Japanerne som kappaat med trollet!

Det var en gang for lenge lenge siden, da det kom noen Japanere på besøk til de norske trollene på Koopo Nanso. De hadde blitt l0vet gull og grønne skoger om de kom til oss for å kappete. Lang om lenge kom de, og trollene satte i gang med forberedelsene.

Det ene trollet, Wictoria,hadde fått tilsendt en pakke sjelden grøt fra sin trollbestemor. Dette var alle meget glade for, ettersom japanske troll bare spiser most sushi og ris. Og det er jo klart at ingen av de norske trollene egentlig liker det.

Her er altså gråten fra i går, og for dere som lurer på hva som ligger på toppen, så er det bacon. Mange av de nordnorske trollene, bruker ofte dette på grøten. De østlandske trollene var litt vel mere skeptiske, men de fant faktisk ut at det var noe de likte! Så da har det nordnoske trollet lært bort noe nytt.

Wictoria bestemte seg for å lese en trollehistorie til japanerne. Yan til venstre forresten. Wictoria hadde oversatt “askeladden som kappåt med trollet” til Japansk. Så leste Wictoria altså denne historien med Edvart Grieg, dovrehallen, i bakgrunnen. Det ble stemmning gitt.

Japanerne likte grøten og syntes det smakte godt. De sa de aldri hadde smakt noe lignende før, så det var jo koselig å høre! Det er morro å mate japanere med norsk mat. Wictoriatrollet blir en skikkelig husmor da.

Litt bildevisning for japanerne.

Når man er fra Norge er det en flott ting å dele ut sjokolade og lakris. Det er alltid like morro å se reaksjonen til Japanere når de putter det i munnen!

Norsk buddeia?

Trollebestemor hadde også sent knekkebrød til Wictoria så det ble også delt ut på gårsdagens eventyr.

Fantastisk ny opplevelse for en japaner? De hadde visst ikke sett ostehøvel før heller…

Her kommer maten som alle ville smake på. Most lever og brunost. Japanerne likte begge deler. Og Kuniyoshi ville ha masse masse majones på sine knekkebrød med leverpostei.

Da alle hadde fråtset vel og lenge, bestemte trollewictoria seg for å vise de andre trollene og den gjenværende japaneren en nordnorsk matrett, som trollebestemor alltid lagde i barndommen. Den består altså av egg, litt bakepulver, salt, mel og melk. Først koker du opp melken og har en skje med denne gørra oppi. Dette er altså en nordnosk trollerett, så det var ikke mange som hadde smakt dette nei. Japaneren og Kine likte det, men de andre var nok ikke helt begeistret. Dette heter for Kleppmelk:P

Kuniyoshi viste forsåvidt den norske boken sin tilYan. De hadde det morro med å prate norsk og prøve å utale diverse ord. Jeg syns fremdeles ordet “slurve” er morsomst å høre en japaner si.

DSC01162

De bildene dere har sett til nå er det Kine som har tatt med det flotte talentet sitt. Takk til deg Kine:D Ta en titt innom bloggen hennes her: KINE

DSC01172

Da hundre år hadde gått bestemte vi oss for å gå på butkken og kjøpe is. Kjempe smart. Kuniyoshi sa at når vi våkner i morgen vil vi være så tykke som troll.

DSC01182

DSC01195

De levde alle lykkelig resten av livet. Snipp snapp snute, da var eventyret ute.

About wictorianart

Freelance artist and photographer based in Oslo, Norway. Mainly doing character design, concept art, illustration and wedding photography.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

9 Responses to Japanerne som kappaat med trollet!

 1. Liv Elin says:

  LOL LOL LOL LOL æ sku ønske æ hadde vært der når du leste eventyr, høres helt fantastisk ut…å m musikken i bakgrunnen! Fabelakti ide, kan vedde på at ingen har opplevd nåkka sånt! Korsn i all verdn fikk dåkker plass t all den matn…grøt å klæppmelk! Æ hadde eksplofansteikimædert!

  • wictorianart says:

   Haha, ja det var kjempe morro. Jeg regner med det er kjempe gøy å høre de historiene. Tenkte jeg skulle oversette flere norske eventyr til dem, det må jo være litt spennende. Og nå har vi prata om troll i all evighet, så da var det nok litt spennende å høre historien om trollet og å spise maten de spiste XD

   Haha, vi fikk plass:P Var litt mellomrom mellom tingene XD Haha^^ Jeg kommer til å legge på meg her XD Haha.

 2. Anne Marte says:

  Skal spise grøt om noen straksa sjøl! nam nam! Klæppmelk e jo kjæmpe godt! Kjæmpearti å læse bloggen din. Keep it up!

 3. silverfoxfang says:

  Lol bra du lærer bort litt norsk tradisjon og eventyr ;P.

  Grøt er egentlig ganske digg ja :P.
  Vurderer å spise mer av det når jule tider nærmer seg ^_^

  flott tegnet og illustrerende norsk bok btw :)

  • wictorianart says:

   Jeg spiser grøt året rundt jeg. Syns det er så godt!! Namme namme! Jeg vil gjerne ha mer!!

   Jaaa, de var så gøy å lære bort litt norsk kultur syns jeg! Hihi:D

 4. Ane says:

  Hehe! Morrosann :P kleppmelk er digg :D
  Men herregud, jeg har virkelig ALDRI hørt om risengrynsgrøt med bacon o_O hehe, sikkert godt da ^^. hvorfor er det morsomt å dele ut sjokolade? de har vel sjokolade :P??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s