Jordskjelvet i Japan

 

Så jeg regner med at de fleste som leser bloggen min, har fått med seg jordskjelvet som var i går. Det er vel umulig å unngå kan jeg tenke meg.

Da jeg var kommet hjem i går, etter skolen, bestemte jeg meg for å bruke tiden på å tegne. Etter en stund følte jeg meg så utrolig svimmel, så jeg tenke at nå har jeg sittet i feil posisjon for lenge. Men da jeg så rundt i rommet merket jeg at alt beveget seg. Trodde jeg så syner. Føltes seriøst som å være på en båt. Hele huset svaiet, og alt utenfor.

Jeg har opplevd 8 jordskjelv før dette, så jeg er egentlig ikke særlig redd når jordskjelvene kommer, men i går ble jeg faktisk redd, for det sluttet liksom aldri å svaie på denne måten. Jeg så for meg at hvert øyeblikk kom det til å bli sterkere å rive med seg alt.
De andre jordskjelvene jeg har opplevd, har vart i 10-30 sekunder, og ikke mer enn det. Dette varte i rundt 2 minutter. Det føltes forsåvidt annerledes enn de andre jorskjelvene også. De andre rister mer, og hopper opp og ned på en måte, men dette var jo ut på seiltur.

Jeg bor i nærheten av Osaka, om noen lurer. Oslo-Bergen avstand.

Etter det hadde gitt seg, tenkte jeg ikke noe mer over det, før min familie begynte å etterlyse meg og høre om alt stod bra til med deg. Hvor jeg da satt som et spørsmålstegn på andre siden av røret og skjønte lite eller ingenting.
Så jeg bare; “Øøøh, hæ? Jeg lever da, jeg”
Bestemor; “Det er på nyhetene, kjempe jordskjelv i Japan. Og Tsunami”
Meg; “Ååååå, så det var det, det var.

Så da satt jeg på Internett resten av kvelden i går og så på videoene som rullet inn. Det er helt ufattelig faktisk. Og det som er mest sjokkerende, er jo at det er større enn Kobe-jordskjelvet som var i 1995.

Jeg vet ikke om alle har hørt det, men Japanerne har visst om i flere år nå, at et stort jordskjelv vil ramme Japan. Det ble sagt at et jordskjelv skulle ramme Japan de nærmeste årene, og legge Tokyo til grunne.
Da vi utvekslet til Japan første året, sa lærene våre at det ventes et kjempe jordskjelv i Tokyo, så vi var ikke så heldige som skulle til Japan. I hele forfjor, hver gang et jordskjelv var, trodde jeg at “This is it”.

Jeg håper inderlig, at det jordskjelvet som var i går, er det alle har ventet på. For om et nytt jordskjelv igjen skulle ramme Tokyo, så vil langt flere omkomme enn det som er gjort nå.
Desverre har jeg fått høre at det jordskjelvet som var i går, ikke er “Det store jordskjelvet” som alle visste ville komme. Jeg hørte derimot at gårdagens jordskjelv aktiverer “Det store jordskjelvet” lettere, og at det kan ventes snart. Hva som menes med snart, vet jeg ikke. Om det er snakk om dager, månder eller år. Og jeg vet ikke om dette stemmer heller.

Folk spørr gjerne; “Men om Japanerne vet at det skal komme et kjempe jordskjelv, hvorfor flytter de ikke da?”
Vel, det sies jo at vi nordmenn bør flytte fra Norge, fordi golfstrømmen kommer til å stoppe. Tror vi på dette? Nei. Ikke de fleste iallefall. Og den normale tankegangen til mennesker er som regel; Det hender ikke meg.

Jeg har spurt en del japanere som vil flytte til Tokyo, hvorfor de vil dit, når de vet jordskjelvet kommer. Men de sier; Kommer jordskjelvet, så kommer det. Jeg vil bo i Tokyo likevel.

Uansett, det er vanskelig å vite om et jordskjelv faktisk kommer, det er vanskelig å tro på det, og det er vanskelig å tilsi skader det vil medføre eller hvor det vil treffe.

På radioen i går var det en endeløs het med advarsler; Om dere bor nær kystlinjen, kom dere opp i høyden med en gang.

I dag på radioen  prøver folk å kommunisere gjennom radiosending og forteller venner og familie at de har det bra. I mange områder er telefondekningen nede, så det er vanskelig å få tak i folk som bor ved de rammede områdene.

Min venns leilighet i Tokyo.

I følge han, så forbereder de seg på enda et jordskjelv, som er større. Og i natt har han
sovet en time, våknet, sovet en time, våknet. Har vært rundt 10 etterskjelv i Tokyo, i løpet
av natten.

Tro meg, jeg er glad jeg bor i Osaka nå.

Håper bare at dødstallet vil stoppe å stige snart. Og jeg håper det ikke kommer flere store, skadelige jordskjelv nå. Trenger virkelig ikke det.

About wictorianart

Freelance artist and photographer based in Oslo, Norway. Mainly doing character design, concept art, illustration and wedding photography.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

13 Responses to Jordskjelvet i Japan

 1. Liv Elin says:

  æ e redd pusi.

 2. Miina says:

  jeg er så bekymra jeg! men samtidig sykt glad du og så og si alle jeg kjenner bor i Osaka og lenger sør i Japan.

  Jeg drømte til og med om tsunamien i natt.. Det er sykt skremmende å se de store bølgene som bare feier inn over Japan uten å stoppe. men ææææ er ikke dette det store skjelvet? Det er sykt skummelt da! jeg håpet at dette var det, så slipper de flere skader! Men vel, de sier jo at Tokyo skal bli helt slukt av det store skjelvet, og det er ikke slukt ennå… Ufff, jeg håper de tar feil og at dette var skjelvet!

 3. Godt å høre at det går bra. Dette er bare helt sinnsykt tragisk…

 4. Nilenna says:

  Trist det som har skjedd! Jeg kom på deg.. Godt det går bra med deg! Flott tegning! Du er flink!

 5. Kjersti says:

  Helt forferdelig det som skjer\skjedde der nede nå! Huff ; \ bra det går bra med deg da!

 6. Benedicte says:

  Sykt skummelt at det kan komme et til jordskelv i Tokyo, eller de atomgreiene. >.< 10 etterskjelv, herregud det slutter jo aldri. Skjønner at vennen din hadde problemer med å sove, hadde det selv! :O God du har det bra!

 7. Ane says:

  Uff… Jeg er skikkelig bekymret over hele situasjonen, jeg er veldig glad du er et godt stykke unna. krysser fingrene for alle der nede. Stor Klem
  (ps: flott tegning)

 8. Elli says:

  gosh, e bare glad for at du e safe wiccy!
  mn æ e driiit bekymra for hele denna situasjonen, ikke bare e dn ækkel men man bynne jo å føle på sæ at hær kommer det et større skjelv O.o….

  Krysse fingran for alle som e dær nede å håpe at dæm som e savna blir funne.
  Stoooor klæm!
  tægninga va kjæmpe fin btw xD

 9. silverfoxfangs says:

  Alltid risikoer for naturens vrede uansett hvor i verden man bor, men er skremmende å se hvor stor virkning det kan ha på et samfunn. Alltid en risiko for at ting som golfstrømmen stopper og effektene får sterk virkning på Norge som i mange andre land.

  Tegningen din illustrer bedre enn 1000 ord. Forhåpentligvis blir det lenge til neste, skjelvene ikke like kraftige, samt at du og folk som bor der kommer ut av det med minimal/ingen skader :)

 10. Ble faktisk litt bekymra for deg når jeg så på nyhetene! :P

 11. Sigrun says:

  Jeg begynte å tenke på deg med en gang jeg hørte om skjelvene i Japan. Har lest bloggen din en stund nå, og lurte på hvordan det gikk med deg/dere! Glad for å høre at dere er i god behold i Osaka!

 12. Kjerstin says:

  Skjønne godt at folk e bekymra ja, e jo helt ufattelig d som skjer der nede. E også beundringsverdig av mor di og de å “på en måte” la dæ få være der nede no, meen: du e jo tross alt voksen og tar egne avgjørelsa. Du e kjempeflink med det du holder på med!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s