Helvettet fortsetter

Hvor starter man egentlig å skrive om alt dette?

Det er haugevis av ny informasjon fra time til time. Og det er ikke akkurat gladmeldinger som tikker inn heller. Dagen i dag, har forsåvidt vært normal, men strøm spares på skolen her også.

I går var det i tillegg et vulkanutbrudd og for drøye to timer siden, sprengte reaktor nr 3.

Om ikke det var nok, så ventes det et stort jordskjelv i Tokyo området på Onsdag. Det skal visst ligge på over 7 på skalaen og være 70% sikkert at skal komme. Om jordskjelvet ikke kommer på onsdag, er det 50 prosent sjangs for at det kommer på fredag.

Panikken begynner faktisk å spre seg her i Kansai også. Utvekslingsstudenter her på Kansai Gaidai har allerede forlatt Japan for ikke å komme tilbake, selv om det ikke er noen fare for oss som bor her i Kansai. Det er iallefall ikke noen fare for oss enda. Andre studenter drar til nabolandene med åpen billett tilbake til japan. Så nå om dagene vet man ikke om man sier farvel til folk for noen uker, eller for godt.

Personlig syns jeg folk på denne siden av Japan overdriver en smule. Men jeg vet at når folk og venner fra hjemlandet, eller alle andre steder enn Japan ber deg komme hjem, så blir man jo mer bekymret enn det som kanskje er nødvendig.

Jeg og Jay snakker fremdeles om å kanskje dra til Korea i vårferien som er om under en uke. Men jeg har jobb på mandag om en uke, så jeg regner med at jeg blir iallefall i Japan til den 22 Mars, for så å muligens dra noen uker til Korea. Vi får se.

Det andre folk bekymrer seg over, er jo fenomenet “supermåne”. Man kan jo også spørre seg; Hva er sjangsen for at det slår til i Japan to ganger? Men man vet jo aldri.

Det verste som kan skje, er om helvette virkelig slipper løs, og man ikke kommer seg ut av Japan pga hysteri eller lignende. Det nest verste er kanskje at hele Japan bare synker til havets bunn. Eller kanskje kan jeg risikere å få kreft om noen år, om det virkelig skulle gå galt med de reaktorene.
Eller kanskje det andre jordskjelvet som skal komme, bare vipper hele jordkloden helt av dens akse så vi flyr avgårde i verdensrommet. Jeg mener, dette jordskjelvet fikk faktisk jorden til å flytte på seg 10 cm på dens akse, og selve Japan flyttet seg 2,5 m (Honshu-øya).
I følge nyhetene skal man iallefall prøve å la vær å gå ut i regnet, men tror det er mer for Kanto-området og ikke Kansai.

Eh… Hva mer? JO! Noen fantastiske ting om Japanerne oppi all denne elendigheten; Da jordskjelvet brøt ut, løp folk i restauranter i panikk fra regningene sine, men etter jordskjelvet dro de tilbake til restauranten for å gjøre opp for seg. Det er bare helt ufattelig!
Den andre utrolig er; Selv om mange mange mennesker verken har vann, mat eller tepper, så står alle pent og pyntelig i KØ for å vente på sine rasjoner. Og ikke gråter de heller. For Japanerne tenker som så; “Hvis jeg gråter, kan det hende at de som har det enda verre enn meg blir enda mer lei seg”.
Alt dette hjelper faktisk å holde panikken nede for folk i katastrofe områdene. Og det er utrolig bra.

Det er forfærdelig å lese alt på nettet eller se på tv. Man blir sittende paralysert å se på alt dette.

For å fokusere på noe som er litt hyggeligere; Jeg og Jay bestemte oss for å dra på park-oppdagelse på Søndag. Så her kommer noen bilder fra det.

Været var perfekt.

Her var altså vår destinasjon. Hirakatas største park; Yamadaikekoen.

Hærlig når våren er kommet igjen.

Jay

Håper jeg kan dra å fiske her også!

Jay mente at han hadde en sakurablomst i handen og en plommeblomst
i handa. Jeg mente det var feil! Så vi diskuterte dette da, i fem minutter.
Og så begynte Jay nesten å gråte! Så ble Jay sur fordi jeg ikke trodde
han, og da snudde jeg meg og spurte alle Japanerne som var der.

OG det var ikke sakura! Haha. Jeg har alltid rett!

Yesss! Jeg har rett!

Fjellelv!

Fjellfinn!

HAHA! Herregud så vakker jeg var på dette bildet! Uansett, jeg brukte noen timer på å
male på Søndag.

Så dette var litt av resultatet da. Øver meg på å bruke Guache.

Så var den søndagen over, ja. Håper jeg får oppleve neste søndag også.

Andre får kjærlighetsbrev i all denne elendigheten.


Nå for tiden, virker det ikke lengre så viktig å studere så hardt til prøver man har og sånn… O.o

Uansett… 大丈夫だと思うよ!

About wictorianart

Freelance artist and photographer based in Oslo, Norway. Mainly doing character design, concept art, illustration and wedding photography.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

9 Responses to Helvettet fortsetter

 1. Miina says:

  jaaa det er ikke noe annet folk enn japanerne som hadde klart å takle en så stor tragedie så bra altså! Så jeg er 100% sikker på at når alt dette stopper, vil de fint klare å rydde opp og få landet igang igjen.

 2. Karoline says:

  Nååå kan jeg på en måte skjønne at folk begynner å dra hjem, selv om det er i Kansai. De som er på skolen min vil også dra hjem (men bare siden det er ferie, de skal jo komme tilbake), men de trenger jo reentry visa, og da må de jo dra på kontoret som er en time unna med tog, men det toget går jo ikke. Også regner det der nå, så de vil egentlig ikke gå ut. Men ja, hørte rykte om at Frankrike har bed alle franskmenn som er i Tokyo-området om å dra hjem, så det skulle ikke forandre meg om USA har sagt at man skal evakuere hele Japan.

  Har Kansai Gaidai kommet med noe informasjon til dere? For skolen vår har visst ikke sagt noe som helst, så det er jo ikke rart at folk er redde. Spesielt når de kutter strømmen.

  Men japanerne er fantastiske, da, de er såå mye roligere enn oss utlendingene :]

  Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, jeg! Dra til Japan som planlagt på torsdag og ta toget rett til Osaka og bli der, eller utsette billetten til starten av april.

 3. Liv Elin says:

  litt kreft? :S

  gnnnnnnngh! har angst! kom hjæm!

 4. Utruli`å læse ka du skriv om Japaneran…føll jo mæ på dæ som skjer dær nede no…bære en ting å sæi…ufatteli og rystanes tragedie…hadde eg vorre deg hadde eg dratt heim vesst eg hadde kuinna!! Veit ikkje om du huske meg…eg brukte å gå tur ilag mæ mor di mæ ho Hedda…mor di hadde han Nero mæ…dæ va igjønna mor di at vi fekk ho Hedda…vi har ho æinda…Hedda gla`hund :o)
  Håpe du kjæm deg heim vesst dæ e behov førr dæ!!
  Klæm fra ho Ruth Aina i dæ likkje røe huse i skogen

 5. PS…kor flink du e tell å male…nydeli!!

 6. Helt sykt, bare… sykt!

 7. Benedicte says:

  Jeg først begynne med å si at du eier guache, utrolig nydelig bilde av treet og steinen!

  Japanere er fantastiske, jeg tror ingen andre ville dratt tilbake og betalt regningene!

  hmm, vet virkelig ikke hva jeg hadde gjort vis jeg hadde vært i japan. ._.; du er jo hvertfall ikke i tokyo, sånn som det ser ut nå ville jeg kanskje ikke dratt inn ditt denne uka. men hmm, hmm. Nei har ikke noe forslag, men heg ville ikke fått hysterisk anfall før jeg stod der med månen i hodet.

 8. Nilenna says:

  Det var et trist og fint innlegg på samme tid! Du er pen! Bildene dine er utrolig fine! Folk i Japan virker så flotte! Nyhetene står på her hele dagene… Jeg håper ting ordner seg!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s