Usj hybel-dilemma?

De siste dagene har jeg prøvd tenke mest mulig logisk angående hybler.

Jeg har altså valget mellom to ting;

 • Møblert dyrere hybel.
 • Umøblert billigere hybel.

Hvorfor er dette et dilemma for meg? Jo nå skal dere høre, og få enda et innblikk i hjernen min. Mitt aller første problem er at jeg er pengeløs, og skylder diverse folk tilsammen 6000 kr nå. Så i hovedsak har jeg egentlig ikke råd til å kjøpe nye møbler. Og da tenker de fleste; ja men det da er det jo klart at du tar den møblerte hybelen, for da har du jo møbler.

Men nå skal dere høre hvorfor jeg ikke helt liker tanken på det; Jeg _hater_/_avskyr_/ BLIR KVALM av tanken på å sove i en seng som andre som jeg ikke har sett ansiktet på har sovet i. Tenk på alle de som har sovet på den madrassen!?!? Bare tenk på hva som ligger i den madrassen! Døde hud-celler av ekle mennesker, busemenn, snørr, sperm, tiss, bæsj, mensen, negler, svette og YOU NAME IT! Jeg får spasmer! (Jeg har hatt sånne tanker om madrasser siden jeg var lita.)

Så ja, hvorfor ikke bare kjøpe en ny madrass? Men når jeg skal kjøpe en ny madrass, hvorfor ikke da kjøpe en ny seng? Ja men da får jeg jo _bare_ en seng på rommet mitt? Jo, men dere så jo rommet mitt i Japan? Hva bestod det av? En seng, en ubrukelig pult, og tv. Men i Norge har jeg nemlig ikke tv jeg. Så det vil si at det eneste jeg trenger er en pult, stol og en seng. Og da får jeg en stor seng også. Men likevel, det er billigere å kjøpe bare en madrass. Men hva skal jeg gjøre når jeg får besøk?

En annen ting er at jeg bare trenger å holde ut i 5, maks 6 måneder. Uansett hva som skjer til høsten kommer jeg altså ikke til å bo i Oslo, det blir enten Hamar eller Japan. Og når jeg tenker meg om er det  jo ikke så lenge når jeg kommer til å bo på biblioteket. Men jeg har jo ikke lyst å skjemmes når jeg får besøk heller.

Jeg syns dette er vanskelig jeg. Jeg vil virkelig ikke sove i den der senga som alle de andre 100 000 menneskene har sovet i. Enn om det er en sånn der…. SKIKKELIG skitten kar som har sovet oppi der (jeg trenger vel ikke beskrive hva jeg tenker? Se for dere verste scenario)?!  Jeg vil ha sovesofa jeg, så kan jeg late som at jeg har sofa og aldri sover. Suggestions anyone?

PS! IKKE GLEM AT DET SIKKERT LIGGER KJØNNSHÅR DER OGSÅ!!!!!!

About wictorianart

Freelance artist and photographer based in Oslo, Norway. Mainly doing character design, concept art, illustration and wedding photography.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

6 Responses to Usj hybel-dilemma?

 1. Mia says:

  Hahaha, uff, du styrer fælt XD Hvor mye koster den møblerte vs. den umøblerte? Er det snakk om et par hundrelapper eller 1-2000kr? Du kan jo ta den møblerte, kaste ut/oppbevare senga som står der og kjøpe en ny istedet. Den kan du jo også ta med deg om du flytter til Hamar. Er det mye prisforskjell kan du jo dra på Ikea og kjøpe noe billig, samt at de har mye billige senger på møbelringen for tida.

  Jeg er enig i at det er nasty å sove på en helt fremmed madrass, så det ville jeg gjort noe med uansett hva du gjør. Jeg tror det som bør avgjøre er om den umøblerte hybelen har oppvaskmaskin/vaskemaskin/ovn osv. Om du skal kjøpe slikt blir det fort veldig dyrt.

  • wictorianart says:

   Jaaa, det er kanskje lager som hører til de student hyblene når jeg tenker meg om. Det kan jo hende. Jeg er ikke helt sikker, men det finner jeg ut:D God ide iallefall!^^

   Neida, jeg bor i sånne blokker med masse studenter. Så har vaskerom osv. Men er ikke oppvaskmaskin da :S Men det går nok bra.
   Jeg tror det kan være 300-600 kr forskjell i leie i måneden. Jeg skal dit på onsdag og sjekke ut prisene og hyblene hvertfall!:D

 2. Miina says:

  Aaaaaah! litt sånn har jeg også når det kommer til seng! Men somregel går det greit om man har et tykt tykt laken mellom seg og sengen føler jeg.

  Min seng har i de siste 10 årene bestått av to madrasser som ligger oppå hverandre. Helt vanlige madrasser er det. Så har du to stykker hvis du får besøk. Billig og enkelt.
  Og om du kun skal bo i Oslo i et halvt år er det ikke noe vits å kjøpe dyre møbler. Sett opp et regnestykke og se hvor mye det vil koste å kjøpe møblene (og frakte dem med deg når du flytter igjen) mot hvor mye mer det blir i husleie. Hvis du kun bor der kort kan det hende at det lønner seg med møblert + ny madrass. Eller hva med bare en overmadrass? Da kommer man iallefall ikke nær den brukte madrassen, men slipper å bruke mye penger.

  • wictorianart says:

   Ja, det er nok smartest å ta møbler egentlig. Om ikke får jeg jo bare kjøpe en oppblåsbar-madrass om jeg får besøk. Det koster jo sånn.. 199 kr eller noe XD

 3. Ane says:

  o_O ny madras… ellers må du kvitte deg med den nye sengen din eller få den flyttet til hamar om 6 måneder alikevel. De fleste jeg har vært borti foretrekker umøblert, men de har alle skulle bodd der i lenger perioder… ER du i oslo?? har prøvd å få tak i deg men :S eeeh. :)

  • wictorianart says:

   Jaaa jeg er her:D

   Jeg kom i går.
   Jeg er bare så SYKT opptatt og har så sykt mye å gjøre. Skolearbeidet henger jeg etter med, jobb i morgen til søndag. Så må jeg prøve å få tak i tingene mine å sende de til meg osv. Det blir 2 hektiske uker vil jeg si :S Uffe. Mye mye jobb hvertfall.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s