Ghibli Studio

(bilder funnet på Google)

God dag, god kveld, god morgen.

Jeg er skikkelig utslitt nå. Akkurat kommet hjem fra Tokyo. Vært en utrolig lang, men morsom dag.

Dagen startet med at jeg, Benedicte, Linn og Ane dro til Ghibli studio. Jeg har vært der før men det har ikke de ande. Ghibli studio er helt fantastisk hvis du har barnet i deg, er kunstner eller har sett noen av filmene. Når du trår innenfor Ghibli Studio’s dører er det som om man blir et lite barn igjen og man får bare lyst å bli inne i studioet i flere timer.

Selve bygget er fantastisk. Du kommer inn i et kjempe hyggelig hjemmekoselig stort hus, og det bygget masse små broer og vindeltrapper over alt, som er helt fantastisk. Synet av broene gjør at du får trangen til å gå på alle broene som er i hele huset, inklusivt å løpe gjennom bittesmå hull i veggen, og bare utforske alt som er å finne.

Så er det mange rom i dette huset, med scener du kjenner fra filmene, fantastiske glass malerier og så mye å sette øynene på at man bare blir overvelmet. Det er mange av rommene som viser hvordan filmene er blitt laget, skisse tegninger og alt mulig. Det er masse vakre malerier der som man ofte ser som bakgrunn i Ghibli Studio filmene, og som tegner/maler blir man stående å stirre på dette i evigheter og prøve å fortså hvordan det er malt. Det er så utrolig inspirerende å vandre langs malerier, skisser og film produksjon.

I tillegg er det ett rom som skal forestille kontoret eller arbeidsrommet til Hayao Miyazaki, og det er bare _helt_ fantastisk. Det ser ut som om du har reist 50 år tilbake i tid. Det står store bokhyller langs veggene som er fylt med masse inspirerende bøker fra hele verden over. Skisser er slengt på arbeidsbordet. Det ligger pensler og malerier strødd rundt om kring. En god tre stol med rød sitte pute, som er som tatt ut fra en eller annen ghibli studio film. Og om du titter rundt i rommet er det masse små figurer, detaljer, ting som henger fra taket, alt mulig! Jeg kunne stått og sett på dette arbeidsrommet i flere timer, det er jeg sikker på.

(google er din venn! Det sa alltid eks-kjæresten min Kenneth, og jeg må si meg enig.)

Desverre er det ikke lov å ta bilder inne i studioet, men utenfor får du lov å ta bilder. Så jeg har ikke så mange bilder derfra, men forhåpentligvis klarer dere se for dere litt av hvordan det er der inne. Jeg anbefaler alle Ghibli elskere å dra dit. Tross at det var min andre gang der, var det like fantastisk nå som første gang.

Klokken halv 4 møtte jeg min venninne Hijiri i Shinjuku på kafe. Hijiri har jeg kjent i rundt 3-4 år, og hun er egentlig bosatt i tromsø men er japaner. Akkurat nå er hun på ferie  i Japan hos familien sin, så da tok hun seg turen inn til Tokyo for å møte meg her- noe som er surrealistisk for oss begge siden vi aldri før har vært i Japan sammen.

Mens jeg stod å ventet på Hijiri ble jeg invitert ut på nomihodai (Drikk så mye du vil) av en eller annen 35-år gammel fyr. Han skulle ut å drikke med jobben og lurte på om jeg ville bli med. Jeg sa nei, at jeg ventet på en venninne. Så da han foreslo at jeg kunne ta  henne med stirra jeg dumt på han og sa: ” Er det greit at babyen hennes på 1 år og 3 månder også blir med?” Og da fikk jeg tilbake på gebrokken engelsk: “aaaaah. Chiiiirudoren (children)” “hai, kodomo!” svarte jeg, og gikk^^Disse rare japanerne!

Så brukte jeg 2,5 timer på å traske rundt i Tokyo på å vente på å høre noe fra Ane, Linn og Benedicte. Jeg var jo ikke særlig glad kan dere tenke dere. De fleste som kjenner meg vet at på det eneste området jeg har tålmodighet på er tegning. Så jeg var i ferd med å ta toget hjem flere ganger, bare fordi jeg ble så sint av å vente. Og en jente som har gått med høyhelte sko hele dagen er heller ikke morsom å ha med å gjøre. Men jeg smurte meg godt med tålmodighet og ventet i det vide og det brede. Studerte japanske guttehorer som prøvde å gå på date med mange japanske jenter, tittet litt på gamle menn i fargerike klær, pratet med kine på telefonen om å starte en Skal-Jeg-Klemme-Ut-Kvisene-Dine-Bedrift, betraktet jenter som ikke kan gå med høyhelte sko og sittet utenfor shinjuku stasjon i håp om å se kul ut.

Da jeg endelig fikk tak i de søte treigingene mine gikk vi på yakiniku for å grille litt kjøtt, og nei mamma- de er var ikke katt eller hund, jeg er veldig sikker på det. Jeg hadde tenkte å ta en Kine og rope til noen japanske jenter som satt ved siden av oss og stirret for mye på oss: “SLUTT å stirr! Det er frekt!”. Men heldgvis for de to jentene gikk de før jeg kom til det stadiet. De andre i gjengen min var bare så hyggelig å smilte til de gule apekattene med øya på stilk. Kort lunte? Jeg? Vet ikke hva du prater om jeg…

Uanz, vi hygget oss vel og lenge, og dagen ble avsluttet med at jeg fant en Sumobryter (som dere skal få se bilde av i morgen!). Jeg har ventet lenge på å få se en sumobryter, og så dukker han opp rett ved siden av oss. Og jeg pratet med han med kinnene stappet full av kake, men prøvde å se normal ut fordet da. Egentlig  så jeg vel mer ut som et marsvin I guess…  Etter at herr sumobryter hadde gått dukker det opp en eller annen japansk tulling på 30 som sier på japansk “nomi?” som betyr “drikke?”. Det der skjønner jeg ikke med japanere… De vet at de fleste utlendinger ikke kan snakke japansk, men alikevel prøver de å komme ned i trusa på alle utlendiger og det ved å starte en samtale på et språk som høres helt alien ut for mange. Japanere er jammen meg noen optimistiske freaks…

Det minner meg om at her om dagen våknet jeg opp til en melding fra den 60 år gamle mannen jeg møtte på toget. Han hadde skrevet _alt_ for mange kanji, så jeg forstod heller lite av den meldingen- i tillegg til at jeg var trøttere enn noensinne. Men jeg fikk iallefall med meg; “blå vakre øyne, sjarmerende jente, chiba stasjon, spise sammen? Vil møte deg før du drar til Norge.”…..Fack aff! Jeg skjønner seriøst ikke hva som får japanere til å tro at sånne ting som dette er ok? De er gale! GALE ALLE SAMMEN!

Men jeg liker det:P Jeg har ganske mye å sitte å le av skal jeg si. Man opplever sjelden sånne her ting i Norge. Nei det skal du lete lenge etter. Kommer til å savne å møte rare mennesker når jeg kommer hjem. Men når jeg tenker meg om møter jeg _veldig_ mange rare folk i Oslo også…

Men dere får bilder i morgen, nå skal jeg legge meg, og finne ut om jeg er blitt matforgifta av kattekjøttet eller ikke. Jeg akter å starte dagen med å gå en time tur i håp om å gå ned 5 kilo på en dag. Onegaishimasu!

About wictorianart

Freelance artist and photographer based in Oslo, Norway. Mainly doing character design, concept art, illustration and wedding photography.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

15 Responses to Ghibli Studio

 1. Liv Elin says:

  Ghibli studio! Gnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnh! Æ vil åsså!

  • onasje says:

   You should go! :D It was really mengiz! An enormous Totoro stuffed bear in the window was abit scary though :P

   • wictorianart says:

    Hvor kommer engelsken fra?:P Haha^^

   • onasje says:

    I don’t know… I felt like it :P It makes me look like im a cool guy from whatthefuckistan, right?
    Im sure Liv thought it was quite amusing.
    Someone once told me; A wtf a day, your death will delay
    Aaaaanyhow, have a good one :)

   • wictorianart says:

    What the hell?:P Haha, jaja^^

   • Liv Elin says:

    Ja ka d har sæ Ole!

   • onasje says:

    The scientific explanation for it, is that whenever you get an wtf experience your endorphins mixes with you pheromones and makes mengazoids. Wich helps to delay your ageing. A fountain of youth, so to speak…

   • wictorianart says:

    It’s strange when you are writing to us in english I guess O.o When the hell did you get to bed anyway?

 2. dick says:

  spark han i kuken sier jeg bare :)

  • wictorianart says:

   Haha god ide.
   Eller jeg har en bedre: du kommer til Japan og gjør det for meg, samtidig som du får den en flott tur i Tokyo:P Du kom aldri jo:P

 3. marielle85 says:

  envy!

  hvor skal du ta de 5kg vekk fra? Håret? -_- du har vært for lenge i japan,når du syns du har fem kilo for mye og ser sånn ut.
  Og syke pervoer får du overalt. Sist jeg var på jobb på statoil fikk jeg h øre av en halvfull for at han ville gjøre noe ikke så hyggelig med meg,pølser og ketchup -_-

  • wictorianart says:

   Haha, nei fra magen, puppene, hoftene og lårene. Jeg veide jo 52 kg sist sommer. Og da følte jeg meg MYE mer komfortabel enn det jeg gjør nå- for å si det sånn XD Og en annen ting er at jeg har masse klær i Oslo nå som jeg ikke passer. Og de må jeg jo komme inn i igjen;D

 4. silverfoxfang says:

  Kreativ han Miyazaki ^^

  lol guttehorer :P . Nå har jeg hørt det oxo :P

  Japanere er sære folk ja ;P

  hilser fra kalde Oslo ;) (-20 grader)

 5. Aniva says:

  hhehe ^^ dagen sin ja :P men den dere ventingen kom nå mer av komunikasjonsproblemer en faktisk somling da :) Jeg gikk jo mye å tenkte på deg, men mobilen min funker jo ikke i japan :P og Linn skjønte ikke at hun kunne ringe deg i japan, så var det liksom bare benedikte igjen da? ringte du mange ganger? :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s