg da å forklare mange ganger at, dette gjør jeg ikke, men det hjalp ikke. Så valgte jeg 2 av de jeg syntes var ”pene”. Men for å være helt ærlig var ingen av de pene eller stygge. Så jeg visste ikke hvordan jeg skulle velge. Og etter jeg hadde valgt nr 2, ble jeg gretten og sa; Ok, dette vil jeg ikke. Det er slemt.

Sååå, jeg satte ikke pris på å måtte velge på denne måten, det blir bare for dumt. Først har jeg kommet til et land jeg ikke kjenner og ikke kan språket til. Så er jeg i en folkemengde med masse folk jeg ikke har møtt før, og så skal jeg liksom skjemme ut både kjæreste og meg selv ved å leke en latterlig lek? Det sier seg jo selv hvordan min koreanske smak er, når Jay er kjæresten min.

Så resten av dagen var jeg bare sliten etter noe jeg ikke anser som kirkemøte, og diverse flaue saker fra kirka.

About wictorianart

Freelance artist and photographer based in Oslo, Norway. Mainly doing character design, concept art, illustration and wedding photography.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

14 Responses to Alice in monkeyland

 1. Liv Elin says:

  hihihihiiiiii…æ får følelsen av at han straks hengsle kjeven av ledd førr å klare å bite over den kjempeburgern! kor merkeli den kirkeopplevelsen va…nestn som i en film fra bondelande i USA. no fikk æ løst på is.

 2. Heidi says:

  haha, det minner meg om kirka i Afrika….. var noe av det samme. :p man får mye moro å fortelle i det minste. :D

 3. mona says:

  Hei.

  det er så trist det som har skjedd i Japan ;( jeg skal til Tokyo i løpet av dette året. vet ikke helt om jeg kan det nå. er litt usikker.
  den kremen på det bildet tror jeg det er mange land som selger. jeg så den nemlig på superdrug i London. Jeg ble litt overasket av å se en norsk krem der. senere har jeg sett den på vita i Norge. den er mye dyrere her enn i London.

  forresten håper du koser deg mye i korea:)

  • wictorianart says:

   Ja, det er helt uvirkelig :( Håper du får kommet deg til Japan!

   Jeg har aldri sett den kremen før. Ble så overrasket da jeg så den! Men er kanskje ikke så kult å selge en sånn krem i norge, kanskje. haha

 4. Aniva says:

  Skummelt… overreligiøse ting får det til å krype kaldt oppetter ryggen på meg :S scaaaryyy. Og veldig heldig når alt er helt kult-aktig og da… usj!
  Prøvde å søke opp den der kremen, men er ikke noe om den på norsk wikipedia :P Er et amerikansk merke, tror ikke vi har Merket i norge engang. Er vel kanskje ikke så virkiningsfullt å prøve å selge amerikansk produsert krem med “norsk formula” i norge :P Det blir liksom ikke den sammme eksotiske effekten ^^’ lol!

  • wictorianart says:

   Helt enig! Ting ble litt for mye, etter min smak. Syns det var skummelt!

   HAHAH! Det tror jeg du har helt rett i! Jeg tror ikke jeg hadde kjøpt den om jeg hadde funnet den i Norge liksom!

 5. miso says:

  Du bør kjøre en klassisk spørsmålsrunde ^^,
  Tihi. Det hadde vært så fint, vi her ute, eller her hjemme heter det kasnkje?, lurer jo på så mye.

  Ble sikkelig inspirert av en tengning du postet av Link her om dagen. Så lastet ned nintendo64 med Zelda OFT og satt i gang med å spille det. ^^,

  Synes du skal poste flere “nostalgiske” tagninger av Zelda-eventyrert. Du er så flink til å tegne, vil så veldig se mer av dine mesterverk.

  :D

  • wictorianart says:

   Haha, nå har jeg satt i gang en spørsmålsrunde ettersom du spurte om det. Så da er det bare å spørre! :)

   Så bra! :D Elsker Zelda <3
   Skal se om jeg får tegnet litt Zelda når jeg har tid! ;D

 6. Hanne says:

  Fikk sykt lyst på mat pga alle bildene av mat.. Særlig is! Bor nemlig alene og er syk, med andre ord kommer man seg ikke ut for å skaffe noe å spise før tidligst i morgen, om den verste forkjølelsen er over.

  Har heller aldri sett den kremen, jeg heller. Er det et produkt fra Norge eller går det mer på at imaget til produktet er sånn “friskt og nordisk”?

  • wictorianart says:

   Naaaw, det er kjipt skjønner jeg. Det er vel det som er det kjipe med å bo alene.

   Jeg tror folk tenker på Norge som veldig rent, så det er nok derfor! :D Haha

 7. Miina says:

  Det merke er vanlig i utlandet da. Har sett det i London flere ganger, og de har det i Japan noen steder også. Er ikke helt sikker på hvorfor det ikke selger i Norge da.

  Nam nam koreamat! Du får spise masse og fokusere på alt som er bra da:) Så får du bare lukke øyne og øre når du er i kirka :p

 8. mona says:

  Det merket finnes i Norge, men jeg tror det bare er vita som selger det. jeg har ikke sett det andre steder, men selv i vita har jeg kun sett ett produkt av det merket.. mens jeg så flere i London. litt rart ;P

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s