klar til Korea snart.

Ja god morgen til alle hjemme i Norge!

Jeg driver å ordner klart til jeg skal dra til Korea-land. Japans lillebror. Så det er jo det nest beste stedet å være. Mini-Japan.

Folk her i Kansai området er fremdeles rolig, ingen er særlig bekymret og 90% av Japanerne jeg har snakket med er ganske sikre på at det ikke kommer noe radioaktivitet hit heller.

Mange blir sikkert råttesure av det jeg skriver nå, men om det er tilfelle, så kan dere bare la være å kommentere eller lese det. Jeg tror fremdeles at Europeiske medier overdriver. Jeg skjønner veldig godt at folk blir redde der hjemme, med alle de sinnsyke nyhetsoverskriftene som er der hjemme. Men det er svært liten fare for det området som jeg bor i. De fleste er veldig sikre på at radioaktiviteten ikke når hit, og jeg er med på den bølgen.
Jeg syns heller folk kan bruke energien sin på de som bor nærmere Tokyo eller over.
Og det er ikke rart folk her velger å dra, når folk i hjemlandet ber oss om å dra hjem om vi ikke vil dø av kreft og sitte fast i Japan osv. Selvfølgelig blir folk redde og vil ut herfra da. Hadde jeg bodd nærmere Tokyo, hadde jeg forstått det.

En annen ting er at Japan er ikke Ukrania. Japan ligger flere år foran med teknologi enn det russerne gjorde da ulykken skjedde der.

Og det siste jeg vil si om denne saken, er at det faktisk er ganske fornærmende for Japanerne, at vi som bor her i Kansai, får beskjed om å dra ut av landet. Japanerne syns virkelig det er fornærmende. Og jeg skjønner det.
At jeg skrev dette, betyr der i mot ikke at jeg ikke setter pris på omtanke fra andre mennesker.  Jeg setter pris på alle venner og kjære, ukjente også som tenker på meg. Men å kalle meg dum eller lignende for at jeg vil bli her, og ikke er redd- syns jeg folk kan holde for seg selv. Det blir bare for latterlig… Og for det andre er det relativt psykisk slitsomt å få mange bekymringsmeldinger når man er her nede, og det ikke er man selv som lider, men alle de andre stakkars menneskene.

Jeg håper at om dere ser folk fra røde kors, med “Oslo for Japan”, at dere vil stoppe, ta en titt og bidra med litt hjelp- Om dere vil. Linken finner dere i et tidligere innlegg på bloggen min.

Vel, over til andre ting. Jeg er som sagt i gang med å finne ut hva jeg skal ha med meg til Korea. Og man vet jo ikke hva man skal pakke med seg. Jeg regner med at jeg kommer til å ta med med de tingene jeg bryr meg mest om. Jeg mener, jeg og japanerne KAN jo ta feil, så Kansai kan jo ende opp med å bli et farlig sted det også. Vurdere å sende hjem en del ting, kunne vært greit å få vekk litt unødvendig rot som ikke brukes.

Så… Da ses vi fra Korea i morgen da.

About wictorianart

Freelance artist and photographer based in Oslo, Norway. Mainly doing character design, concept art, illustration and wedding photography.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

4 Responses to klar til Korea snart.

 1. Benedicte says:

  Jeg blir alltid litt irritert når de sier på nyhetene “hva er det verste som kan skje” og aviser som det virker som bare er ute etter overskrifter som er hysteriske. Det trekker fokuset vekk fra det tragiske som har skjedd, til å bli om det som kanskje kan skje.
  Selvfølgelig skjønner jeg at man må se litt på det også, men da er det ganske mye som da KAN skje uansett. Så er enig med deg i det du sier, men du får hvertfall sett Korea, og så ser du fort hvordan situasjonen utvikler seg i Japan. :)

 2. da e nok sikkert godt med ferie nå . kos dæ i korea klem fra pappa

 3. silverfoxfangs says:

  Tror de fleste har merket at mediene enten i Usa eller Europa overdriver når det gjelder mulige trussler. Trussel propaganda selger bedre enn solskinns historier antar jeg…

  Når det er sagt skjønner jeg at folk er litt redde for radioaktivitet spesielt med tanke på tidligere katastrofer som har oppstått gjennom tiden enten det er Asia,Europa eller Usa(Tjernobyl er kanskje mest kjent da…). Å få beskjed om å “dra ut av landet” er kanskje ikke den beste måten å gjøre på selv om man sannsynlivis tenker på sikkerheten til de som bor i nærheten når man kommer med slike utsagn :)

  Forhåpentligvis unngår man det verste tenkelige scenario`et og folk flest i japan kan fortsette sitt normale liv uten alt for mye innblanding fra medier eller mer eller mindre større katastrofer og risikoer :)

 4. Rikke says:

  Helt enig, media skal alltig lage så mya oppstyr av den minste lille ting !

  ps. Viss det var Tsjernobyl-ulykken du siktet til da du sa at “Japan er ikke Russland”, så ligger Tsjernobly i Ukraina ;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s