Japanese Language Proficiency Test

I dag sto jeg opp kl 0600 på søndag morgen, etter bare 2-3 timer søvn, grunnet mye å tenke på. Da sliter jeg som regel med å få sove, og ligger å stirrer ut i mørke rommet på ingenting, mens alle mulige stressende tanker flyr rundt i hodet mitt.

Iallefall syklet jeg og Benedicte til skolen kl 0700, og derfra tok vi bussen til Chiba University. Denne bussen hadde skolen satt opp for oss, og dro selvfølgelig penger ut av oss for dette også.

Kine og Katrine på bussen.

Da vi kom frem stod det levende veiskilt overalt, som skulle lede oss frem til eksamens lokalene.

I tillegg krydde det av kinesere som vanlig. Det gjør det jo i hele Japan. Og det kan jo være litt skummelt hvis du prøver å lete etter Japanske venner mener jeg, det kan være lett å ta feil. Men andre ganger ikke.

Til fryd var det flere enn bare kinesere her. Jeg vet hundre prosent at noen av de jeg så var fra Amerika og England, så det er jo morro. Lurer på hva de gjør her jeg.

Se så flinke folk har vært til å pynte til Jul :)

Iallefall, det er 4 nivåer på denne eksamen, og jeg tok nivå 3. Nivå 1 er det høyeste.

Først hadde vi en halvtime der vi ble testet i kanji og ord. Kanji delen gikk kjempe bra og ord-delen gikk greit, det var noen ord jeg ikke hadde hørt før, men det ble ikke et problem. Jeg fant ut at av 55 poeng kunne 15 være feil.

Så hadde vi en pause før vi så skulle ta den gruefulle høretesten som alle har slitt så sinnsykt med i timene. Og til alles overraskelse var denne prøven helt annerledes. Den var så enkel sammenligna med de i timene at jeg ikke trodde mine egne ører. Men det var jo en lettelse da.

Etter enda en pause var det over til gramatikk og lesedelen. Ikke vanskelig den heller. Målet mitt nå er å gå til nivå 2. Jeg regner med jeg vil ta den prøven om ett år. Da bør jeg være klar håper jeg, hvis ikke om et og et halvt år. Jeg er bare nødt til å pugge utrolig mange kanji og ikke minst vokabulær til 2.nivået.

Feirer med en is <3 Namme namme

Så etter å ha vært en skoleflink nerd i noen uker nå, tenkte jeg jo at jeg kunne slappe av og nyte liksom-jula, men det kan visst ikke skje riktig ennå. Ny stor prøve på torsdag. Men jeg syns jeg har en hærlig tirsdag å se frem til for en gang skyld; nemmlig Twilight på kino (om alt går etter planen). Jeg har altså tvunget Kuniyoshi til å se 1’ern så han ville være med på kino <3

About wictorianart

Freelance artist and photographer based in Oslo, Norway. Mainly doing character design, concept art, illustration and wedding photography.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

4 Responses to Japanese Language Proficiency Test

 1. Liv Elin says:

  så bra at du har nåen å gå på kino m! æ har ikkje d…æ kan vel alltids tvinge han BA t å se enern i dag…bare førdi han ligne litt på han Edward iaffall!

 2. silverfoxfang says:

  Hehe juletrærne står bra til det sommer grønne gresset må jeg si ;P

  Du får ha videre lykke til med eksamene :)

  Kos deg på kino, men pass deg så du ikke blir bitt ;p

 3. Wenche says:

  Så fine juletrær di har der da:))) men godt dere får litt føling av at julen nermer seg da…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s