Bursdagsbarn

Så bursdagen min startet med stress, og mange ting som skulle ordnes.


Hva kan man si om å være et år eldre? Jeg blir hvertfall ikke yngre..

Man kan jo på en måte si det sånn at jeg fikk en super bursdagsgave. En Home Visist Family. Det betyr ikke at jeg skal bo der, men det betyr at det er en familie jeg skal besøke en gang i månden ca, og konversere litt med. Gleder meg veldig, så tror dette kan bli spennende.

Det var utrolig varmt på bursdagen min, og jeg hadde store problemer med å få i meg mat i det hele tatt. Vann går lett, men ikke noe annet. Så jeg føler meg nesten syk.

Japanske jenter i en typisk, dyp, jentete samtale.

Tatsuya hadde også bursdag i går, så vi bestemte oss for å feire den sammen.

Tatsuya og Tomo

Vi hadde laget reservasjon, men inderen hadde glemt det, så derfor fikk vi litt å drikke på mens vi ventet.

Den var good. Melk med mango smak.

Bursdags-meg og Miina


Jeg sliter utrolig med å huske navn!

De hadde utrolig god mat på den indiske restauranten, og særlig elsket jeg nanbrødet.

Som vanlig ble jeg gretten utover kvelden fordi jeg har vært for sosial, så da bestemte jeg og Miina oss for å dra hjem og slappe av. Men så ble jeg jo enda mer skuffet da jeg kom hjem, og merket at Internett funger halvveis. Skype og Msn vil ikke logge på, i og med at det er noe feil med nettverks innstillingene som japanerne gjorde. Så de må dø.

Jeg ville jo prate med mamma og dem <3

Dagen i dag startet med info om alt mulig. f.eks søppel.

Men først fikk vi info om hva det betyr å være stille i Japan. Det vi anser som stille, anser japanere som bråkete! Og japanere, de har regler de, masse regeler! Regler for alt! Og gjerne så er det sånn at noen ganger så har de ingen grunn til hvorfor de har de reglene de har. Men.. Det er fordi det er en regel. Det er f.eks ikke lov å bråke, på noen som helst måte. Sånn går det når man bygger husene sine av bakepapir.

Altså, vi fikk beskjed om å gå på karaoke, om vi ville rope og bråke. Der fikk vi hyle så mye vi ville, og til og med inn i en mikrofon, sånn at lyden blir enda høyere.

Det er heller ikke lov å spille noen form for ballspill i parken, ikke engang frisbee. Hvorfor? Fordi det er en regel.

Så er det flere regler da. Du må sortere søppel, så til de grader også. Hirakata, der jeg bor, er en av de strengeste byene når det kommer til sortering av søppel. Gjør du det ikke riktig, så setter de søppelsekkene utenfor der du bor, sånn at hele nabolaget ser det. Og det er vanære til de grader, og veldig flaut for japanere. For de gamle damene har nok ikke annet å prate om, når de går hjemme hele dagen. “Så du Olga fikk søppelsekkene i retur eller? OMG”

Det funket visst ikke engang å prøve å gjemme batteriene i søpla, det blir funnet! Og posen blir levert tilbake. System!

Så har vi en annen regel da, og det er at lommekniv blir ansett som sverd, det. Så ikke ha med deg lommekniv!


jeg fant Isabella på en benk, på skolen, sittende å snakke med kjæresten sin.

Miina har litt angst. Nettopp fått info om familien hun skal bo hos.

Hele familien, på 4, ville gjerne at hun skulle lære de engelsk.

Noen av de ansatte som har hjulpet oss med diverse saker og ting.

I dag var det også velkomst seremoni, og den var_mye_ morsommere enn i fjor, for i fjor skjønte vi jo ikke noe av den avanserte Japansken på Josai. Men her snakket de enkel japansk og mye engelsk, så det var veldig morsomt.

Vi er over 400 utvekslingsstudenter i år. 5 fra Norge, og mange mange fra USA.


Selvfølgelig var det gratis mat etterpå. Men jeg greide ikke å spise så mye, fordi… Det er så sykt vaaaaarmt. Men herregud, jeg vil heller at det skal være varmt enn kaldt!

Laks <3

Kelly

Jeg sniktar alltid bilder, vettæ.

Taka


Det var det for i dag.

About wictorianart

Freelance artist and photographer based in Oslo, Norway. Mainly doing character design, concept art, illustration and wedding photography.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

15 Responses to Bursdagsbarn

 1. Så mange fine bilder! Likte det i svarthvitt av deg og Miina. Waa, skulle likt og tatt en nærmere titt på det brevet du fikk av besøksfamilien din – det så jo så koselig ut! Morsomt å lese om hvordan du har det i Japanland.

 2. Karoline says:

  Du må endre innstillingene dine på Skype og MSN, sånn at du har riktig proxy-porter og sånt, så skal det funke ^^b Hvis du ikke har fått det til å fungere alt, da. Husker jeg plagdes med det også, og det var enda værre på Mac >:
  Glad for at dere har det bra :D Ses om… to uker!

  • wictorianart says:

   Heeeeee, så raaaart!! Ja, for alle de andre får det til! Men hvor i faen endrer jeg det?? O.o Nå har jeg loka som faen, og har ikke mer tid, så får bare ta den med på skolen da D:

 3. Benedicte says:

  herregud jeg hadde fått angst for å sortere noe feil. oO

  Ser ut som dere har det awesome allerede da, kjempefine bilder! :D

 4. Elli says:

  Happy B-day wiccy-chan!!! kos dæ mye i Japan <3

 5. Mona says:

  Gratulerer med dagen!:) gleder meg til å følge bloggen din.

 6. Har en følelse av at det blir å gå ganske så bra med deg i Japan :) Kan vel bare smile!

  Gratulerer med vel overstått iallfall, dumme meg glemte å sende e-post på dagen.

  Håper du har det videre bra og at du kan blomstre fint “der borti” ;)

  Take care, eh?

 7. Marielle says:

  Oj,så mange regler!
  Bakepapirhus er litt fail. Jeg må ha hus langt fra andre så jeg kan spille heavy metal når jeg vil. (funka bedre før når jeg ikke hadde unge,lol)

 8. karin says:

  Ja,venter jo her på at du skal komme deg på nett:))) Spennende m besøksfamilien din,å håper at de ikke skal ha deg t å lære seg språk-er redd for at du lærer de kun fremmed ord da(Kremt les uhøflige å bannskap ;P Men du får det sikkert triveligt.Håper at du treffer på en kjekk amerikansk gutt dernede,på din alder,ingen barn,m masse penger,m ranche å masse hester der,så vi kunne ha dratt t usa,HURRA:))) Vi savner nå deg masse her oppe da.Å gleer oss t du kommer hjem.Kjøss å klæmm fra mammsen og co:))))) <3 <3 <3 <3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s