Nabolaget Hirakata

Hellauen!

Egentlig burde jeg ikke skrive et innlegg nå, men… jeg bare må likevel. Om en drøy time har jeg en ordprøve, så det er jo heller den jeg burde øve til! Men jeg vil mye heller kommunisere med dere, jeg.

Så på mandag, da var det skolestart for alle Japanere, da. Og da var det plutselig vanskelig å finne japanere man faktisk kjenner, for ja, når du ser 100 japanere og en av de kanskje er vennene dine og de ellers ligner mye, da er det ikke lett, skal jeg si dere.

Det er så mange japanere at de til og med hadde salg av lunsjbokser utenfor kantina!

Og allerede her trodde jeg at det var mange japanere.

Jeg akter å spise dette i dag da, selv om jeg antagelig kunne overlevd i en evighet
på bare soyamelk og tofu- Det er det beste!!!

Tror dere jeg vet hvem disse to er?
Nei…
Men de vet hvem jeg er!

Siden jeg ikke har et problem for tiden, i og med at jeg bor i Japan og generelt har det fantastisk, så er jeg super lykkelig. Men det som er litt problematisk da, er jo når alle disse Japanerne roper navnet mitt og jeg bare blir i helt wtf-mode, for jeg husker jo ikke hvem disse Japanerne er!

Så står jeg der da, og stirrer på disse jentene eller guttene som spørr om jeg har det bra, og hvordan det går og sånn. Og så står jeg jo bare der da, og roter langt inni hjernebarken for å finne et eller flere minner som kan fortelle meg hvor jeg har sett dette menneske før, og i hvilken sammenheng. Selvfølgelig mens jeg later som at jeg kjenner de igjen, og husker de og alt det der. Så er det jo de gangene de spørr om jeg husker hva de heter da, og jeg bare ler super falsk og;

“neeeei…. Jeg så dårlig på å huske navn”
“Wictoriiiaaa! Jeg er jo bklkbjd! Husk det!”
“Eeeh, ok, skal prøve, kan ikke love”

Og sånn går dagene da.

I det minste husker jeg meg selv og klassekompisen min da.

Det japanske hav- som består av stirrende, knisende, moterike mennesker.

Give me your legs, shoes, clothes- Everything!

Jeg tror alle utlendingene her kan si seg enig i at vi nå har stor forståelse
for hvordan det er å være et dyr i en Zoo.


Må mye til for å skille seg ut, ja.

Uansett, her om dagen hadde jeg i Visual Anthropology- klassen min, en oppgave om å skrive et blogg-innlegg om nabolaget mitt. Og da tok jeg jo seff noen bilder som jeg like så gjerne kan vise dere også.

Dette er et av husene som er på vei til skolen,
i en gate som alle sykler i.

For dere som leste bloggen min i fjor, så husker dere sikkert at jeg var redd for å dø i trafikken hver eneste dag. Det er litt samme greia her også. Bare at denne gangen velger jeg selv å ta risken med å dø i en ulykke. Dere skjønner… Det er denne veien da, som ikke er motorveien, men en liten smaaaal vei, hvor alle elsker å sykle, nettopp fordi det er så utrolig vakkert i denne gaten og veldig typisk japansk.

Sjekk brusautomaten utenfor huset!
Hvorfor er Japanere så tynne når de har sånn stående overalt?
Uansett, smal vei, smal smal vei.
Farlig!

Bilistene kjører som noen svin her, og de bare gasser på. Og til tider er det ikke enkelt å se når det kommer biler rundt hjørnet osv. Så skolen har også sagt;

Vil dere dø, kjør den smale veien. Vil dere leve, dra opp til hovedveien.

Okeij, dette var min oversettelse av det de sa. Men grovt sett, uansett hvor pent skolen sa at vi ikke burde kjøre her, så betyr det egentlig bare det jeg skrev over.
Men jeg velger jo å sette livet på spill, hver dag. Selv om denne gaten har mange navn. Den smale veien, voldtektsveien, dødsveien, den japanske fiiiine veien.

Fine rike huset?

Om det skjer mange voldtekter her, aner jeg ikke, men jeg har blitt stoppet av en idiotmann midt på lyse dagen! Faktisk klokken 0900 om morgenen! For han lurte på om vi skulle leke sammen, nemlig…
Hva feiler folk egentlig? Jeg blir så sur når 30 år gamle menn, stopper bilen sin for å legge an på en utlending på denne måten. Tror de det funker? Funker det for Japanere, eller er det bare sånn at de håper på at vi skal gå på den der? Hvor er slegga?

Uansett, i denne gata da, er det en eller annen mystisk hage!

Mystisk hage.
Man vil jo gå inn her, sant? og sjekke ut- Hva er dette?

Et etternavn, første tegn betyr bambus og andre tegn
betyr i midten, eller i.
Jeg vil også hete inni-bambus, mellom bambusen.

Dette henger også foran åpningen på døra her.
Det kan jo bety mye dette?
Men det står altså, så langt jeg kan lese; barn nr 110’s hus.

Så kan du jo stokke om det på selv- ulogisk for meg dette.
Hvilket nødnummer er 110 i Japan egentlig?
Politi?

Ring politi om barn stiger inn i denne hagen!
Det ser ikke ut som om dette barnet er særlig glad iallefall.

Eller kanskje det bare er; ikke kjør fort, da dør barnet og du må ringe 110, som er sykebilen.

Vet ikke, jeg.

Uansett, da jeg stod her og loka, kom det en mann ut fra hagen! Og jeg ble helt satt ut- det bor da vel ingen i dette paradiset? Neida, seff bor det noen der. Så siden han kom ut da, så stod jeg bare der, blunket med øynene og sa;

“Peeeeeeeeen hage, veeeeldig peeeen. Kan jeg komme inn å ta bilder av den eller? ”
“Jaaaa, hvorfor ikke?”

Og da var det gjort, og han angret sikkert. Løpsk Gaijin inne i hagen hans, som tar bilde av alt som er og spørr;

“Hva er det? Hva er det? Hva er det?”
“Random plante navn”
“ååå, jeg vet ikke hva det er jeg”
Skjønner ikke hvorfor jeg spør engang.

Inni hagen.

Plantesamlingen hans.

Så hadde de verdens fineste hus også, men turte ikke
ta bilde av det, fordi døren sto åpen og det er jo super frekt da.

Mr. Mellombambusen.

Uansett, jeg må velge skrive ut disse bildene og gi de til han da, som takk for at han lot meg trenge meg på.

Ølparken igjen.

Gaijinene’s favoritt sted

Nå blir jeg jo nesten forsen til skolen her! Hadem!^^About wictorianart

Freelance artist and photographer based in Oslo, Norway. Mainly doing character design, concept art, illustration and wedding photography.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

13 Responses to Nabolaget Hirakata

 1. silverfoxfangs says:

  Flotte bilder også denne gangen av både deg/folk og landskap ^_^

  Smule sjokkert over hvor mye neglelakk pynt japanske jenter .^^;

  Mange japanere vet virkelig hvordan man steller med hagen sin tyder bildene på. ^^

  Tror du får bra karakter for visual antropologien :)

  Du er jo en meget god sosial antropolog allerede. ;)

  Et spørsmål til bilde der folk sitter i en slags utendørs sal (nummer fem øverst nedover fra øverste bilde). Hva slags sted var det? :)

 2. Liv Elin says:

  Åååååh så fin hage å gate å alle tingan! Å så snill han va mr. mellombambusen…du sporte du han om d va d han hete? lol

 3. Farmor og farfar says:

  Snill mann,nydelige hage og du tar fine bilder.Glem ikke slegga.Klææmm :0)

 4. Marielle says:

  Snill hagebambusmann! Seriøst,du må finne ut hva skiltet betyr XD
  og og,kjøp angrepsalarm!

 5. Slegge = fin ting

  De burde egentlig ha utsalg av slegger samtidig med lunsjboksene ;)

  Fine bilder og artig å følge med på opplevelsene dine der borti. Så fine områder, hus, hager og alt som er der. Og blir helt hakeslepp av hvordan folka der kler seg (og ter seg). Imponerende på flere måter enn én, blir nesten litt skremt. Tenker heller at folk lager klær, ikke at klær lager folk :P

  Håper alt står bra til kjære venn. Ta vare på deg selv!

  Og igjen: Husk slegga. Punktum.

  • wictorianart says:

   Jeg liker slegge ideen din!!!

   Jaaa, det er super fantastisk å være her <3 Jeg er lykkelig! :D Hihi^^ Men det syns nok på bloggen min antar jeg!

   Savner deg! Ser deg til jul iallefall!;D

 6. Benedicte says:

  Morsom post! Mr Mellombambusen, koselig at du fikk komme inn i hagen hans da! jeg så den scenen for meg veldig godt, med du som loket utenfor hageporten. xD

  “Ring politi om barn stiger inn i denne hagen!” xD haha! Lo masse av denne posten. :DD

 7. indigoblue says:

  Hmm, kanskje det barne-skiltet betyr at barn kan komme til det huset hvis de blir forfulgt av skumle voksne… Det finnes butikker som gjör saannt i Tyskland.
  Det virker skikkelig kult aa leve i Japan! *misunnelig*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s