10 minus 20

= minus 10.

Hjemreisen startet ved å være for varm, fordi man hadde på seg for mange klær med tanke på et forsøk på å få mindre kilo i kofferten.

Bai bai Narita Airport!

Her er Alienkortet vi måtte si farvell til da vi dro fra Narita. Det var jo litt trist, for jeg likte det <3 Var så shiny og fint.

Sånn egentlig var vi ikke noe særlig triste for å skulle dra. Vi bare sørget for å høre godt etter på de siste japanske ordene vi hører i offentlighet på en stund, se litt ekstra på mennesker osv.

Benedicte sier farvell til sitt Alienkort^^

Juhuuuu! Vi fant masasjestoler på flyplassen!

På flyet var det ca 75% japanere og resten var nordmenn, svensker og dansker. Allerede på flyet begynte jeg å få språkvansker, og ja, jeg sa “sumimasen” og “Arigatou gozaimasu” til alle de hvite menneskene som ikke var japanere på flyet. Følte meg like dum hver gang. Jeg visste at vi var på vei til Norge da jeg spurte en av kapteinene, på vei inn i flyet “Er du norsk?”. Svaret jeg fikk var: “Hva tror du?” Aha… Norsk, hva annet. Det er ikke noe høfflig svar nå lengre nei!

Jeg trodde jeg hadde fått min siste dose av japansk mat før jeg gikk ombord i flyet, men heldigvis tok jeg feil. De ga oss til og med pocky!

Etter mange lange timer kom jeg og Benedicte frem til Oslo. Det føltes ganske merkelig. Jeg tror aldri jeg har stirret så mye på nordmenn i hele mitt liv. Jeg følte jeg bare gikk rundt å måpte og titta på folk. Og så ble jeg oppmerksom på hvor pene norske jenter egentlig er. Norske menn/gutter har jeg ikke så mye å si til egentlig. Men jeg må også si at jeg syntes _alle_ nordmennene ligna på hverandre og ingen så forskjellige ut. Jeg tenkte; “Den personen har jeg sett før! Den har jeg sett før. Neeei. Du ligner jo påååå….”.

Jeg hadde også bestemt meg for å kjøpe smoothie fra tine på en av kioskene, men da jeg kom dit hadde de ikke den. Og da fikk jeg et kjempe stort problem. Plutselig fant jeg meg selv måpende over alt som var inne på kiosken. Bounty, iskaffe, smoothie, nøtter, troika, stratos, melkesjokolade og alt mulig. Jeg stod der inne i sikkert 10 minutter og klarte ikke å velge, men til slutt ble det en random smoothie og en skogsbæryoghurt. I det jeg skulle gå til kassen ble jeg bare stående å se på to mennesker. En mann og en dame. De hadde _HELT_ lik nese, og jeg kunne banne på at de var mor og sønn. Og dere kan tro jeg gapte da de bare gikk hver sin vei og faktisk ikke kjente hverandre.

I tillegg har jeg kjempe problemer med å skjønne norske priser. Da jeg så på skogsbæryoghurten ble jeg så sjokka da den kosta 16 kr! Det var jo bare _så_ billig. I ettertid har jeg funnet ut at hjernen min fremdeles tenker i Yen og ikke husker hva som er dyrt i Norge og ikke.

Da jeg satte meg ned for å spise maten min, og fant søppel rundt hele sete tenkte jeg at dette var jo en typisk norsk velkommen hjem-følelse.

Det var en sliten meg som ankom Trondheim kl kvart på 11 torsdag kveld. Min kjæreste hadde kjøpt meg røde roser <3 Vi kom hjem, og jeg bare døde i senga.

Etter å ha sovet litt ut, var det ut i Norge for å minne meg selv på hva og hvordan det var igjen.

Sørpe!!

Jeg og kim var på en utrolig koselig kaffe i Trondheimby som het Tulla Fischer. Likte meg utrolig godt der. Det var så koselig og masse spesiell/interesang mat har de også der. For de som bor i Trondheim anbefaler jeg dere virkelig å gå dit.

En litt sliten og usminka meg.

Dette var nammenamm.

Kim<3

Haha, dette bilde var så teit at jeg måtte legge det ut her.

Mine nye vintersko!

Eier ikke sko som dette. Kastet de jeg hadde i Japan fordi de var ødelagte :(

Ja i og med at sminken min enten knuste, eller at det var ikke noe igjen, måtte jeg kjøpe nytt. Men jeg har ikke råd til noe annet enn Hennes og Maurits sminke. Vel vel…

Jeg har vært syk siden jeg kom til Norge men jeg og Kim tok oss en liten gåtur i finværet. Jeg er takknemmlig for at det faktisk er fint vær de første dagene jeg er i Norge igjen. Blir så happy da.

Jeg må le hver gang jeg ser dette bildet.

Greit, Japan er varmere enn Norge, men Norge er finest.

På lørdagkveld stakk jeg til Mia og Anders. Det var så koselig å se dem igjen! Mia hadde laga en skikkelig god middag som jeg fikk snylte på! Jeg ble ganske fort trøtt da. Jetlag og syk, så jeg ble ikke så lenge.

I går gikk jeg også inn til byen for å møte Mia og Carina. Det var veldig kaldt, så det lå liksom et slags lag av… blå tåke eller noe over hele byen. Veldig fascinerende. Men ettersom jeg har blitt fortalt så er det forurensning, og det er jo ikke så kult da.

Jeg foreslo at vi skulle gå på samme Kafe som jeg og Kim hadde vært på.

<3

Finner dere denne potteplanten, så er dere utenfor Tulla Fischer.

Mia ble med meg hjem til meg og Kim. Jeg og Kim skulle spise taco og Mia ville ha sushi, så det ble en god blanding det men det var virkelig god mat.

Dette var jo nesten som å være i Japan det.

Kimmer’n mekker taco.

Mia søta <3

Så baka jeg muffins i går. Det er så lenge siden jeg har spist gulrotmuffins. De er fremdeles ikke like fine eller gode som Benedicte sine, men en dag skal vel jeg også greie å lage de like søte som Benedicte gjør.

Nå skal jeg løpe og møte Mia på NTNU/gløshaugen eller hva det nå heter^^

About wictorianart

Freelance artist and photographer based in Oslo, Norway. Mainly doing character design, concept art, illustration and wedding photography.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

11 Responses to 10 minus 20

 1. Marie says:

  åå, trist å forlate japan daa!

 2. marielle85 says:

  velkommen hjem :)

 3. ernie says:

  Hvor ligger Tulla Fischer? Fikk lyst til å prøve kaffen der.
  Btw, de fleste her kaller gløshaugen bare for gløs. :)

  • wictorianart says:

   Jaaa det må du:D Den ligger egentlig midt i byen. På vei fra den olavsstatuen til biblioteket der. Du går forbi apoteket, så ligger det på neste hjørnet. Jeg er litt dårlig å forklare. :S Men er veldig veldig nært torget!:D

 4. Ninja says:

  velkommen hjem!! :)

 5. Julie says:

  Hvorfor har de ikke massasjestoler på Gardermoen, ååååeeh :-(

 6. Liv Elin says:

  Wiiiictoooooriaaaaaaaaaaaa! Du e hjemme! Kommmmmmm!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s