Leser du avisa?

Hvor mange av dere der ute leser avisa og følger med på nyheter flere ganger i uka?

Jeg får ofte kritikk fra andre mennesker fordi jeg ikke gjør det. De nærmeste skjønner hvorfor jeg ikke gjør det- noen ganger får jeg helt panikk, blir paranoid, får ikke sove, gråter og vil bare stenge meg inne i hjemmet mitt og aldri mer prate med mennesker. Det er rett og slett kjempe deprimerende for min del og ta turen innom vg.no eller kjøpe en avis.

Når jeg er hjemme i Oslo pleier jeg å se på forsidene av avisene, bare for å følge halvveis med, men jeg prøver faktisk å la være. Om det barnedrap, drap av venner, gamle som har blitt drept eller død osv, så blir jeg kjempe paranoid og vet ikke lengre hvem jeg kan prate med og ikke prate med. Sånn som nå, nå har jeg vært inne på vg.no og tittet på nyheter og jeg forbanner meg selv for det. For nå kommer jeg til å være kjempe paranoid i ca 3 dager fremover før det gir seg igjen.

Jeg vil ofte ikke gå innom nyhetene fordi; 1. Jeg vet verden er et jævelig sted noen ganger, 2. Jeg vet det finnes slemme mennesker, 3. Jeg vet det er masse lidelse og fæle ting som skjer hele tiden. Problemet mitt er at jeg greier ikke distansere det i hodet mitt. Jeg har litt for god fantasti, og ofte blir jeg liggende om nettene og dvele over drap, lure på hvorfor, og så blir jeg livredd. I tillegg går tankene videre til: kunne noen av mine venner noen sinne drept meg? Kjenner jeg alle jeg kaller for venner? Har jeg noen bekjente som faktisk ikke er som de skal. (sorry hvis dette fornærmer)

Om jeg skulle lest avisa hver dag så ville jeg aldri greid å leve et normalt liv tror jeg. Jeg ville vært inneslutta og redd konstant. Det er jo smart å være redd i ny og ne, men ikke konstant. Men alikevel, jeg tenker ofte; Kommer mitt liv til å ende der jeg blir torturert til døde? Blir jeg drept i en bilulykke? Får jeg oppleve noen av mine nærmeste bli brutalt myrdet? Jeg føler at verden bare blir styggere og styggere, slemmere og slemmere. Det er så utrolig ubehagelig å tenke på at du faktisk ikke kan stole på noen mennesker, og at de som virker snillest og mest normale er de som plutselig får et ille befinnende og klikker totalt.

Og så går tankene videre… Og jeg vil ikke skrive mer om hva jeg tenker en gang- for plutselig kommer noen mennesker til å lese dette innlegget å se hvor redd jeg er for å bli drept- så ender jeg opp med å bli det likevel. Faen, ser dere hva som skjer i hodet på meg? Jeg blir gal av alt tankenettet. Jeg sletter dette innlegget etter to dager.

Men spørsmålet mitt er; har noen av dere det sånn som dette? Og hvordan takler dere egentlig nyheter? Glir det bare inn det ene øret og ut det andre?

About wictorianart

Freelance artist and photographer based in Oslo, Norway. Mainly doing character design, concept art, illustration and wedding photography.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

13 Responses to Leser du avisa?

 1. Tine B. says:

  På en måte kan jeg forstå at du blir redd, men på den andre siden er det en ganske urasjonell frykt som du heller bør prøve å bli kvitt. Det er som en Obsessive Compulsive Disorder hvor folk har en enorm og urasjonell frykt for bakterier o.l. Jeg ville hvertfall søkt meg noe hjelp for det.

  Jeg for min del er veldig opptatt av at folk skal være så opplyste som overhodet mulig, men det er noe annet å velge bort nyheter pga frykt enn fordi man rett og slett ikke bryr seg om det som skjer i verden.

  • marielle85 says:

   OCD er tvangshandlinger hvor man for.eks. føler at man MÅ vaske hendene 49 ganger før man er ren nok,pga den frykten du nevner.

   Dette er mer angstlidelse/paranoia,høres det ut som.

 2. Miina says:

  Jeg leser heller ikke nyhetene. Ikke ordentlig, Jeg bare streifer over overskrifter så leser jeg alle tullenyhetene som “sånn vasker du undertøyet ditt riktig” osv XD
  For meg er det vel mer det at jeg føler ikke at jeg trenger å lese nyhetene. Alle andre prøver å påstå at man må være “oppdatert” men jeg kjøper ikke helt den. For om litt er alt annerledes igjen og det er nye saker vi må bry oss om. Dessuten er det nok ikke like viktig at ALLE er like opplyste om hva som skjer der ute akkurat nå, overalt. Jeg vet mitt om mitt, og det får holde tenker jeg. Jeg MÅ ikke vite at noen er blitt drept her og der eller at stoltenberg har brukt så mye penger på tannpasta. Det finnes tross alt tusenvis av ting å vite om verden og bare få saker slipper til i nyhetene, til tross for at ikke de alltid er så mye viktigere enn andre.

  Jeg blir også veldig fort lei meg av nyheter, men det tar ikke helt overhåndt, heldigvis. Det ender vel mest med at jeg gråter forran pc-skjermen og har skikkelig “politiske” diskusjoner med meg selv om rett og galt til jeg ikke får sove, men så går det over.

  Uansett, min filosofi er vel at nyheter er ikke den eneste veien til å bli “et klokt og opplyst menneske”, det går ann å finne ut hva som skjer i gaza uten å se på hjerteskjærende bilder av barn i nød osv. Og det går fint ann å vite at terror finnes og er en trussel, uten å måtte få det inn med teskje slik at man blir et nervevrak.

  • wictorianart says:

   Jeg er faktisk helt enig med deg i det her. Jeg bare skjønner ikke hvorfor så mange på død og liv mener at man MÅ lese avisa. Alle er jo tross alt opplyst på forskjellige områder. Det er som at noen som sier til meg at jeg ikke følger med i verden bare fordi jeg ikke leser avisa. Det finnes så mange områder å være opplyst på, og områder jeg vet ting om som andre ikke vet noe om.

   En annen ting er at jeg er _utrolig_ lei av folk som på død og liv skal fortelle meg hvor dum jeg er som ikke leser avisa, og at for å bli “sterke” bør jeg fortsette å lese avisa. men jeg føler ikke jeg trenger det- jeg vet om alt det forfærdelige der ute. Jeg vil heller kalle det at jeg har veldig sympati for menneskeheten og ikke greier å bare streife over noen som han fått hodet sitt kappet av uten å synes det er forfærdelig.

   Og det er svært få mennesker som greier å respektere at jeg ikke vil se nyhter:P Det er jo min sak egentlig O.o

   • Miina says:

    ikke sant! aviser er IKKE den eneste veien å gå. haha, jeg havner alltid i “krangler” med en del politisk engasjerte venner når det kommer til aviser og nyheter. For om jeg ikke bryr meg om gaza når det er “inn”, ja da er jeg jo bare dum og teit, men om de ikke bryr seg om andre forferdeligheter som det ikke skrives om i avisen, ja da er det liksom helt greit, for det sto jo ikke i avisen! XD Kanskje jeg skal begynne å ta opp alle tulleartiklene med dem når de begynner slik “ja det er helt sant! nå skal man altså ikke spise egg og smør sammen for det er dårlig for blabla-molekylene og da får man rynker. DET STÅR I AVISEN! så du MÅ bry deg om det!” XDDD
    Nyhetselskere er litt som sånne folk som nettopp har vært frivillig arbeidere i en eller annen liten landsby i afrika. ALLE må støtte den ene lille landsbyen, for der har de jo vært og det er bare elendighet der. Alle andre landsbyer er det ikke så farlig med da… XD

 3. Benedicte says:

  jeg har så å si ikke lest så mye nyheter mens jeg har vært her nede i japan, liker ikke vgnet der står det mye tull og tøys, men pleier å lese aftenposten når den ligger der på bordet hjemme, og så ser hører jeg ofte nyhetene i bakgrunnen vis jeg tilfeldigvis skulle være i samme rom når de gikk. liker bedre å se dokumentarer eller oppsumeringer av saker.
  Jeg er også fullstendig enig i at aviser ikke nødvendigvis den eneste kilden til kunnskap, dessuten dagbladet og vg som er “avisene” de fleste leser, står det ikke akkurat mye nyheter, med mindre “britney spears har fått ny kjæreste” er nødvendig kunnskap i jakten på kunnskap og verdensforståelse.

 4. marielle85 says:

  ikke hør på de som mener du MÅ lese avisa. Om du blir paranoid og redd g lei deg,er det mye bedre å la være.

  Alle må ikke vite alt.

  Jeg leser nyheter de dagene jeg har ork til det.
  Hvis jeg vil vite hvor forferdelig verden kan være,dvs minne meg på det,trenger jeg ikke å se virkelige ting. Heller en skrekkfilm.
  Det blir jeg mindre paranoid av. -_-

  Men; angst skal man ikke tulle med. Om det blir så ille at det plager deg,er kanskje en samtale med legen noe å tenke på? Jeg gikk til psykolog når jeg var mindre,så jeg har fått kvota mi med forståelse for hvorfor jeg reagerer som jeg gjør, men det er jo noe å tenke på.

  Jeg har heldigvis sluttet med å sove med kniver gjemt på alle steder i huset,sånn i tilfelle :p

  • wictorianart says:

   Haha, høres ut som meg som prøver å finne et lurt sted å ha en kniv når jeg kommer hjem- bare i tilfelle liksom:P Jeg legger som regel vekk disse ideene, men noen ganger kommer det sånn. “IIIIIIK!!! Jeg vil ikke døøøøø!”, og da går hjernen min febrislk rundt i surr^^

 5. silverfoxfang says:

  Er mye drap/paranoia stuff i avisene disse dager, (samt dekning av hvor kaldt det er i Norge http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3455407.ece ;P).

  Men det hender jo at det er n del morsomme og intressante innlegg også da

  http://www.aftenposten.no/tegneserier/

  http://www.dagsavisen.no/kultur/article461500.ece

  Man må bare lete etter dem blant skandale og draps annonsene ^^;

 6. Benedicte says:

  ja kulturnyheter er gøy å få med seg, som regel det jeg leser også, da vet man ofte hva som kommer av utstillinger, teater og alt mulig rart. Du kan jo begynne å lese avisa baklengs så kan du bare stoppe når dete blir for guffent!

 7. marielle85 says:

  ..også må vi ikke glemme nyheter som “puppesjokk”, “nakenglipp”, “trekantdrama” og så videre :)

 8. Julie says:

  Jeg leser nyhetene på nettet, men kjøper aldri papiraviser. Syns ikke nyheter er så skremmende og jeg blir ikke paranoid – da kan jeg jo like gjerne slutte å gå ut døra. Er vel like sannsynlig å bli overkjørt av en bil når som helst som det er at noe rart som står i avisa skal skje meg ^^
  Leser ikke så ofte nyhetene, men er innom vg og dagbladet hvertfall en gang om dagen for å ha en viss oversikt over hva som skjer.

  Og forresten, det er kontoret til min venninne Martine vi maler, og det blir ferdig i morgen :-DD

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s