Ikke la deg lure av håret!

Ja, og hei alle sammen!

Jeg tror faktisk at jeg lever ennå, altså. Men det er bare det at når Gud bestemte seg for at det bare skulle være 24 timer i løpet av en dag, og at han bestemte at jeg må ha minst 7 timer søvn for ikke å se ut som Huffsa, så er det ikke så enkelt å blogge så masse hele tiden. Og nå går jeg tross alt ikke på Josai Daigaku lengre, heller. Takk Gud for det. Takk Gud.

Så er det jo å sette seg ned her å tenke da; Hva har egentlig skjedd i det siste?
Og da begynner jeg å huske; å registrere, å kline i offentlighet, prioriterings-sete, alle setene, egoistisk, meotidsk . Og så kan jeg jo da informere dere om at dette er bare noen av de mange ordene jeg har lært den siste uka, og brukt all makt for å skoffle inn i hjernen min.

Sånn rent bortsett fra det, har jeg prøvd å være tålmodig med mennesker som har 3 bein, også kaldt menn, eller gjerne alien om du vil. Men det er jo veldig hyggelig uansett. Sikkert, ja, jo…

Men her om dagen spiste jeg og AJ is!

Og etter det, fant vi ut at han måtte klippes.

Og da måtte vi jo teste ut den fargerike frisøren, da.

Og da gikk turen inn til noe som lignet på
regnbue-frisøren.

Så ble jeg jo nesten forelska i frisøren pga. håret hans.

Av en eller annen grunn har håret helt utrolig mye å si for meg. Jeg blir ofte lurt av håret til gutter også, jeg. Altså, det aller første jeg ser på er jo håret, og har de kult hår så blir jeg helt sånn; WOW! Han var digg, han. Og så står jeg der da, og stirrer på håret hans, SÅ ser jeg på ansiktet. Og så blir jeg litt sånn; “Wow, pen kar… Eller?”
Da merker jeg jo seff at han egentlig ikke var så veldig pen alikevel, og hadde han ikke hatt håret der, så ville jeg ikke sett på han engang. Så jeg tror ofte jeg finner skikkelig mange kjekke gutter her, og så bare er de ikke det likevel. Ikke la deg lure av håret, ass!

Å <3 Japanske gutter og mote!

Resultatet;

Flotters.

Så var det gitartid igjen da.

Jeg prøvde å se en film sammen med AJ og Dylan på fredag, men alle sovna. Og filmen var ikke kjedelig, det er bare det at alle har så mye å gjøre for tiden. Det er jo helt latterlig. Men jeg er generelt ganske dårlig å se film likevel, vil jo mye helle studere enn å se film.

Fredags kveld ble brukt på å sitte i øl-parken og snakke med alle der. Vi spilte også et kortspill, som var så forvirrende at jeg bare falt helt ut til slutt. Det gikk altså ut på at om du fikk 4 i kortstokken, så måtte du ta på bakken. Siste mann som tok på bakken måtte drikke. Fikk du 8 måtte du peke i himmelen så fort du kunne, og etter det så ble det laget masse egne regler som at du måtte ta av den lille mannen på øl’en får du drakk og så putte han tilbake igjen. Glemte du den lille mannen måtte du drikke på nytt igjen, men så måtte du seff huske mannen da også. Helt på styr…

Hirakata, byen jeg bor i.

På lørdag var det på tide å ta seg turen inn til Kyoto for diverse ærender. Og Kyoto er jo den beste byen i hele Japan etter min mening, så jeg var super gira på å komme meg dit. I tillegg skulle jeg møte Kenta, som har bodd i Italia i et år nå og akkurat flyttet hjem igjen. Så var det jo bare å skjønne seg på hvor man skulle og hvilket tog og sånn, men når man kan snakke japansk har du ikke et problem lengre! Bortsett fra når folk slenger ut dialekt til deg, da vil jeg bare gå å legge meg i forvirring.

Men uansett, da jeg kom frem på stasjonen der jeg skulle møte Kenta, så tok jeg jo som vanlig frem kameraet mitt og tok bilder. Og i Japan blir de så super sjokka når du har speilrefleks, for de liker jo bare de små kameraene sine. Som i og for seg er merkelig med tanke på at de har så mange andre elektroniske duppeditter. Så det var jo seff en japaner som begynte å snakke til meg på engelsk, tror jeg.

Altså, som regel når japanere sier noe til meg og jeg ikke skjønner bæret, da antar jeg at de prøvde å snakke engelsk til meg. Vel, så ble han super sjokka da jeg snakka japansk da. Og hui og hoi og tralallaa. Så jeg tok et bilde av han da!

Ja…

Så var det jo en annen mann der, som lurte på hvor jeg var fra, og da jeg sa Norge ble han super gira, for han elska Norge nemmlig. OG han visste ting om Norge, og da var det min tur til å tenke; Oi, en japaner som vet noe om Norge. Så da tok jeg bilde av han også!

Japaner’n som elsker Norge.

Så kom jo Kenta, endelig.

Kenta.

Det var koselig å møte han igjen! Han hadde mye spennende å fortelle om Italia, så i det minste hadde vi noe å snakke om da. Og siden Kenta har glemt alt som heter engelsk, gikk det jo bare i Japansk- som er supert! Jeg prøvde jo å tvinge han til å snakke litt engelsk, men da kom det bare italiensk ut av munnen hans, så det var uvellykket- Om det er et ord.

Kyoto <3

Kyoto Tower <3

Ettersom jeg måtte ha tak i registrerings papirene for Japanese Language Proficiency Test’en, så måtte vi innom en bokhandel i Kyoto. På skolen var de nemmlig utsolgt for det, som er rart, siden det er sånn 400 utlenninger der.

Angående JLPT, så tok jeg jo nivå 3 i fjor, og i år skal jeg prøve meg på nivå 2. Hvordan det kommer til å gå, vet jeg ikke, og jeg er bekymret! Men jeg måtte altså bruke en formue på bøker til denne testen da, så jeg får sørge for å stå på den testen sånn at jeg ikke brukte penger på ikke noe. Men om jeg ikke står på denne da, så tar jeg den på nytt til sommeren. Må ha minst nivå 2 i denne testen, om jeg noen sinne skal søke jobb innenfor Japan.

Etter en runde med hærlig sushi, gikk turen til et tempel som het Byodoin eller noe sånn.

En gang i fremtiden skal jeg bygge dette i hagen min!

MÅ HA!

Mitt fremtidige hus.

Oversikt

Hoi, jeg ser skikkelig anspent ut!

Vi hadde en lang samtale om dating-systemet i Japan, Norge og Italia- der Japan skiller seg totalt ut og Norge og Italia er ganske like. Og å skulle forklare hvordan Norge fungerer med å bli kjærester, når man egentlig aldri vet lengre om man er kjærester eller ikke, det er vanskelig det. I norge så kan man jo godt holde på med noen i ett år eller mer, men kjærester- det er man ikke. Hvor er logikken i alt dette?

Mens jeg prøvde å forklare åssn Norge fungerer, skjønte jeg at, det går jo faktisk ikke. For ja, hvordan blir man egentlig kjærester i Norge? Ikke er det lov å være for frempå, man skal ikke mase. Om man maser, så blir en av partene redd da, og bare “jeg vil ikke dette mer, du er hundre år frem i tid”.

I japan så er det sånn at når man holder hender, og kysser, da er man kjærester. Og så spørr man gjerne etter 2-6 uker om man er kjærester eller ikke. Så enkelt er det. Så sa når du da har vært sammen med kjæresten din i ett år, da gifter man seg, da. Så om du da finner ut etter 2 år at kjæresten din er en jævla dritt (som man ofte gjør i Norge), så er det utrolig synd for deg, da. For da er man jo gift uansett. Skjønner godt at det er vanlig at ektepar har hvert sitt rom her, jeg.

Og jeg skjønner utrolig godt hvorfor vi ikke får mange barn i Norge og ingen vil gifte seg, for vi må vente i hundre år på å sjekke ut om denne personen er bra nok for oss eller ikke. Nei huff, skjønner meg ikke på verken Japan eller Norge, jeg.

Så de siste av de åtte timene jeg har snakket japansk, merker jeg at jeg begynner å bli sliten- for da klarer jeg ikke helt sette sammen bra settninger lengre. Men i fjor ble jeg sliten etter 3 timer, så det er en forbedring iallefall. Nå skjønner jeg litt hvordan Asaki har det i Norge, og jeg skjønner godt at Asaki vil ha noen å snakke sitt eget språk med.

Jay

Vi spiste kake sammen på kafe i går, før turen gikk til ølparken, der det var overflod av Japanere for en gang skyld. Så da var det bare å snakke enda mer japansk, da! Og så prøvde Jay å pushe Jakka hans på meg, men hallo! Jeg er fra Nord-Norge, og 18 varmegrader jeg jo seriøst sommer!

Men nå skal jeg spille basket og bli ledd av.
så snakkes!

About wictorianart

Freelance artist and photographer based in Oslo, Norway. Mainly doing character design, concept art, illustration and wedding photography.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

6 Responses to Ikke la deg lure av håret!

  1. Marielle says:

    Jeg tror en god ting ville være å sove nå.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s