Ulykketallet 4

 

Sensei!

Hallo! Nå er det nesten litt for lenge siden jeg har blogget! Men det har sine grunner.. Som dere vet; ikke internett hjemme, 2; Jeg har egentlig ikke penger til å gå på nettkafeen og 3; jeg har en del grammatikk jeg bør jobbe med.

Det har egentlig ikke skjedd så alt for mye de 3 siste dagene. Jeg har vært merkelig sliten, sovner titt og ofte av på sengen. Antagelig en blanding av været, sykling hver dag og skolen. I tillegg til at jeg ikke spiser så mye innholdsrik mat.

Men noe har jo skjedd da. I går hadde jeg besøk av Yan. Det var skikkelig hyggelig. Men jeg ble litt overrasket da jeg åpnet døren, han hadde nemlig klipt seg og ordna håret. Så han lignet nesten ikke seg selv. Et øyeblikk lurte jeg på hvor full jeg hadde vært på fredag. Han kledde det i alle fall.

Han var her i kanskje to timer, og det var litt anstrengt til tider, fordi man ikke kjenner hverandre helt, ikke vet hva man skal si, og noen ganger strekker ikke språket til. Men det er veldig bra for japansken min å møte han i alle fall. Han er veldig tålmodig, for det om jeg noen ganger bruker flere minutter på å formulere setninger godt. 

Jeg er glad for at jeg har møtt Yan. Han har sagt han skal lære meg å lage kinesisk mat, for det er i hovedsak det han kan. Og det passer meg ypperlig ettersom Curry er de eneste som smaker noe i Japan. Ramen er forresten også på ”smaker-noe-lista”.

Så skal vi en dag hjem til familien hans og hilse på hundene som han har. Det gleder jeg meg til!

Ellers har vi en ”jikoshokai” i morgen. Det er en selvintroduksjon for andre. Så vi skal stå foran 80 japanere og si navnet vårt, hobby, hva vi studerer, hvor vi kommer fra osv. Jeg har skikkelig scene skrekk så jeg gruer meg skikkelig! Jeg har ikke lyst i det hele tatt, men jeg må for å kanskje få en intresang språkpartner.  Jeg har hørt at noen av de fra i fjor var uheldige med noen av sine, så håper jeg vinner i lotto jeg da.

Liker Halloween gitt…

I helgen brukte jeg tiden min på å skremme bort jakkemannen via mail.

Utenom dette kan jeg fortelle litt om andre rare ting jeg har merket her i Japan:

-Japanske jenter er kjempe flinke og pynte seg, og bruker pensko hver dag. Men allikevel kan de faktisk ikke gå med skoene. Det er ekstremt fascinerende å se på japanske jenter i pensko. De liksom tramper av gårde, og mange går skjevt. Det ser rett og slett utrolig morsomt ut. Jeg får litt assosiasjoner til hester egentlig.

– Det er ikke så ofte du finner tallet 4 i leilighet osv. Har f.eks ikke leilighet 114, 214 eller 314 her i blokkene våre. Det har noe med at 4 kan uttales som helvette eller noe sånn. Nå husker jeg ikke dette helt. Så 4 er liksom tallet 13 for dem da.

– I media ser vi hele tiden avbildninger av disse kjekke japanske guttene. Gackt og  Matsumoto Jun f.eks. men jeg har så langt ikke sett en eneste japaner som ser ut som de. Jeg tror de er sjeldene, bare så dere vet det. Det er litt skuffende. 

– Japanere _må_ jo bare forgude Italienere? Det kryr av italienske resturanger her nemlig, og den eneste ”utlending” maten du finner her, er spagetti i alle italienske variasjoner. Skal du på resturang her i japan, så finner du bare japanske og italienske resturanger.

– En annen ting jeg har oppdaget her hjemme, når nyhetene kommer på tv, er at om det har skjedd en ulykke eller noe, så har de lagt til dramatisk musikk og en merkelig forteller stemme. Så jeg blir liksom sittende litt fascinert å se på japanske nyheter (som jeg forresten ikke skjønner et kvekk av) bare fordi de har lagt på den drama musikken, og det virker mer som en såpeserie.

– Japanske insekter er spesielle. De er jo gigantiske, for det første. Men det mest fascinerende jeg har sett så langt er svarte sommerfugler. De er utrolig vakre faktisk. Men allikevel er de ganske creepy. Så flyr de på en mye mer elegant måte enn de gjør i Norge. Jeg blir kjempe fascinert!

 

Og det var vel egentlig det for nå. Dere får videre oppdatering, som vanlig.

xenonia

Jeg tegnet forresten en liten tegning her om dagen. Koselig å sitte å pusle med tegning. Har egentlig ganske masse tegne oppdrag jeg skal gjøre ferdig. Litt bilderedigering også.

Gackt paa veggen hjemme.

Fine huset, med den fine hagen utenfor vinduet mitt!

About wictorianart

Freelance artist and photographer based in Oslo, Norway. Mainly doing character design, concept art, illustration and wedding photography.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

20 Responses to Ulykketallet 4

 1. wenche says:

  Fine bilder og fortellinger. Føler jeg har vært en svipptur i Japan i dag Igjen. Fortsett med dette, ganske hyggelig. Klem fra Bmora di.

 2. Emilie says:

  Det er bra at de har italienske restauranter der, så er det litt variasjon. Tipper jeg hadde blitt ganske lei av smakløs ris etter hvert :)

 3. Mia says:

  Kan ikke 4 høres ut som “død”, og at det er derfor de ikke liker tallet? O_o Syns uansett det er teit å være tallovertroisk :D Lykketallene mine er jo både 4 og 13, og jeg har da ikke daua enda så… :P

 4. silverfoxfang says:

  Har hørt at ulykkestallet “4” i østlig kultur stammer noe fra feng shui (som historisk sett først oppstod i kina)

  Høres ut som du har en del å gjøre ja ^^; ,alltid gøy å høre nytt fra bloggen din, men synes det er bra at du prioriterer skolen og venner først da (ville jeg gjort også :) ).

  Flotte halloween figurer btw =)

  Har hatt min tvil selv om at alle gutter ser ut som Gackt i japan ja (men det kan virke logisk med tanke på at ifølge noen statestikker jeg har lest har japan et av de høyeste selvmords forsøk i verden da :S). Gjelder å ha ambisjoner, så lenge man ikke tyr til så drastiske tiltak sier nå jeg ^^.
  statestikken jeg har brukt her:
  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_suicide_rate

  Har sett at japanske insekter er ganske store ja ^^; (selger utstoppede modeller på neo tokyo i Oslo :) ).

  Merkelig hvor lett du tiltrekker deg (jakke)stalkere ja ;p (forhåpentligvis har ikke jeg havnet under denne kategorien, selv om jeg synes bloggen din er fascinerende ^^;)

  Elsker italiensk mat selv, så er ikke overrasket over at japanere gjør det samme =)

  Kjempe flott tegning btw =D (om den legges ut på deviant, blir den garantert “fav”et av meg)

  • wictorianart says:

   Jeg er bare sa inderlig glad for at du syns det er morro aa lese jeg!!

   Hehe, er ikke mange Gackter aa finne her nei! Det kan man trygt si!

   Jeg og japanske stalkere vettoe.. De gir seg ikke, haha!

 5. De fleste av de pene japanske guttan har jo tatt plastisk operasjon:P Eller så e de blanding, ikke 100% japansk. I hvert fall operere dem ofte vestlige trekk inn i ansiktan sine, løfte øyelokkan osv. Raringa… hehe;P kjempefin tegning! :)

  • wictorianart says:

   I know, noen av jentene fikser oeyelokk osv. Men det finnes noen som skal se naturlig pene ut, men det er ikke saa mange.. jeg har kanskje sett 2 kjempe pene gutter paa 4 uker liksom…

 6. Carina Renee says:

  Haha, stillinga til hu dama på tegninga di minte meg om dette bildet mitt!

  http://xenonia2.deviantart.com/art/Reflection-62903436

  Likte utsikta fra vinduet deres:)

 7. ernie says:

  Fin tegning :)

 8. hei, ser du er utrulig flink til å tegne! Fin blogg å foresten. Men jeg lurer på om du kansje vil tegne meg også? Hadde vært morsomt å se hvordan det blir :) Bare ta kontakt om du ønkser det !

 9. Trine says:

  utrolig kul blogg!
  jeg elsker japan :D
  je har sett på noen bogger hvor du har tgnet dem, og du er utrolig flink! :o
  så jeg lurte på om du ville lage en til meg ? :) <3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s