Noen dager med sommer?

I det siste har det vært ala vår/sommervær her i Japan. Ligger rundt 15-17 varmegrader. Og det kom bare helt plutselig! Men jeg klager ikke.

Det rare er at nå som det begynner å bli varm i Japan, så endrer lukta av Japan seg, til sånn som jeg husker at det lukta når jeg først kom hit. Jeg klarer ikke forklare hvordan det lukter, men Japan har en spesiell lukt. Jeg tror nesten alle land lukter et eller annet annerledes enn ditt eget land. Kanskje ikke danmark og sverige, men hvis man drar litt lengre vekk en sitt eget land.

Forresten, når det regner på asfalt, så blir det en spesiell lukt, og for meg er det lukta av sommer.

Dette er synet som møter meg hver morgen,
når jeg skal sykle til skolen.

De siste dagene har som regel vært på biblioteket. Der Jay har vært med,
gjort lekser så fort som mulug, for så å løpe jublende ut av biblioteket.

Jeg der  i mot, har hatt en 7 minutters lang tale for de i klassen om
det norske skole systemet. Jeg hater seriøst taler!  Særlig når det er på
et annet språk enn dit eget.

I sumi-e klassen denne uka, har vi fått lov å starte med farger.
Så da benyttet jeg sjangsen til å eksperimentere så mye som mulig!
Moro med alle disse farge komboene.

Kya! Jeg liker ikke føtter! Ehm, uansett. Så varmt er det ute!

Noen av naboene våre har visst sett sine siste dager. Og da er det vanlig å
sette opp disse skiltene utenfor huset sitt, for å informere folk om det.
Så kommer det mange svartkledde folk og kondolerer osv.

Har dere noen gang merket at man aldri helt klarer å huske
hvor vakker en solnedgang virkelig kan være- helt til man ser det igjen?

Super happy!

 … Apekatt!

About wictorianart

Freelance artist and photographer based in Oslo, Norway. Mainly doing character design, concept art, illustration and wedding photography.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

10 Responses to Noen dager med sommer?

 1. silverfoxfangs says:

  Flotte bilder =D (spesielt solskinnsbildene)

  Har kjent regn lukten på asfalt når jeg har vært i spania og hellas blant annet så jeg skjønner hva du mener :)

  skulle ønske det var såppass varmt i norge også! Er ca -10 grader nå på morgenkvisten (kvart over 10 nå) :)

 2. Argh, lengter etter sommer. Greit dritt lei av kulde, snø, mye klær og faenskap. Livet er jævlig, og så dør man.
  .__. Må forresten si meg enig i at lukten av våt asfalt minner meg om sommer.. Men orker ikke tenke på det, for sommern er enda faaaar away. Temmelig bædæss å ta med imsdal på biblioteket, btw. Rebell.
  Nå over til det sentimentale (lolz): Jeg er innom bloggen din hver eneste dag (ja, jeg er en stalkende nakkepuster) og må si at det jeg leser gir meg veldig mye. Ikke givende på den måten at det bare er underholdende, men givende fordi du gir meg inspirasjon og tanker om framtida. Jeg har alltid hatt en viss fascinasjon og interesse for asia og typ land som Malaysia, Singapore, Kina, Vietnam, Japan og Korea, men etter å ha fulgt bloggen har jeg fått en lyst, en liten drøm og en ambisjon om å oppleve eller gjøre noe likende. Selvsagt skal jeg ikke låse meg helt fast med den tanken, for det er enda 1,5 år til jeg er ferdig på videregående. 1,5 år er et tidsrom man kan finne ut mye rart på, men jeg har aldri tidligere følt at jeg brenner og tenker så mye på akkurat denne ene fremtidsplanen. En fremtidsplan om å faktisk studere et språk, oppleve et nytt land, en ny kultur, nye mennesker og bli selvstendig ved å være så langt borte fra alt av familie og venner, på samme plan som det du gjør. Enten det er kinesisk, koreansk, japansk eller et annet språk, så er det noe jeg har skikkelig lyst til. Om det faktisk skjer, det vet jeg jo ikke. Men bare den tanken om å faktisk gjøre det der, har gitt meg noen fine stunder. En foreløpig plan er å gå på folkehøgskole på Toten aka the place to be på “Kina-Korea-Japan linja”. Koble av et år, gjøre noe nytt, utvikle meg sjøl, finne ut om et språkstudie er det jeg faktisk vil og lære samt oppleve landene og kulturen der gjennom undervisning og en seks ukers tur.

  Haha, dette høres kanskje latterlig ut, men hei, tenkte det kanskje at det var ålreit å få en sånn melding også. Litt morsomt er det også at jeg har, eller hadde, en typ famile-connection til Benedicte. Så jeg vet hvor hun bor eller bodde, he he he, creepy.

  • wictorianart says:

   Heeei! tuuusen takk for fin kommentar! har litt daarlig tid naa, sa kan ikke svare saa mye som jeg oensket! Jeg setter veldig pris paa denne kommentaren, uten tvil! Kommer tilbake til det senere!

  • wictorianart says:

   Her kommer mitt svar. Hehe, er ikke så enkelt å ta seg tid til å være på skolen for å ha internett. Ja takk til stabilt internett hjemme :P

   Jeg er veldig glad for at du er innom bloggen min hver dag! Det er så super koselig! Jeg er veldig glad jeg kan inspirere deg til å ville gjøre noe som dette i fremtiden. Man får så utrolig mye ut av det! Og man vokser og lever på det lenge!
   Det er nok sant at 1,5 år er langt frem i tid å tenke, men det er lov å sette seg mål og drømmer! Så det skader ikke! :)

   Jeg syns faktisk at, selv om du skulle velge å ta en annen gren en språk når det kommer til utdanning i fremtiden, så bør du utveksle et eller annet sted i verden. Og gjerne litt lengre vekk enn Europa. Jeg vet at på de fleste fakultetene og bachelor gradene på UIO, så kan du utveksle minst et halvt år et eller annet sted, som det fakultetet har en avtale med. Så det er jo noe å ta en titt på! Om ikke, så vet jeg at du kan dra på språkreise en måndes tid til Japan, eller andre asiatiske land, om sommeren. Husker ikke helt prisen på det. Men det er en mulighet.

   Kjempe koselig å få en sånn tilbakemelding! Takker og bukker! :D:D

 3. Carnivora says:

  åh, sommern! Vintern e min favoritt tid av året, men nu bynne æ å bli vææældi lei kulda! Vældi fine sumi-e bilda:)

 4. Nina says:

  Aitaiyoooooo! :)

 5. Så kommentaren din nå. Venter på svar :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s