Skolestart

Jordbær er norsk sommer!

De siste dagene har vi fartet litt hit og dit. Hatt skole osv. Men siste fridag, var Jeff hos oss for å spise Mac D og se film sammen med oss. Siden både jeg og Jeff er late, og ikke liker kulde, så sendte vi Jay på MD og sendte med en liten huskelapp. Jay sa gladelig ja, så lenge han fikk frakte/bringepenger.

Her er slantene han fikk. En nordmann ville aldri gått med på denne summen.

Jeg spiser sjelden MD i Norge, men i Japan føler jeg det er mye renere, selv om jeg ikke vet om det er sant. Japan er generelt veldig strenge når det kommer til at det skal være rent på kjøkkener på kjeder osv. Drar du innom et sted som ikke er en kjede, kan man ende opp med litt av hvert.

Teriyaki Burger <3 Litt uvant første gang man smaker det,
men super godt!

Klassene har startet, og så langt har jeg vært innom alle klassene jeg har dette semesteret.

Japansk klassen; Nå er jeg i level 6, og jeg lurer på hvorfor jeg ikke tok level 6 i fjor. For level 6 er jo lettere enn level 5. Både gramatikk og ord. Jeg skjønner ingenting, jeg. Dette er vel og merke i  ”snakketimene”. Men ja, om jeg ikke hadde tatt level 5 i fjor, så tror jeg at jeg hadde mista en del ord og noe gramatikk som er nyttig. Men føler ikke jeg har noen utfordring i level 6 i Speaking Japanese. Men kanskje det er en bra ting? Det betyr jo at jeg får mer tid til å studere til Japanese Language Proficincy Testen som er til sommeren.
Mulig at lese og skrive timene i level 6 er vanskelig. Kanji er alltid verst!

Manga; I dag var jeg også i min første ”manga”-time. Jeg vet ærlig ikke hva jeg skal si om dette faget ennå. Jeg følte jeg satt i et rom fylt med nerder egentlig. Det er lov å elske anime og sånn, men det får da være grenser. Jeg liker jo manga og anime, jeg også. Men noen av disse menneskene i denne klassen ble bare litt for mye.
Det virker som en ok fag, forhåpentligvis lett.  For det er det som er hele poenget med de ekstra fagene der. Vil ha mest mulig tid til å studere japansk dette semesteret.

Sumi-e: Uuuh! Tror jeg kommer til å elske dette faget. Selv om jeg ikke malte første timen jeg var på, så var jeg super happy! Det ser veldig lovende og spennende ut! Gleder meg utrolig til å lære meg å male japansk/kinesisk tradisjonell maling. Et annet stort pluss med dette faget, sammenlignet med keramikken fra forrige semester, er at det er 4,5 timer i uken. I fjor tok keramikken opp 8 timer i uka, som er litt for mye når jeg vil studere så mye som mulig.
Lærerinna er faktisk fra Usa da. Men har praktisert dette faget i 30-40 år. Hun virker som en trivelig dame. Litt spesiell kanskje. Jeg tror hun har røyka litt for mye tobakk, for hun har skikkelig hes stemme, og pusteproblemer når hun snakker. Pluss at jeg ser henne ta røykepauser hele tiden. Og huden hennes er nok litt skadet av dette også tror jeg. Hun har så mange rynker/poser under øynene at man skulle tro de kommer til å gli av ansiktet hennes om hun blunker. Håper jeg er litt heldigere når jeg blir like gammel. Men jeg kommer nok til å miste alt håret mitt, jeg.

Materialene til Sumi-e

Alt er som før. Alle ligger henslengt i stolene i CIE.

Blue eyes! Gudameg så glad jeg ble da jeg så Italieneren!

Tomo har klippet seg siden sist. Det ble jo et helt nytt menneske! Selv om han ser mye yngre ut enn før, så syns jeg dette kledde han bedre enn det lange håret han hadde. Jay er ikke enig, da.

Shun studerer.

 

I morgen går turen til Speaking Partneren min. Vi skal se film og lage middag sammen, så skal jeg nok overnatte der! Gleder meg til det!  Ellers er det helligdag i Japan på Fredag, så da er det bare 4 dager med skole denne uken. Herlig start på semesteret!

Speed paint.

About wictorianart

Freelance artist and photographer based in Oslo, Norway. Mainly doing character design, concept art, illustration and wedding photography.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

9 Responses to Skolestart

 1. Miina says:

  haha jeg kjente ikke igjen Tomo jeg! lurte på hvem den nye gutten på bildet var XD

 2. Hardt å begynne igjen?

 3. Haha, flink ;)
  Gleder meg bare til vinterferie.. En uke igjen, YES .

 4. Anne Marit says:

  McDonald’s har jo dei samme retningslinjene uansett om det e i Norge elle Japan. Hilsen ei som har jobba 7 år på 4 forskjellige McDonald’s-restaurantar her i Norge ;p

  • wictorianart says:

   Det er fint å vite iallefall! :) Jeg syns bare alt ser veldig mye renere ut, både på kjøkkenet og ute i restaurangen på McDonaldsene her i Japan:P Og de har Teriyakiburger ;P

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s