Fargerike Korea

Dagen startet tidlig i dag, med å komme seg av gårde til flyplassen. Jeg hadde allerede planlagt over 3 timer før ankomst, men Jay greide altså å pushe den linjen til å bli mindre og mindre. Men vi kom oss heldigvis til flyplassen.  Jeg prøvde å forklare Jay hvor utrolig kaos det kom til å være på flyplassen, siden alle rømmer, men det ville han ikke helt tro på.

Men hvem hadde rett igjen!? Jo, jeg!

Det var et kaos uten like på flyplassen. Og endeløse køer overalt. Og for å gjøre en lang og irriterende historie kort, så sier jeg bare som så; Da vi endelig kom oss om bord på flyet, hadde vi bare 2 minutter igjen på oss før flyet skulle ta av. Så det var jo like før alt bare ble tull!

Skal jeg virkelig til Korea O.o

Yay! Film! Flyturen tok bare 1 time og 10 minutter, så jeg rakk bare
å se deler av Black Swan. Og så langt må jeg si det virker
som en forstyrrende film. Skal se resten senere.


Uansett, jeg begynte jo å merke at jeg ikke var i Japanlando lengre, når jeg var på flyet. For det første satt mannen ved siden av meg og skrevde med bena som en annen gjøk. Dette er uvant for meg, etter å ha levd med japanere som er redd for at ett av hårstråene deres skal være nær noen andre.
Så var det jo språket selvfølgelig. Egentlig minner det meg om ”Crazy frog” sangen, bare i litt annen toneleie med en ”Imnidaaaah” på slutten. Eller kanskje det er mer som når man trykker febrilsk på tastaturet og prøver å uttale det man har skrevet; sajajjgnaalajafvllv

Vel fremme, møtte vi Antonio, sammen med mange andre fra Kansai Gaidai. Dere skjønner, hele Japan rømmer nemlig til Korea. Så dette er jo som en skoletur.

Og her er vi glade og lykkelige, på ferie.

Så kom det jeg hadde gruet meg til siden jeg sto opp denne morgenen. Og det var å møte Jays mor, som ikke kan Engelsk eller Japansk. Og ja, det var beklemt, men det gikk seg til etter hvert. Så hun spurte jo masse om Norge da, og som vanlig kan jeg ikke svare særlig godt på ting om mitt eget fedreland. Flaut.

Åååh, ja! Servicen her. Etter man har bodd i Japan, så blir man for alltid ødelagt når det kommer til service. Det vil si, om ikke folk smiler pent og snakker med en sukkersøt stemme når man handler hos dem, så blir man faktisk skikkelig sur. Og Korea virker, jo for meg, som lillebroren til Japan. Bare at det er en ganske sur lillebror. Dette gjelder service yrket altså. Det kan nesten virke som om folk ikke orker å smile på jobben sin, men bare gjør det som må gjøres. Og det ser jo ikke koselig ut. Tror til og med Norges servicefolk er flinkere å smile enn Koreanere.

Jeg bor da, hos familien til Jay mens jeg er her. Så nå har jeg fått gutterommet til Jay, og Jay må sove på stuen. Ja, dere vet jo. Ingen her kan få vite at jeg og Jay faktisk bor sammen og alt som hører med. Så her i huset- er alle jomfruer, banner aldri og tror på gud. Og på søndag er det kirka.

Uansett. Etter å ha slappet litt av, var det ned til en liten del av Pusan (hvor vi er btw), for og utforske litt. Jaaah, Korea er billig! Og det er en hyggelig forandring fra storebror. Men, jeg liker ikke at lillebror stinker i gatene, og til og med inne i butikkene. Det ser ikke så veldig mer skittent ut her, men de lukter litt for mye for min del. Og alle butikkene prøver å gjemme dette under diverse godlukter. Så se for dere en parfyme med en liten sweet touch av kloakklukt. Hvem vil vel ikke ha den parfymen?

Klesstørrelsene i Korea, er faktisk hakket større enn i Japan. Og generelt er både menn og kvinner her høyere. Mennene har faktisk muskler og ser ikke ut som fyrstikkmenn. Så det var en interessant forskjell. Regner med det har med annet kosthold å gjøre, og den 2-årige militærtjenesten. I tillegg til at Koreanere vil være mer bøs, mens Japanske menn gjerne vil være bein og skinn. Veldig tiltrekkende. Not.
Forresten så er folk mye mer bråkete her. Og hyler på gata, ler og skratter, hyler til utlendinger. Det er ikke som Japan, nei. Tror ikke jeg har noe imot det egentlig. Da slipper jo jeg å være den som piper høyest i offentlighet.

Så kom jeg til å innse at noen av disse Koreanerne må tro jeg er kjempe dum og mislike meg sterkt. Fordi jeg klarer ikke snakke annet enn japansk til de. Og da sitter de sikkert der å tenker; ”Herregud, uvitende utlending som tror koreanere sier ”Arigtou” og ”sumimasen”. Hun kan jo ikke ha mer enn brødsmuler mellom øra”
Jaja, så tro det da! Jeg klarer ikke snakke ”Crazy frog”-språket, selv om jeg ikke hadde hatt noe i mot å kunne det- Hvis jeg bare kunne skjønne meg på uttalelsen av språket.

Jay hadde lyst å spise Pasta, for det hadde visst han savnet. I Korea så får man masse gratis mat med det man kjøper. F.eks Kimchi, og de der grønne greiene, pepsi og kiwisaus.

Ikke er maten særlig dyr heller. Dobbel så billig som i Japan! Det liker vi!

Jeg har egentlig vært ganske dårlig å ta bilder i dag, men jeg har mest bare forsøkt å slappe av og samle opp energi. Så jeg regner med at i morgen blir det brukt litt mer tid på å ta bilder til dere. <3

About wictorianart

Freelance artist and photographer based in Oslo, Norway. Mainly doing character design, concept art, illustration and wedding photography.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

8 Responses to Fargerike Korea

 1. wolkenfels says:

  I absolutely love that photo where you hold your breath. If i could paint as good as you i would take it as reference photo and have some fun. :-D
  Hope you enjoy your stay in Korea!

 2. Hørtes morsomt ut å være litt i Korea da ;) Du må spise Bulgogi når du er der! :D Kjempegodt! Spiste det forrige helg, med kimchi til :) Håper du får det fint der på tross av alt som irriterer deg… hehe :D

 3. Karoline says:

  OOOH ja, endelig er du i Korealand! Nå kan vi følge Wic på eventyr med Jays familie! Jeg har laget deeet dramaet i hodet mitt, hvor du banner i kirka på koreansk og plutselig kan du koreansk flytende slik at det glipper ut av deg at du og Jay bor sammen og da! Daa blir det drama verre enn japanske drama, nemlig koreansk drama!
  YEEEEAH jeg føler nesten at en av mine drømmer for deg er at du drar til Korea, så gleder meg til å lese om ferien deres der :D

  • wictorianart says:

   Haha, har noe drama å fortelle fra kirka ja! Bare vent til jeg får blogget litt! LOL^^ Skal skrive om det senere! hahaha.
   Dette er koreansk drama, skal jeg si deg! Haha.

 4. KK says:

  Utrolig artig å lese blogen din. (Artig i den forstand at du skriver veldig skøyalt.. Trist å lese om alt som hender i Japan)

  Håper du har det fint og at alt måtte bli bedre i Japan.

  Haha, lo godt av kommentaren ” Her i huset er alle jomfru”. (Vet ikke hvorfor, men gøy syntes jeg det var.)

  Ha en fin søndag. : )

  • wictorianart says:

   Haha, det er bra! Koselig at du tar deg tid til å lese bloggen min. Det er hyggelig! :D Skal se om jeg får blogget om ikke så lenge her nå også! :D Hihi^^

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s