Hvor byene er det vakreste, og landsbygda ikke…

Før jeg hadde vært i Japan hadde jeg en viss forestilling av hvordan det skulle være her. Jeg har alltid hatt en tendens til å leve i fantasiverden og det er ikke et unntak med Japan heller. Jeg ble vel litt skuffet da jeg først kom hit, for alt var liksom ikke helt sånn som jeg ville.

Selve byene her i Japan ble jeg positivt overrasket over. Det er alt som skal være, og i tillegg her i Japan finner du templer rundt om i byene, som selvfølgelig er hærlig når du vil ha et avbrekk fra bylivet. Men likevel, jeg trodde at på landsbygda her, der skulle det være masse gamle japanske hus, japanske hager, te-sermoni hager/hus etc. Men det viser seg desverre at sånn er det ikke… Det er et kaos og atombombenedslag i strømledninger, store motorveier som det alltid kjører biler på og haugevis av gamle, slitte bygg. Det var liksom ikke sånn jeg ville det skulle være…

Bilde fra Kine sin blogg.

Kine’s bilde

Jeg regner med de fleste har sett noen av filmene fra Ghibli Studio, der er jo naturen helt fantastisk, sant? Jeg så for meg at siden dette var laget i Japan, var det jo nødt til å være sånn her. Nå tenker jeg især på “Min nabo Totoro”. Alt ser så fint ut, landlig og koselig. Men desverre, jeg finner ikke disse stedene.

Noen ganger når jeg tar toget til forskjellige steder, hender det at vi kjører gjennom litt vakker skog, men det er ikke lange strekninger, og det er ikke mye å gripe fatt i heller. Men det er nok ikke så rart med alle de millionene med mennesker som bor her.

Jeg skulle bare ønske at generelt hele verden hadde vært som inni hodet mitt. Da hadde verden vært et kunstverk i seg selv med haugevis av inspirasjon hvor enn du snur deg. Men på en annen side- ville man da visst hva vakker natur og landskap var da? Muligens ikke… Nei jeg tror det er på tide å flytte inn i The Shire for min del, så kan jeg sitte i en trestol og male fantasymalerier hver dag, hører på fugle kvitter, ikke eie strøm osv. Det hadde nok vært hærlig for noen år vil jeg si!

Ps. Alle tempel bildene er henta fra en storyby her i japan (Kyoto). Det er nesten litt ironisk syns jeg. De burde hatt sånne her ting på landet også…

About wictorianart

Freelance artist and photographer based in Oslo, Norway. Mainly doing character design, concept art, illustration and wedding photography.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to Hvor byene er det vakreste, og landsbygda ikke…

 1. ripten says:

  Nå kommer det veldig ann på hvor du er i Japan da.. I Hokkaido finner du nok mer av det du leter etter ;)

  Men du trenger ikke dra så langt nord heller! Japan skal ha masse fantastisk natur å by på. Du må bare komme deg et godt stykke unna de største byene…

 2. silverfoxfang says:

  Flotte bilder du og Kine har tatt og laget =D

  Hehe må virkelig si at du er fasinert av Ghibli filmer ^_^.

  Tror det hadde vært gøy å bo på landet der selv , bortsett fra at jeg hadde savnet internet :p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s