Yokohama og H&M

Ja, i dag dro jeg, Kine og Benedicte til Tokyo. Jeg skulle egentlig handle vinterjakke, klær osv. Så jeg drassa med meg Kine til Shibuya for å dra på H&M men det var ikke en hyggelig overraskelse som ventet der… Det var laaang kø for å komme inn på hm i dag, og japanerne hadde sittet ute å ventet i flere timer allerede. Jeg bestemte meg på sekundet at det hadde ikke jeg tenkt til! Så da gjorde jeg ikke det… *sukk* Jeg som så gjerne ville på hm! Jeg er så nysgjærrig på om hm i japan er noe annerledes enn i norge. Om man klærne er helt like som i norge eller om de bærer japansk preg over seg.

Japanere er iallefall helt gale både når det kommer til klær og vente i kø. Det er snakk om å ha passion for klær, når du venter 4 timer, ute i regnet på at hm skal åpne. I tilegg bor alle japanere under paraplyer når det regner, og jeg er sikker på at det er plass til minst 10 japanere under en paraply, så småe som de er.  Det morsomste er de som har med seg matpakke, pledd, sminke, DS og what not. Jeg blir ikke overrasket om jeg ser en japaner som har med seg huset sitt på slep.

Jaaa… Dette forklarte altså saken. Jimmy Choo! Som jeg bare later som jeg vet hvem er, siden Kine fortalte meg det i dag. Men jeg har helt ærlig aldri hørt om han, og jeg kunne ikke brydd meg mindre heller. Men ok, Jimmy Choo, takk for at du ødela dagen min på H&M! ;P

Vi rota heller rundt i Shinkjuku til klokken halv ett. Vi skulle alle møte Yoshi og han skulle ta oss med til Yokohama, som er nabobyen til Tokyo. Der har jeg aldri vært før, så det hadde jeg lyst til. Ingen av de andre av oss hadde vært der heller. Yoshi oppfører seg som den japaneren han er, og bærte de to store handleposene mine helt til jeg dro hjem til Togane i dag.

Glade jul!

Vi var først og så på bygningene som var i Yokohama, og tok pariserhjulet. Værgudene syns tydeligvis vi har vært snille jenter, for de sjenket oss fint vær fordet om det pøsregnet på morgenen. Tusen takk!

Det er ganske merkelig, at jeg får 10 ganger mer julestemmning her i Japan enn jeg gjør hjemme i Norge. Men det er ikke rart. Japanere bruker jo enhver anledning til å stjele andres tradisjoner fordi de syns alt ser så flott ut, og romantisk og hele pakka. Julaften er  det samme som valentinsdagen her i Japan. Så heldige er de, de har to sånne veldig typisk romantiske dager. Og da er det helt normalt, å drasse med seg kjæresten inn i et stort blått, blinkende juletre. Så står du inne i dette giga juletreet og kliner med kjæresten din i fem minutter før du må gå ut og la neste par slippe inn. Jeg regner med at japanere tror det er dette vi gjør i Norge, for det er jo sånn vi får barn;) Et Love Hotel inni juletreet XD

Etter pariserhjulet tok vi oss turen til China Town! Yeah! Det var koselig! Det var skikkelig China Town også! Det luktet litt annerledes der enn det det gjør ellers i japan og det var mange kinesere som prata gebrokken japansk der. Så det var litt morro! Vi spiste mat på en restaurant, og det beste av alt var at det smakte kinesisk mat og ikke japan-kinesisk mat! Vi hadde hyggelige samtaler på japansk om å føde alien osv. Det er helt vanlig for oss. Og jeg tror jeg skal føde alienbarn fra beina mine, for de verker sånn!

Jeg tror de fleste japanere blir flaue over oss når vi er inne i området. Det å prate om å føde, og i det hele tatt å føde en alien, på en restaurant, ja det skjer nok ikke ofte. Og Kine er ikke akkurat særlig lavmeldt nei. Så det høres nok godt! På toget med Yoshi i dag slang jeg et spørsmål ut i lufta som vi alle har lurt på, men kanskje helst ikke ville vite svaret på; ” er det lov å spise på toget?”. “Helst ikke fikk vi som svar… ” Ikke sjokkerende. Det er jo ikke lov å gjøre en dritt på toget i Japan. Utrolig at det er lov å puste! Iallefall svarte vi japansk; “Jammen, vi er gaijin’s, så vi vet ikke at det ikke er lov å spise på toget. Gaijins skjønner jo ingen ting.” Mannen som satt ved siden av meg greide ikke å holde igjen latteren for å si det sånn. Ja, jeg tok opp matpakken min jeg, og nøt matpakken på toget, fremdeles uvitende ( til den dag i dag, og i morgen, og resten av livet) om at det ikke er lov å spise på toget.

Etter masse bildetaing og en ivrig Kine som hadde løpt China Town frem og tilbake 10 ganger (for å ta bilder ja), så fant vi ut at det var på tide å ta turen hjem! Det har vært en flott dag i Tokyo (errr.. Yokohama) spørr du meg, men det er jo alltid fint å reise osv! Hvem liker vel ikke det?

Kvelden har jeg tilbrunget på å finne meg en superbra metode på å pugge nye gloser. Systemet fungerer som bare! Og jeg har på 45-50 minutter greid å pugge inn over 40 nye ord. Og det er faktisk utrolig bra til å være med! Kanskje nå kan det endelig bli fortgang i å lære masse ord. Jeg driver forsåvidt å leser zeldamanga nå, og skriver ned alle morsomme ord som jeg vil huske fra den boka. Jeg kom til å tenke på i dag; for 2 år siden skjønte jeg utrolig lite av det som stod i bøkene, og måtte slå opp omtrent alle ord, og ikke skjønte jeg mye da heller, men i dag kan jeg sitte å lese ganske mye uten å bruke ordboka. Det er hærlig! Det gjør meg glad!:D

About wictorianart

Freelance artist and photographer based in Oslo, Norway. Mainly doing character design, concept art, illustration and wedding photography.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

7 Responses to Yokohama og H&M

 1. Liv Elin says:

  Liiiiike de glorate bildan fra Chinatown!

 2. silverfoxfang says:

  Har ofte med meg en del små gadget og ting når jeg er ute å går selv så skal ikke si noe der ^^; (mobil(2 stk), lommebok,mp3 avspiller,nøkkelknippe med diverse smågadget i seg selv ^^;)

  Reklame plakatene for choo ser helt like ut dem i Norge…men unntak at det ikke står på japansk da ;P

  Aldri hørt om Choo før i dag selv da jeg overhørte noen som snakket HØYT på trikken om hvordan han er verdens beste sko designer, til en noe lite imponert venninne lol

  Flott juledekorasjon…selv om vi er i NOVEMBER! *kremt* unnskyld utbruddet ^^; ,synes det tar mye av sjarmen ut av høytidene nå man starter for tidlig :)

  Chinatown stedet så utrolig kult ut ^^

  Flotte bilder, tross regnet :)

  Whaaat! ikke lov å spise matpakke på toget?hvorfor ikke sier nå jeg (så lenge folk ikke søler/rydder opp etter seg har jeg ingen klager selv).

  Pugging er definitivt ikke oppskrytt etter min mening heller. Bare av nyssgjerrighet, men hva heter zelda mangaen du leser? :p

 3. Alina says:

  æ sto i køa her i tromsø;) hehe… bare en av de største skodesigneran i verden! :D Æ fikk tak i de skoan æ ville ha. *lykkelig*

  • wictorianart says:

   Haha, jeg syns bare synd i mennesker som bryr seg så mye om en fyr som har laga noen sko, så de vil stå i kø i flere timer XD Glad jeg ikke har det sånn. Men jeg er glad i deg uanz:P

 4. Alina says:

  sto ikke i flere timer i hvert fall:) bare en time eller nåkka. du har sikkert nåkka du ville stått i flere tima i kø for, selv om d ikke e sko;) <3 hehe

 5. Joakim says:

  40 ord på tilsvarende minutter? Oshietekurenai? ;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s