Tsumaranaaaai wa yo!

I dag har jeg desverre lite bilder å vise dere. Beklager så meget folkens.

Etter noe sånn som 3 uker med smålig depresjon føler jeg meg faktisk veldig grei igjen. Jeg tror jeg har fått litt orden på forskjellige tanker jeg har hatt i hodet, viktige avgjørelser i tillegg til at det har vært veldig mye stress (og er fremdeles) med prøver osv. Jeg ser endelig lyset, igjen. Although, å finne veien har vært veldig vanskelig.

I dag pratet jeg faktisk med Mario-sensei, og spurte om han kunne gjøre meg en tjeneste; nemmlig å sende mail til spillselvskaper som Nintendo, Capcom og square enix og spørre hva mulighetene for å få lov å komme på besøk og prate litt med dem er. Forhåpentligvis før jeg drar hjem til Norge. Jeg har så mange spørsmål som; Hva krever de av en som tegner f.eks konseptkunst for spill, hva må du kunne bidra med osv. Ikke minst kunne jeg tenke meg å se hvordan folk jobber. Jobber man hjemmefra med tegninger og animasjon eller har man faktisk en arbeidsplass man holder til på. Sannsynligheten for å få lov til å ta en titt innom dette er nok usannsynlig, men jeg har et lite håp alikevel, om at jeg kanskje skal være heldig.

Barndomsdrømmen min var egentlig å jobbe med tv-spill i Japan. Tegne konseptkunst, scener til spillene, karakter design osv. De 2 siste årene gav jeg egentlig opp dette fordi jeg aldri fant noen skole å gå på som gav meg alt det andre jeg trenger å lære for å kunne jobbe med spill. Sånn som: programering, 3D og animasjon. De 2 siste årene, etter VGS føler jeg at tegningene mine har stått på vent.

Fordi jeg er en stressa faen, og perfeksjonist var japansk alt som betydde noe da jeg starta med da. Det å MÅTTE få en A har jeg vært besatt av, og det har vel egentlig gått veldig mye utover kjæreste, sosial liv og personlig psykisk helse de siste årene. Ikke det at jeg ikke har vært fornøyd med det, men det har vært veldig slitsomt. Det faktum at jeg har så høye krav til meg selv sliter meg faktisk ut og gjør at jeg til tider blir kjempe deprimert, særlig hvis jeg feiler. Folk sier ofte til meg: du slapper aldri av du. Og jeg svarer; Nei, fordi jeg MÅ ha en A, og jeg MÅ være best.

Så ser jeg litt på meg selv her i Japan.. Fy søren så mye jeg har studert, bør jeg ikke roe meg litt ned og være sosial også, og nyte det faktum å være her? Jeg prøver, men det er vanskelig… Virkelig. Det føles feil å ikke studere masse til enhver tid.

Vel, bare for å hoppe over til noe annet i full fart, her om dagen fant jeg en skole i Norge som gir meg det jeg mangler innenfor å kunne jobbe med spill, og som sannsynligvis hjelper tegningene mine videre også. Og endelig føler jeg at den drømmen om å jobbe med spill eller tegning, kanskje ikke er så usannsynelig likevel. Behovet for å tegne i det siste har gjort meg gal. Jeg blir smågal om jeg ikke får tegne, og jeg vet ikke om jeg kunne tenke meg og jobbe med noe annet enn noe kreativt.

For første gang i mitt liv akter jeg å begynne å tro på meg selv når det kommer til tegning. Det må gjøres nå, før det blir for sent. Ofte når det har kommet til jobbsøking, diverse tegnekonkuransser har jeg faktisk bare ignorert det fordi jeg tenker; “Å nei, jeg kan ikke prøve dette nå. Jeg er ikke god nok ennå. Jeg venter til neste år istedet.” Dette er faktisk bare dårlige unnskyldninger, for å skjule for meg selv at jeg faktisk er redd, redd for å satse. Redd for å få høre at jeg faktisk ikke duger, og fordi jeg undervurderer mine egne tegninger. Men fra nå av skal jeg satse.

I fjor greide jeg faktisk å komme meg på Desucon fordi mange venner og eks-kjæreste støttet oppunder at jeg burde gjøre det. Jeg hadde ingen planer om å dra, fordi jeg hadde verdens dårligste følelse i magen. Og jeg trodde at ingen kom til å verken se eller kjøpe noen av tegningene mine. Men jeg tok feil, og jeg er kjempe glad for det. For det var et lite push ut i tegneverden og det å vise seg selv litt frem. Jeg føler meg litt tryggere på sånne ting nå, men er fremdeles redd. Redd fordi jeg er en perfeksjonist og ingenting blir bra nok for meg.

Fra nå av skal jeg være den tøffingen jeg ellers er. Det skal jeg love meg selv. Og satse på det jeg har gjort siden jeg var liten. Og jeg føler meg veldig letta egentlig. Jeg begynner å se ting lit klarer med fremtiden min føler jeg hvertfall.

Alt dette måtte jeg vel egentlig bare få ut, og det er hærlig. Og endelig føler jeg at jeg kanskje kan gleder meg enda mer over å være i Japan <3

Her er to skisser av noen drager. Tegner det veldig sjelden, og på tide å begynne  å øve seg.

About wictorianart

Freelance artist and photographer based in Oslo, Norway. Mainly doing character design, concept art, illustration and wedding photography.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

17 Responses to Tsumaranaaaai wa yo!

 1. Mogens says:

  hvis du drømmer om at arbejde i spilbranchen som koncepttegner så gælder det mest om at vise at man er alsidig, og har en god forståelse for farveteori, komposition, lys, anatomi – men også at man forstår at give dem der rent faktisk skal bygge tingene i 3d nogen gode udgangspunkter at arbejde ud fra (f.eks. et godt side view og front view, gode illustrationer af lyssætningen/atmosfæren i en scene hvis du laver environment concept art, osv. osv.)

  men

  jeg tror da sagtens du kunne komme ind et sted som tegner! :)

  • wictorianart says:

   Ja men det høres bra ut. jeg skal jobbe med alle disse tingene, så godt det går. Gå virklig inn for å prøve å tegne forskjellige ting og bygge opp en bra portfolio fremover nå. Det er hvertfall planen min fra nå av. Jeg har virkelig tenkt å satse på dette nå, og lykkes. Jeg burde vel egentlig ha starte med noen tegnegreier for lenge siden. På den bachelor graden jeg har sett er det f.eks konsepkunst, noe som er kjempe bra!:D Det er veldig viktig hvertfall.
   Jeg vet ikke om fargeforståelsen min er så bra alltid, men jeg håper på at den skal bli bedre. Jeg prøver hvertfall å jobbe mot det hele tiden:D
   Takk for kommentar, så hyggelig <3

 2. silverfoxfang says:

  Krysser fingrene for at du får lov å besøke Nintendo og Square-Enix :)

  Bra at du er på bedringens vei, med depresjonen :), beste rådet jeg kan gi er vel å ikke ta ting alt for alvorlig (selv om jeg sjelden liker å gi “råd” til folk ^^;)

  To av mine favoritt selskaper også egentlig ^_^

  Jeg vet at du har nok kreativitet nok til å lage flott design fra alle tegningene jeg ser du lager. Tetsuya Nomura ville nok fått konkurranse med det i Squaresoft ;).

  Stå på, men ta deg en (velfortjent) pauser iblant også :).
  Lykke til med eksamene også btw :)

  • wictorianart says:

   Det hadde iallefall vært utrolig morsomt<3 Håper det går, although jeg vet det sannsynligvis ikke skjer da.
   Jeg gleder meg til å tegne masse masse fremover nå. Håper jeg får det til jeg :D

 3. Anne Marte says:

  Jaa, start på skolen miiin! æ har skikkelig høye forventninge til det der konseptkunstmfaget. Håpe æ ikkje blir skuffa. Æ dele nok drømmen din om framtida, og trur den linja æ går nu e et steg nærmare. Det håpe æ i hvertfall.

 4. Ane says:

  :) så bra! Jeg er glad at du tenker sånn nå :) endelig, om jeg skal få si det selv ;) Du vet jeg har prøvd å hjelpe deg med å lete etter noe i den retningen før ^^ hehe. Det er jo en felles drøm fra barndommen av. Det blir nok aldri noe slik på meg, men du er SÅ nærme! jeg vet det langt inni meg. Hadde vært utrolig flott om du hadde fått besøke noen av spillutviklerne!. Ønsker deg lykke til, og krysser fingrene til det gjør vondt ok? ;)
  Jeg har tro på deg vennen, er kjempeglad for at du begynner å finne igjen troen på deg selv :) Lykke til på den store prøven ;) grattis med level 3 prøven! ser deg om 14 dager!
  Kjempe glad i deg! STOOOOOR klem! :D

  • wictorianart says:

   Tusen takk:D jeg vet du har prøvd, og jeg har vært dårlig og ta i mot råd og tilbud fordi jeg har vært redd redd reeeedd :S:S Hehe, men nå skal jeg ikke gjenne meg mer nei, nå er det satsing satsing!:D

 5. Liv Elin says:

  D e tøtta mi d…der va sponken tbake! Glæde mæ vilt t du kommer hjem! *knuseklæmmepå*

 6. Bent-Are says:

  Bare husk: du -er- flink!

  Enkelte av oss har visst det hele tiden ;) Personlig har jeg bare ventet spent for å se hvordan vei du har villet utvikle deg i, jeg vet at uansett hva du velger så blir det bra. Hvorfor? Fordi du er -du- vel!

  Den nye skolen du fant høres ut som noe ned i din bakgate. Egentlig høres det bare helt fantastisk perfekt ut for din del! Go for it.

  Bare ikke slit deg helt ut, ne? Det hjelper ingen (spesielt ikke degselv) om du er ødelagt og utslitt. Joda, du kan fortsatt gjøre masse, men det store overskuddet trenger man hvis man skal holde på i lang sikt. Dog… Hehe, noen jobber rett og slett best under press (les: stress).

  Har nettopp erfart et lite sammenbrudd selv så vil ikke se deg gå samme skjebne i møte. Nå tvinger rett og slett kroppen min meg til å ta det mere med ro! Og du kan tro det er kjipt :P Du vet jo, vi som aldri får gjort -nok- her i verden. Vil vil vil vil!

  Ta vare på degselv Wictoria. Glad i deg og gleder meg til du kommer over nyåret/senvinter.

  Vi sitter en liten gjeng her i Tromsø og heier på deg :D Go you!

  • wictorianart says:

   Jeg glder meg utrolig til å treffe deg igjen. Er så lenge siden jeg har sett deg! Savner deg masse masse!
   Jeg er glad for det jeg har kommet frem til, fordet om det føles… Litt rart å ikke skulle dra tilbake til Japan likevel egentlig. Jeg gleder meg veldig til å gjøre noen tegneting igjen. Behovet er så utrolig stort.
   Håper vi får en hyggelig 3.februar sammen <3 Gleder meg masse masse!

 7. Carina Renee says:

  Hmm, tipper nok de spillselskapene får en del henvendelser fra folk som i mer eller mindre seriøs grad prøver å komme inn i bransjen. Det er en del av de, for å si det sånn. ;) Men lykke til uansett!

 8. Yuuki says:

  Hmm jeg kan fortelle deg at jeg er akkurat lik! Men forskjellen er vel at du er MYE bedre til å tegne. Misunner deg for det. For jeg selv har sinnsykt lyst til å drive på med noe innenfor spill og film, animasjon og det her med cencept art. Jeg skulle ønske jeg kunne bare drivd på med concept art og andre ting som følger med det, men er redd jeg er for dårlig og for lite kreativ. Det er drømmen min, men jeg vet jeg ikke når den. Har sitti i flere timer og prøvd å fargelagt ordentlig realistisk på tegninger, men jeg hr endt opp med å slette 3 tegninger og nesten rive av meg håret pga det blir så dårlig og jeg føler jeg ikke greier å gjøre noenting. Du er ikke aleine ved å være perfeksjonist, men jeg tror du kan nå sinnsykt langt om du øver og øver og bare tegner masse. Jeg ser jo det allerede, du har mange fantastiske tegninger som jeg kan bare drømme om å klare å tegne. Ikke gi opp, slå square enix med tegningene dine :D

  • wictorianart says:

   Jeg er bare så glad for at jeg endelig tørr å gripe fatt i tegning osv. Det eneste som gjenstår er å komme inn på skolen jeg vil inn på. Men i mellom tiden har jeg mange mange tegne prosjekter jeg vil få ferdig osv. Så håper jeg får tid til å forbedre meg også før jeg starter på den skolen. Skulle ønske jeg hadde 4 månder fri der jeg bare kunne tegne og tegne og tegne. Det hadde vært hærlig <3<3
   Takk for den søte kommentaren fra deg, meg blir glad.
   Men du må huske; aldri aldri gi opp. Fight fight!:D

   • yuuki says:

    hehe ^^ Ja det er jo bare å jobbe og jobbe og komme seg inn på skole. Jeg har plan om å gå på animasjon/3d linje i england i 3 år, så får håpe jeg får lært endel der og kan jobbe med det for det meste av livet mitt :3 Men du kommer nok til å klare det, og 4 mnd fri hadde vært herlig! Hadde gjort hva som helst for å få så mye tid på å sitte å tegne! : O

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s