Min foerste ordentlige skoledag

Skrevet i gaar.

Det hele startet med at jeg og Benedicte faktisk ikke rakk toget. Fantastisk! Vi endte opp med å ta en taxi  til skolen. Det ble jo litt dyrere, men det er bare snakk om noen 10 kroninger.  En tog billett koster forresten 180 yen, som da er 12 kr. Taxituren kostet 700 yen per pers. Som da er 46 kr ca.

Etter mye loking og løping i gangene fant jeg endelig klasserommet. Det var ganske flaut! Men heldigvis kom det 4 andre etter meg, så etter det følte jeg meg ikke sååå dum.

Læreren som vi har på fredager, er kjempe grei (foreløpig vel og merke). Jeg tror timene hans kommer til å bli interessange. Han virket veldig flink, så det er jeg fornøyd med. Forhåpentligvis kommer han ikke til å ta helt av en dag, og vise seg å være en skikkelig nazi-japaner. I andre time hadde vi en kjempe søt japansk lærer. Henne liker jeg også godt. Virker utrolig grei må jeg si.

Jeg har fått høre mye om de rare reglene som er på skolen, så jeg må nesten fortelle litt om det.

 • Det er ikke lov å spise i det hele tatt i klasserommet/timen. Du får heller ikke drikke noen andre ting enn vann og te på flaske. Jeg prøvde å spørre hvorfor, men hun var faktisk usikker på det med drikkinga. Ting med kallorier i er ikke lov å drikke. Jeg skjønner ikke det helt, men jeg aksepterer det bare. Det er i grunn ganske morsomt.
 • Du får ikke lov å gå på do i timen, med mindre du holder på å virkelig _virkelig_tisse i buksene. Vi fikk beskjed om å gå på do før vi kommer på time.
 • Mobilen må som i Norge være på Mana-mode som det heter her.
 • Vi fikk streng beskjed om og ikke komme for sent også. Det er jo heller ikke noe sjokk. Men vi fikk også vite hva som var gyldige grunner til og ikke få fravær om du kommer for sent. Om du er syk, så er det greit. Så er det også greit om du kommer for sent om noen har hoppet foran toget og det er forsinkelser på grunn av dette. Men da måtte du altså huske å ha med et bevis på stasjonen for at noen har tatt Jinshinjogo (selvmord med tog). Om du har fått flatt hjul på sykkelen er dette også greit.

 

Etter skolen gikk jeg og Benedicte for å sjekke en butikk som selger billige sko. Jeg har desperat lett etter noen sko som ikke er så varme som de jeg bruker nå. Så det greide jeg og finne. Dette er sko jeg skal bruke til varmen her gir seg. Utrolig fornøyd med både skoene og prisen på skoene. Utrolig billig.

 

Vi har også kjøpt sykkel i dag. Vi har skjønt at det er et must her. Vi bor jo i en liten by (jeg syns egentlig den er passe stor jeg. Eller kanskje det bare er all reklamen som lurer meg?), men det er ikke sånn at sentrum er samlet i en firkant eller runding og så er alle butikkene der. Nei, her er det langs hovedveien. Og den er laaang. Om du skal til den borteste delen av byen tar det en time en vei å gå dit. Og da er det litt slitsomt å gå så langt om du ikke har så godt tid osv. Men god trim er det i alle fall. Den sykkelen gjør seg.

Men da vi skulle kjøpe sykkelen ble vi ekspedert av en japansk gutt som ikke kan ha vært helt som han skulle. For skjønte omtrent ikke et ord av det han prøvde å si meg. Ikke prøvde han å gjøre det lettere for oss heller. Han bare babbla i vei om masse ting jeg aldri har hørt navnet på. Sykkelbevis, andre beviser og bla bla- Det skjønte jeg i ettertid. Da jeg endelig skjønte at jeg måtte registrere sykkelen min spurte han om Benedicte også skulle ha sykkel. Ja det skulle hun. Og da sa han noe igjen- som jeg ikke forstod. Og han babbla noe om det beviset. Jeg antar han prøvde å si at Benedicte måtte ha eget bevis. Men hallo!? Det er jo logisk, hvis hun også skal ha sykkel. Så ble han bare stående der og stirre på oss. Jeg ble så sint. Holdt på å eksplodere. Så spurte han i tillegg 5 ganger om vi skulle kjøpte sykkel sammen, når jeg sa at jeg  bare skulle betale for en sykkel. Heldigvis kom det en annen mann etter hvert, som var mye flinkere med å vite hva han skulle si enkelt for at man skal skjønne de her papirgreiene. Jeg er lei papirer btw.

Etter mye om og men fikk vi syklene. Jeg hadde seriøst glemt hvor moro det egentlig er å sykle. Og en helt ny Togane-verden åpnet seg for meg. Alt gikk så fort. Gleder meg til å sykle til internett plassen etterpå. Det tar jo 20-30 minutter å gå dit. Og nå går det mye fortere! YAY!

VI har fri helt til torsdag nå. Så foreløpig er planene lite. I morgen er det bare en liten handletur for å se om vi finner en brukelig stol. Den vi har nå går det jo ikke ann å sitte på nesten. Helt utrolig at vi studenter får en sånn stol! Nesten ikke til å tro! Håper man finner noe billig, som er greit. Hvis ikke får jeg bruke handduker på stolen, og puter i ryggen (øøøh, stanga >_<)

På søndag, om det er fint vær, har vi tenkt oss inn til Tokyo. Jeg vil ta bilder nemmlig! Forhåpentligvis sitter det mange rare mennesker ved parken i shibuya. Men shopping blir det virkelig ikke.

About wictorianart

Freelance artist and photographer based in Oslo, Norway. Mainly doing character design, concept art, illustration and wedding photography.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Min foerste ordentlige skoledag

 1. silverfoxfang says:

  Litt dårlig start, men 46 kr er ikke all verden da ^^ (togbillettene var billig btw i forhold til oslo- minimum 23 kr for enkeltbilett for trikk og tog sikkert det dobbelte)

  Strenge regler må jeg si ^^;

  Selv om enkelte lærere på HiO (der jeg går) også prøver å lage regler om å ikke spise i timen (mener det frister andre elever…), men drikking reglen er nok bare så man ikke må gå på do i timen (litt sær regel det også da…læreren vil vel unngå å si ting flere ganger siden noen var på do mens man ga en beskjed).

  Hehe kvinner og sko ja ^^, bra at det er billig da :)

  Mye byråkrati for å få kjøpt en sykkel gitt ^^; (tørr ikke tenke på hva dere gikk gjennom da dere forsøkte å kjøpe en lås til den ;) )

  Tyder på at stoler skal ha et mer praktisk design, en å legge vekt på…err komfort? ^^;

  • wictorianart says:

   Haha, ja saann sett er det billig her kan jeg jo innroemme.

   Veldig strenge regler. det er ikke noe morro engang!

   Sykkel er saa bra aa ha her. jeg er glad for det!

 2. Liv Elin says:

  Atte…e d virkeli så mange som begår selvmord at d står i reglan som akseptert grunn til å komme førr seint? :o

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s