Project お好み焼き!(Okonomiyaki)

Som noen kanskje har fått med seg, er et av mine formål med å være i Japan å lære meg og lage mat (PS! merk dere her at jeg ikke kan de norske gramatikk reglene for “og” og “å”.) sånn at jeg kan ta med alle mine nye kunnskaper hjem til Norge og leve som en skapjapaner resten av livet.

Så i går var dagen for å lage Okonomiyaki! For det er jo tross alt mulig å lage hjemme i Norge- Tror jeg. Så da dro jeg hjem til Tomo, som forresten var på jobb, og laget maten der. Med andre ord var jeg helt alene. Jeg kunne jo like så gjerne laget maten hjemme, men jeg syntes at det var mye bedre å dra til Tomo som har stor TV som jeg kan ha i fred fra de andre utlendingene hjemme hos meg.

Her ser dere alle ingrediensene; kål, mel-lignende greier, fiskepulver, kjøtt,
usynlige egg, og random ting for å ha på toppen.

Så var det jo superkokken meg, som altså skulle
finne ut om jeg er en verdig husmor for fremtiden.

Oppi denne bollen er det nå; kål, egg og fiskepulver.

Jeg brukte språkpartneren min sine instruksjoner om hvordan
jeg skulle lage okonomiyaki. Jeg klarte dette helt selv, ut fra
feelingen og ingen hjelpemidler ble brukt.

Her har jeg tilsatt vann, okonomiyaki-melet og litt melk.

Så var det jo bare å sette i gang da! Og her vet jeg
egentlig ikke om jeg faktisk har vanlig kjøtt
eller om jeg faktisk laget bacon i det hele.
Det fant jeg forresten aldri ut heller.

Selvfølgelig meg, en rolig og behersket husmor.

Tror dere Tomo hadde stekespade eller? Nei! Så jeg hadde
et helvette uten like for å få snudd okonomiyakien. Jeg
prøvde alt jeg! Til og med å bruke 3 spisepinner på en gang.
Fungerte ikke, så det ble det skjeer i stedet.

Herregud!!! Det går!! Kanskje?!

Så etter å ha stått og hoppet opp og ned i over en time
og ventet på maten, så var det klart da;

AMAGAD! Okonomiyaki!

I tillegg her putter man på topping. Som er sjøgress, og flerra
fiskeskinn (som forresten ser ut som at det lever når du putter
det på maten. Høres digg ut?), majones og saus.

Det ble jo faktisk bedre enn på restaurantene her i
Japan!

I dag har jeg også konkludert med at egentlig så er kanskje Okonomiyaki PANNEKAKER, bare uten sukker men med fiskepulver og kål i?

Så hva syns folk der ute i verden om å erstatte sukker med fiskepulver istedet, når man lager ting? For eksempel; du baker sjokolade kake, og fjerner sukkeret, men putter i fiskepulver. Verdens sunneste kake? Hvilken kombinasjon av kake og fiskepulver tror dere ville vært best?

About wictorianart

Freelance artist and photographer based in Oslo, Norway. Mainly doing character design, concept art, illustration and wedding photography.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

13 Responses to Project お好み焼き!(Okonomiyaki)

 1. Miss Jones says:

  Oi, ser veldig godt ut! :D

 2. Miina says:

  fiskeKAKE

 3. Liv Elin says:

  hahaha housewife from hell! fiskepulver? :S *ugh*

 4. Mogens says:

  jeg ved bare at maden i Japan er noget af det lækreste jeg har smagt, og jeg ville ønske jeg ku få det hver dag =)

 5. Marielle says:

  gulrotfiskekake?

 6. Ane says:

  hehe ^^ har faktisk laget det her hjemme noen ganger, men ble litt rar for jeg hadde bare vanlig hvetemel istedenfor fancy-melet. (ble litt mer melsmak) også hadde jeg jo seff hverken dashi eller fiskepulver så det ble litt kreativ buljong istedet :p yihaaa!
  Blir nok bedre når alt er på plass :P lol!

  • wictorianart says:

   Ja, det tror jeg nok. Jeg lurer på om man får kjøpt okonomiyaki mel på utlenningsjappene i Oslo. Men det kan jo faktisk hende de har dette på Japantorget da. Dashi MÅ de jo ha.

   • Ane says:

    Ja. er ganske sikker på at de har det. Men det er jo et par andre bra asia butikker som har en del japansk også, så hvis man kan burde man få tak i det der, for japan torget er jo så SINNSYKT dyrt! o_O

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s