Litt…. Panikk?

Vel, nå er det kanskje på tide å ta seg en liten ferietur tenker jeg.

UD har nettopp frarådet nordmenn å dra til Japan eller oppholde seg i Japan. Så det kan faktisk se ut til at jeg skal til Korea en liten periode. Jeg akter ikke å dra hjem. Jeg tror fremdeles at det kommer til å gå bra. Så jeg oppholder meg i nærheten av Japan istedet. Fordi jeg har et stort ønske om å dra tilbake om 1-2 ukers tid, når faren forhåpentligvis er over.

Det er fremdeles trygt i Kansai, men jeg regner meg jeg bare bør gjøre som UD sier. En liten ferie skader vel ikke akkurat.

Er så utrolig mange som reiser hjem :(

Foreldre ringer og ber folk dra til andre steder i Asia eller komme hjem. Dette føles bare helt rart, og uvirkelig. Kan ikke alt dette bare være over snart?

About wictorianart

Freelance artist and photographer based in Oslo, Norway. Mainly doing character design, concept art, illustration and wedding photography.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

23 Responses to Litt…. Panikk?

 1. Ane says:

  Herregud… Jeg synes det tar litt av kanskje?
  Vel det skader jo ikke med en tur til Korea, det viktigste er at du har det bra. Klem

  • wictorianart says:

   JEg er enig… Syns også det tar litt av. Jeg føler bare jeg bør følge rådet til UD, da. Korea er rett vedsiden av, så jeg drar bare tilbake når alt er ok igjen. Eller når ferien er over eller what ever^^
   Ferie i Korea høres fint ut!

   • Linn says:

    Huff, ja… Frykten er vel at ting skal forverre seg med atomreaktorene og strålingen som følger med. De har jo utvidet evakueringssonen nå fra 10 km til 20 km til 30 km nå de siste dagene. Forverrer situasjonen seg, er det kanskje best å være føre var og ta seg en liten ferie inntil videre. Huff, er helt uvirkelig med situasjonen der nede … Håper situasjonen bedrer seg snart …

   • Ane says:

    Så absolutt! Surrealistisk å se intervjuet ditt på nrk-sidene forresten. Jeg og flere av japanerne og japansklassefolkene har samlet sammen røde kors penger i oslo i dag. Det er litt godt å gjøre NOE på en måte… Folk flest er veldig positive til at vi har startet en aksjon her, siden det ikke har vært noe særlig donasjonsmuligheter og sånn tidligere.
    Uansett, better safe than sorry når det gjelder å evakuere ikke sant? Det ser ut til at frykten for feil i atomkraftverk spres verden rundt i øyeblikket. Litt crazy når de stenger ned reaktorer i Tyskland.
    Glad i deg. Klem Ane

   • wictorianart says:

    Så bra at dere hjelper Japanlandet vårt! Takk :D
    Ja, det er litt surrealistisk! Enig!
    leste at de tar helt av i Tyskland….
    Glad i deg søta! KLem klem

 2. June says:

  Tenker masse på deg. Vær så trygg du bare kan! Korea høres bra ut, hvertfall til det værste er over.. <3

 3. yuuki says:

  Uff, men er vel like greit det?
  Får bare håpe det ordner seg utover ukene, og korea høres jo ut som et greit oppholdssted imens.

 4. ernie says:

  Ja, best å følge UDs råd fremover, og følge spent på hvordan situasjonen utvikler seg videre. Fryktelige greier :(

 5. Liv Elin says:

  syns dåkker d e rart at vi e redd? Æ blir nestn litt sint! nei ikkje nestn! æ BLIR sint!

 6. Michael says:

  Hei Wic!

  Hvis alle reaktoreen får kjempe smell, tar det ikke lang tid før været tar med seg stormen overalt. Er det ikke tryggest å komme hjem.. :-(? Stille fredlige norge, avvente og så dra hjem igjen?

 7. silverfoxfangs says:

  better safe than sorry tankegang antar jeg fra UD sin side antar jeg :)

  Korea høres kult ut det da :). Du får kose deg der så godt du kan før du må tilbake til “kjedelige” Japan ;) ^^

 8. Lille Silje says:

  Hei!
  Har nylig begynt å lese bloggen din, og gjett om jeg ble overrasket når jeg så fjeset ditt på nrk.no! (Pekte på pc-skjermen og gapa ut “DET VET JEG HVEM ER!!” midt i timen) :D

  Dette er kanskje litt usakelig/upassende, men jeg lurte på om du vet hva du skal etter Japanstudiene? :S Vurderer nemlig selv å begynne på Japanstudiene ved UiO neste år. (På tross av at det kan virke som om Japan varmer opp til “2012”) XD

  Flott at du og dine har det bra! Kos dere i Korea når/hvis dere drar! :)

  • Håvard says:

   Jeg har selv søkt til Japanstudier ved UiO neste år. Sånn som jeg ser det, liker du folket, språket og Japan/Japansk generelt, så gå for det. Om slike kriser har innvirkning på deg, så burde de fortelle om viktigheten av å gjøre noe du vil og liker, for hvem vet hvor lenge du har å leve. Bedre å ha levd for noe, enn for ingenting, right? Uansett hva som skjer, så finner man alltids noe å gjøre i etterkant uansett, selv om det kanskje ikke blir mye reise til Japan med det første mtp. alt som skjer der nå :S Håper det ikke ender i en større katastrofe enn det allerede er :S

   • wictorianart says:

    Ja jeg er helt enig! Det er vel kanskjel litt stygt å si, men jeg vil heller leve et kort liv å ha gjort det jeg brenner for, enn å leve et langt liv der jeg ikke fikk gjort det jeg brenner for. Jeg vil rett og slett bare ikke stikke med halen mellom bena. Jeg føler Japan er en del av meg, og jeg vil ikke bare løpe fra de. Tar Japan som det er. Med ulykker og ikke.

   • Lille Silje says:

    Enig med dere begge. Vi tuller ofte med at jeg ender opp på 7/11 et eller annet sted i Japan (But so what!?) XD
    Håper på å komme inn på Japanstudiene -tror nemlig jeg vil angre stort hvis jeg ikke “velger Japan”.
    Håper bare det går bra med Japan! :(

 9. Wolkenfels says:

  Better safe than sorry. And I am sure Korea will also be a great experience for you.

 10. Anonym says:

  Du er for ung til å huske Chernobyl, men vi hadde folk med misformede barn og sykdommer i Norge også. Folk måtte holde seg innendørs, ta jodtabletter o.l. Hvis jeg var deg, ville jeg fulgt rådene til den norske ambassaden. Dersom du ikke stoler på den norske, kan du jo ta en titt på hva den franske sier på sine hjemmesider. Frankrike er eksperter på atomkraft, og gir mer utfyllende og bedre informasjon.

 11. Benedicte says:

  Sikkert lurt å hverfall dra til korea, det er så vanskelig å vite om faren det er overdrevet eller underdrevet. Men sånn det ser ut nå, ville jeg kanskje dratt til det roet seg.

 12. arnt-rune says:

  dem sa på nyhetene at renge kunne komme med srålingene:(så pass på glad i dæ søster<3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s