Hvorfor vitse om situasjonen?

Da jeg i dag logget på facebook, fant jeg til min foraktelse en venn av meg som valgte å vitse om situasjonen i Japan, i facebook statusen sin. Det gjør meg faktisk rasende at folk kan sitte med den holdningen hjemme i Norge, og kødde med noe som ikke skal køddes med!

Det lød som følger; “just broke up with my japanese girlfriend, she was crushed!”

Hvilken ***** finner dette morsomt i det hele tatt!? Å slenge ut med en spøk som dette kan du gjøre på alle andre steder enn facebook, eller et sted der folk slipper å se det. Det verste er at av de 8 kommentarene, var det ingen som reagerte på dette. Og istedet kom med nye “morsomme” vitser, eller ga kommentarer som “bra” osv.
Jeg blir rett og slett drit forbanna!!! Grow up!

Panikken bare fortsetter å bre seg her borte hos oss også. Jeg og Jay er fremdeles sikre på at vi blir her med mindre Kansai blir i faresonen. Men det som er verst er at virkelig gode venner av oss, har begynt turen hjemover. Det er utrolig trist. Det sies at 1/3 av utvekslingsstudentene har dratt hjem. Noen har fått beskjed av ambassaden deres til å forlate Japan.

Jeg kan ikke noe for det, men tanken på supermånen som skal komme på lørdag får meg til å tenke tilbake på dette;

Bildet funnet på Devianart

Føles til tider som jeg skal inn i mitt eget favorittspill…

 

Uansett… Alt dette… Gir det faktisk lyst til å dra for å gjøre frivillig arbeid, og hjelpe alle som er i denne forferdelige situasjonen. Jeg er relativt sikkert på at, om det ikke hadde vært for all radioaktiviteten som er i området, og om jeg var et godt nok menneske (noe jeg tydeligvis ikke er) så ville jeg dratt for å hjelpe. Alle bildene av alle mennesker som lider, gjør at jeg bare får lyst å pakke kofferten og ta den med opp nord i Japan, for å hjelpe og finne overlevende. Men jeg er rett og slett for redd for min egen helse, så da velger jeg heller å bli her.

Jeg bare håper at alt er ferdig snart, og folk kan begynne å slappe av. Men det er målt radioaktivitet i nærheten av Tokyo, så det ser ikke ut til å lysne helt ennå…

Jeg føler på meg nå, at det begynner å bli litt vanskelig å beholde roen, når vennene dine drar herfra og oppfordrer alle andre til å dra… Men jeg har vært i kontakt med UIO og andre Japanere som sier at Kansai er trygt, så det skulle ikke være nødvendig å forlate her.

Karrochan, kommer du til Kansai? Du kan få bo hos meg og Jay om du vil!

About wictorianart

Freelance artist and photographer based in Oslo, Norway. Mainly doing character design, concept art, illustration and wedding photography.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

11 Responses to Hvorfor vitse om situasjonen?

 1. Benedicte says:

  Det var Majoras mask jeg også tenkte på med en gang! Mest sannsynlig tror jeg ikke at “supermånen” setter igang naturkatastrofer i japan på sekundet. Den kommer jo med gjenve mellomrom.

  Men det er jo greit å være føre var og følge godt med på om dere må dra eller ikke. Som du sier Kansai er ikke i faresonen ennå. :)

 2. Miina says:

  blææh for noen idioter! var jo på amerikansk twitter eller noe at de drev å vitsa om at dette var karma for pealr harbor… hva faen liksom! som om de ikke ser at tusenvis av mennesker har dødd, mistet noen de er glade i, mistet hjemme sine, mistet byen sin! det er jo forferdelig!

  jeg har tenkt på det selv også! vil liksom stille opp for landet man er så glad i! Ikke har jeg penger for tiden heller, men snart får jeg jobb da, så da kan jeg i det minste donere litt pæng :D

 3. Liv Elin says:

  vet akkorat korsn d kjennes, følte d samme i 2004…kom alt førr nært innpå mæ sidn æ kjente folk som førsvant i have eller som hadde mista nån.

  ka dem sa på ambassaden da?

 4. http://blogs.villagevoice.com/runninscared/2011/03/facebook_imbeci.php
  Sjekk ut denne ! Det er helt sykt .. Jeg raga totalt på en random dude herfra.. Var ikke alene om den :) Var vel 20 andre utlendinger som hadde kommentert på statusen hans :) Han ble grilla. Men han reagerte på at folk sa at 9/11 også var skjebnen og karma da. Idiot.

 5. Ane says:

  Kvalmt…
  Det er jo litt skummelt med radioaktivitet og sånn, det kan jo spre seg mye mer enn noe av det andre…
  Jeg også kommer i tanke på Majoras mask med det med supermåne, men det kommer vel ikke til å skape naturkatastrofer i seg selv vel?? Håper ikke det. Kraftig tidevann kanskje? Det blir jo supermåne verden rundt :)

 6. silverfoxfangs says:

  Radioaktivitet skal man ikke spøke med nei ^^;

  ikke helt overrasket over at folk er litt redde for dem med radioaktivitet både med tanke på det med tjernobyl ulykken, samt nagasaki/hiroshima bombe komplekset fra japans fortid…

  Selv om jordskjelv og radioaktivitet er ille nok i seg selv har heldigvis ikke månen havnet på kollisjonskurs med jorda da for se det litt på den lyse siden da (samt skal sannsynligheten for det være mikroskopisk liten) :)

  Flott zelda tegning det der btw =D

 7. Prince Cancer says:

  Du skriver bl.a

  “Eller kanskje kan jeg risikere å få litt kreft og sånt om noen år”
  Jeg har fått kreft, kanskje du kan fortelle meg om det er bare er “litt”?. Legene her i Norge kan IKKE si om det er bare “litt”.

  Jeg tror ikke du mener å såre oss som har kreft. Tror heller ikke de facebookkommentarene du refererte til var ment å såre noen.

  Begge disse uttalelsene/kommentarene var kanskje litt uheldig…

  Håper det går bra med dere.
  Mvh
  Prince

  • wictorianart says:

   Jeg skjoenner at du foeler deg truffet av “litt” kreft. Men det er ikke som jeg sitter her aa ler av folk som har kreft, saa jeg syns ikke dette er samme tilfellet. For det andre, saa er jeg faktisk serioes naar jeg sier at jeg kan riskere aa faa kreft. For det er vel det som er risikioen om man blir utsatt for straaling. Saa dette er min maate paa aa proeve aa ikke ta det alt for tungt, der jeg setter meg ned aa graater av den grunn. Heldigvis er ikke situasjonen saa ille ennaa, og jeg haaper for alle i Japan at det ikke blir verre enn det er naa. Jeg beklager om jeg fornaermer deg med ordet “litt”. Det var ikke meningen.
   Men tro meg, jeg sitter IKKE her aa ler av kreft…

   Jeg er litt usikker paa hvordan du kan mene at, “I broke up with my japanses gf, she was crushed”, ikke skal mene aa saare noen. Dette er intenjonelt skrevet for aa vaere en jaevel. Og du kan godt komme aa si at jeg gjorde det samme i saafall, noe jeg ikke er enig i. For jeg sitter ikke her aa ler og skratter av det. Det jeg proever aa fortelle med aa skrive det paa denne maaten er: Folk hjemme, familie etc. kan slappe av, jeg vet konsekvensene med aa vaere her, men jeg faar ta det som kommer og ta ansvar for det, og om jeg skulle doe av kreft i fremtiden fordi jeg velger aa ikke dra hjem til Norge, saa aksepterer jeg den fremtiden.

 8. Nilenna says:

  Fy for noen folk! Det sier mer om dem enn om noen andre! Jeg hørte om noe lignende vitser. Syns jeg ikke noe om!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s